Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset 12/11
Topptipset

TIPS: Topptipset 12/11

Publicerat 2022-01-11 14:43

Med en tydlig cupprägel på onsdagens kupong på Topptipset blickar vi fram emot flera fina matcher att följa. El Clásico i den spanska supercupens ena semifinal kanske kittlar mest trots att matchen spelas på neutral mark i Saudiarabien av alla ställen, men även de bägge semifinalerna av Ligacupen bör bjuda på fin underhållning. Arsenal som sågs med toppchans i det första mötet hemma, som ställdes in, får det desto tuffare på Anfield medan Chelsea kan stöta på problem mot ett Tottenham som Antonio Conte gjort allt mer svårslaget.

Spelstopp: 19:44 torsdag 12 januari


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Barcelona – Real Madrid

Precis som ifjol spelas den spanska supercupen, Supercopa España, utanför Spanien och ett decimerat Barcelona ska således ta sig an Real Madrid som kopplat ett grepp om La Liga ledda av sin produktiva duo Karim Benzema och Vinícius Jr. Och det är också den nuvarande serieledaren som kliver in som favoriter efter att ha vunnit fyra raka Clásicon och har ett betydligt mer gynnsamt truppläge.

Båda lagen fick se sig utslagna av eventuella cupvinnaren Athletic Bilbao ifjol men nog var det Barcelona med Leo Messi i toppform som hade mest anledning att känna sig snuvade på titeln. Blicka fram ett år och Barcelona är en bra bit ifrån sin position och status jämfört med Real Madrid varpå det kommer krävas något alldeles extra för att Barcelona ska ta sig förbi ärkerivalen.


Skrällpotential: Tondela

Trots att det är cupsammanhang och allt kan hända i en enstaka kvartsfinal är det ändå anmärkningsvärt att Tondela som tillhör högstaligan står som underdog mot Rio Ave som är femma i andradivisionen. Troligtvis beror det på att hemmalaget vunnit lagens tre senaste möten och har hemmafördel men att det oddsmässigt ska vara så pass klar skillnad lagen emellan är värt att uppmärksamma.

Rio Ave hade problem att ta sig förbi Belenenses i förra rundan där det krävdes straffavgörande och hade dessförinnan en tung period i december. Pga Covid har de senaste omgångarna ställs in vilket innebär att senast hemmalaget spelade tävlingsmatch var den 11 december vilket såklart kan göra att det är ringrostigt på sina håll, något som kan påverka matchbilden i andra halvlek och kanske framförallt i slutet av matchen.


Omgångens säkra: Inter

Inter lyckades till sist få utdelning på sitt övertag hemma mot Lazio senast och kunde i och med det återta serieledningen före Milan. Segern betyder att serieledaren är fortsatt ensam om att vara obesegrad på hemmaplan i Serie A samtidigt som den befäste Inters särställning som Italiens bästa lag. Inget annat lag kan mäta sig med den stabilitet eller genomgående kvalitet som Inter besitter vilket bara blivit än tydligare sedan Simone Inzaghi tog över.

Juventus, som fick se viktige Federico Chiesa korsbandsskadad senast, fortsätter att ha det tungt spelmässigt men lyckades på något sätt lösa segern senast mot Roma trots att man varit mer eller mindre utspelat första 55 minuterna. En tämligen trött insats mot Napoli dessförinnan imponerar inte heller varpå det blir svårt att försvara titeln i Supercoppa Italiana mot Inter i det här skedet.


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 48 rader

1. Tottenham – Chelsea1X2

Spurs har visserligen höjt lägstanivån successivt under Antonio Conte, och kunde José Mourinho nå finalen ifjol är det inte otänkbart att även Conte lyckas med marginalerna på sin sida, men utan Son tillgänglig blir uppgiften kanske väl svår. Chelsea hade inga större problem att besegra dem när de möttes nyligen heller men är samtidigt sin egen största fiende sett till effektiviteten framför mål. Överraskande jämn match att vänta?

2. West Ham – Norwich1

Hopplösa Norwich tog sig visserligen vidare i FA-cupen men utan att imponera mot League One-laget Charlton. Norwich, som gått mållösa ur nio av sina 11 senaste matcher i ligan, har dock inget att hämta i London. West Ham kunde med starkast möjliga lag avancera förbi Leeds i helgen och har börjat hitta nätet igen mot slutet, vilket också gjort att The Hammers också hittat tillbaka till vinnarspåret igen.

3. Barcelona – Real MadridX2

Trots att Leo Messi fanns med och överskuggade majoriteten av Barcelonas tidigare problem är dem nu i ett helt annat läge än under fjolåret exempelvis. Trots argentinaren på planen föll Barca i Supercopa-finalen ifjol och Real Madrid har också lyckats vinna fyra raka inbördes möten. Under rådande förutsättningar i respektive trupp är det ett långt starkare Real som kommer till spel här och det ska mycket till för att Barca ska hålla tätt. Hur långt det räcker är den stora frågan dock!

4. Inter – Juventus1

Utöver form och andra förutsättningar kliver Inter dessutom in i det här Supercup-mötet med fördelen av att få spela hemma på Guiseppe Meazza vilket bör fälla avgörandet i slutändan. Visserligen är detta en one-off game och Juventus har fortfarande kvalitéer men Inter är som en maskin för tillfället. Il Nerazzurri har en så pass flexibeln och vass offensiv och kanske främst mittfält vilket Juventus kommer få synliga problem att hantera.

5. Crewe – CharltonX2

Här gäller det att se upp då Charlton, om än en tydlig favorit, haft det tyngre mot slutet och är nu dubbelt så långt från playoff-platserna som nedflyttningsstrecket. Crewe har dock en ännu tyngre säsong och kommer få kämpa för att säkra kontraktet. Gästerna vann höstsäsongens möte med klara 2-0 men då 12 av Crewes 18 poäng spelats ihop på hemmaplan är det säkrast att ta med en gardering här.

6. Vizela – Porto2

Den stora favoriten i portugisiska cupen och nuvarande tillika obesegrade serieledaren i Liga NOS Porto kliver in som solkara favoriter här och ser man till lagens senaste möte för ett par veckor sedan är tvåan ohotad. 4-0 på just den här arenan blev facit då och då Porto gjort tre mål i bägge matcher därefter kommer det bli tufft för hemmalaget att göra något av den här matchen när Porto väl tar ledningen.

7.  Rio Ave – CD TondelaX2

Då Tondela inlett det nya året obesegrat, och imponerade i förra rundan av cupen, finns det gott hopp om att avancera på Rio Aves bekostnad. Hemmalaget hade det tufft före jul och har inte spelat på tre veckor pga Covid, vilket knappast är optimala förutsättningar när ett högre rankat lag står för motståndet med en semifinalplats i potten.

8. Liverpool – Arsenal1X

Med förutsättningarna betydligt mer på Liverpools sida i detta skede än när dem skulle mötts tidigare, och det faktum att Arsenal inte vunnit här på Anfield under ordinarie tid sedan 2012, räcker det långt att utgå från vänster. Arsenal var direkt svaga i FA-cupen senast och fick inte samma respons från sina reserver som exempelvis Liverpool fått av sina i cupspelet den här säsongen. Till och med läge att spika ettan?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |