Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset 11/11
Topptipset

TIPS: Topptipset 11/11

Publicerat 2021-11-09 21:35

Årets sista landslagsuppehåll är här vilket innebär att Sveriges VM-öde också ska avgöras. Det kan ske redan denna kväll om Georgien besegras på bortagräs medan Spanien tappar poäng i Grekland, och det är såklart också dessa två matcher som sticker ut lite extra på torsdagens kupong. Samtliga åtta matcher hämtas från det europeiska VM-kvalet där i alla fall fem storfavoriter är representerade. Läge för skrällar då månntro?

Spelstopp: 17:59 torsdag 11 november


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Georgien – Sverige

Nu är det skarpt läge för Sverige och det finns inte längre utrymme för misstag om man fortfarande vill ha direktplatsen till VM i egna händer. Vinner Sverige här medan Spanien senare under kvällen tappar poäng kommer resultatet i avslutningen mot just Spanien inte spela någon roll. VM-platsen kan således mycket väl hänga på det här resultatet varpå det gäller för Sverige att göra en bättre match än senast lagen möttes som slutade med en sval 1-0 seger.

Georgien, som lämnade jumboplatsen senast tack vare segern mot Kosovo, ska normalt sett inte räcka till mer än vad exempelvis Kosovo gjort mot Sverige men som vi sett tidigare i kvalet är Sverige ofta sin egen värsta fiende. Matcherna mot Grekland är kanske typexemplet där Sverige inte alls kom upp i förväntad nivå, men tack vare individuell skicklighet främst personifierad av Alexander Isak toppar man kvalgruppen alltjämt. Med Zlatan på bänken, en Dejan Kulusevski som behöver en stark insats och Isak i fortsatt fin form ska det räcka hlea vägen.


Skrällpotential: Irland

Nej det går inte att hävda att Irland varit mycket att titta på i detta VM-kval och inte helt oväntat är man ganska långt bakom toppduon Serbien och Portugal. Det ska dock sägas att Irland under hösten fått ett litet uppsving. Det blev sånär en skrällseger borta i Portugal medan man lyckades hålla 1-1 mot Serbien hemma veckan därpå. Två raka segrar, om än mot ganska beskedligt motstånd, med ett par måls marginal hör inte till vanligheterna men kan kanske fungera som en nystart för de grönklädda.

Mot ett Portugal som är piskat att vinna för att fortsatt ha gruppsegern i egna händer finns det absolut möjligheter att överraska precis som i returmötet. Portugal har förvisso Ronaldo som jagar sina målrekord, och som blev avgörande i hemmamötet, men som bevisligen inte alltid har ett spel som fungerar helt smärtfritt. Ju längre matchen lider desto mer desperat kommer det bli men att spela kontrollerad anfallsfotboll med stort bollinnehav är inte detta Portugals styrka vilket gör dem till en favorit i fara.


Omgångens säkra: Rumänien

Då Nordmakedonien och Azerbajdzjan möter varandra kan Rumänien ta ett stort kliv mot att säkra andraplatsen i gruppen bakom Tyskland. Då krävs det seger här mot ett Island som haft det kämpigt i kvalet och som nästjumbo knappast ges någon realistisk chans att nå playoff. Rumänien har fördelen av hemmaplan här då tre av deras fyra segrar i kvalspelet säkrats framför hemmasupportrarna men bör också känna ett visst mått av självsäkerhet här då man utan större bekymmer åkte från returmötet på Island med fina 2-0.

Bortsett Isak Bergmann Johannesson finns det få spelare i Island som väcker något större intresse för den neutrale. Yttern som lämnade Norrköping och Allsvenskan för FC Köpenhamn för 50 miljoner tidigare i höstas har fått ganska sparsamt med speltid sedan dess, vilket såklart inte är optimalt för Island som behöver den typen av kreativitet för att kunna hota offensivt. Island bli således begränsade och får svårt att räcka till här.


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 36 rader

1. Georgien – Sverige2
Endast seger gäller för Sverige som ska vara ett par hack bättre än Georgien, men som också har exempelvis Zlatan Ibrahimovic att kasta in om det behövs. Nu ska det inte behövas men det är fint att ha alternativen för en gångs skull!

2. Grekland – SpanienX2
Om spiken på Sverige är dels förhoppning dels en stark tro gäller detsamma om än med annan fördelning här. Grekland har chansen fortfarande men måste vinna och Spaniens utgångsläge är också känt. Men pallar dem för trycket?

3. Rumänien – Island1
Ett hemmastarkt Rumänien bör gilla utgångsläget och kan säkra andraplatsen vid seger här samtidigt som andra resultat går deras väg. Var bättre än Island senast och har ett par intressanta namn som kan kliva fram här; Ianis Hagi och Dennis Man exempelvis.

4. Irland – PortugalX2
Med all den kvalitet som Portugal besitter, och så länge hänsynslöse och rekordjagande Ronaldo är uttagen, kommer favoritskapet alltid vara befogat. Irland störde dem dock i returen och har sin egen utvecklingsresa att fokusera på vilket kan sporra dem även här.

5. Slovakien – Slovenien1X2
Då vare sig Slovakien eller Slovenien har något med playoffet att göra finns det en stor risk för att detta bli en avslagen historia rent chansmässigt. Men eftersom det ändå är lite av ett derby kan det ändå bli intressant och där är det säkrast att hålla alla dörrar öppna för den som vill det mest!

6. Armenien – Nordmakedonien1X2
Den som förlorar detta är med all största sannolikhet borta från möjligheten att ta andraplatsen bakom Tyskland. Nordmakedonien har visat lite mer under hösten vilket ger dem störst chans till segern här men utgångsläget gör det ändå säkrast att gardera med alla tecken!

7. Azerbajdzjan – Luxemburg2
Det är alltid lite särskilt att plocka ut en vinnare när så pass lågt rankade nationer som dessa möts. Luxemburg vann dock senast lagen möttes och har gjorde så även i Nations League 2020 vilket sett till hemmalagets facit i kvalet ändå gör detta till ett bra spikbud.

8. Ryssland – Cypern1
Sist ut hittar vi den oväntade gruppettan Ryssland mot jumbon Cypern vilket bara ska kunna sluta på ett sätt. Ryssland har hittat en bra ny väg sedan gamle storspelaren Valeri Karpin tagit över och måste vinna här för att fortsatt bara behöva en poäng i gruppfinalen mot Kroatien härnäst.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |