Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset 13/6 med Sverige i talongen
Topptipset

TIPS: Topptipset 13/6 med Sverige i talongen

Publicerat 2021-06-12 17:53

Sveriges premiär i Europamästerskapet är givetvis söndagens Topptips riktiga höjdpunkt. Tyvärr talar mycket för att det inte blir speciellt muntra miner på de svenska spelarna som minst sagt ställs inför en tuff uppgift.

Totalt ska sex matcher från EM-slutspelet analyseras. Tvådagarskupongen kompletteras med två fajter från Copa Américas premiäromgång. Det enda som hade kunnat göra det hela ännu bättre är 250.000 kronor i extrapengar och det är precis vad Svenska Spel skjutsar in. Detta får inte missas!

Spelstopp: 14:59

Sätter du full pott på Topptipset så finns det chans till bra klirr i kassan. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR!


1. England – Kroatien  1

Grupp D inleder och här är det England som får bära det stora favoritskapet. Britterna brukar bli upphaussade inför mästerskap men möjligen är det mer befogat nu än någonsin tidigare. Pickford längst bak, Walker, Henderson, Kane, Sterling, Sancho och för den delen även Foden och Saka finns till Southgates förfogande. Kroatien känns på förhand som den tydligaste utmanaren i gruppen.

Modric står som general på mitten och samlar sin trupp där Kovacic, Rebic och Perisic bland annat ska stå för grannlåten framåt. Bortagänget kommer lösa ett avancemang i gruppen, det är känslan. Men på Wembley med över 20 000 skrikande engelsmän på läktarna blir det noll pinnar in på kontot. Ettan provas ensam.


2. Österrike – Nordmakedonien  1

Det blev en kringelikrokig väg för Nordmakedonien då nationen fixade EM-platsen. Genom Nations League tog sig Pandev och grabbarna till sommarens fest och nu kliver Balkan-gänget in mot Österrike i en viktig kamp direkt. Matchen spelas på rumänsk mark och således neutral plan. Alpnationen har under sommaren hunnit genrepa mot Slovakien och England utan att övertyga märkbart.

Med toppar som Sabitzer, Alaba och Arnautovic i truppen finns ändå individer som på egen hand kan vinna matcher åt det rödklädda “hemmalaget”. En etta som streckas högt är däremot inte tu tal om att singla. På med åtminstone det lilla skrällbältet och måla ner krysset som tidigt stödhjul.


3. Holland – Ukraina  2

Dags att jobba in en smaskig knall i Amsterdam. Holland stod förvisso för ett fint genrep mot Georgien häromsistens (3-0) men nog finns det fog för oro om du vurmar för de orangeklädda lirarna. Prestationerna från De Boers gäng mot Skottland (2-2) och Turkiet (2-4) var inte bra. Att segrar mot Gibraltar, Georgien och Lettland ramlat in därutöver säger egentligen inte så mycket.

De Ligt har fått ta en hel del verbalt stryk av fans samt media och gubbar som Blind och De Vrij har med all rätta också fått en släng av en den mer otrevliga sleven. Upp till bevis direkt då Ukraina gästar. Ett stort, starkt bortagäng som med bland annat Yarmolenko, Zinchenko och Yaremchuk i fin form kommer till Amsterdam. Detta blir en betydligt jämnare match än vad både EM-oddsen och strecken visar. Alla tecken gör sig tidigt allra bäst där X2 kommer skicka massor av bongar på tippen.


4. Brasilien – Venezuela  1

Copa América fick flyttas på grund av pandemin och spelas för andra gången i rad i Brasilien. 2019 vann brassarna sin hemmaturnering och de kliver in som stora favoriter nu också. VM-kvalet i Sydamerika har öppnats med sex raka segrar och totalt 16-2 i målskillnad. Det satt dock långt inne när Venezuela var på besök i höstas.

Firminos 1-0-mål i den 66:e minuten blev matchens enda då. Venezuela kommer precis som då ligga lågt med sitt lag och då är de inte helt enkla att bryta igenom. Rincón på mittfältet och Rosales i backlinjen är stabila pjäser som mycket väl kan stoppa upp brassarnas fart. Ettan måste givetvis plockas med, men gardera tidigt med krysset som rensar riktigt fint.


5. Colombia – Ecuador  1

Ecuador stod för en rejäl överraskning när de besegrade Colombia med 6-1 för ett drygt halvår sedan. Allting fungerade då för ecuadorianerna som normalt sett är starka hemma i Quito. Inte så konstigt kanske då staden ligger på 2850 meters höjd. Utanför landets gränser har de inte besegrat Colombia sedan 60-talet och det blir inte lätt nu heller i brasilianska Guiabá.

Colombia har en grym offensiv där Cuadrado, Muriel och Zapata är nyckelspelare. De ska kunna hitta nätet mot ett i grunden klart beskedligare Ecuador. Stannar ettan kring 50-strecket är det en strålande spik.


6. Spanien – Sverige  1

Janne och grabbarna ska nu kliva in i leken. Förutsättningarna kunde dock varit bättre. Kulusevski har varit på festligheter i veckan och nu testats positivt för covid. Även Svanberg har fått lämna den svenska samlingen tillfälligt efter ett positivt test. Knappast optimalt. Spanien har också drabbats av viruset och mittfältskreatören Busquets har fått positivt besked. Så även Llorente.

På det hela taget måste vi ändå inse att Spanien har en bättre trupp och dessutom en klart mycket bredare sådan. När svenska folket streckar Blågult med hjärtat använder vi andra hjärnan och spikar av La Furia Roja till mycket grann procent. Blågult får helt enkelt ta omtag mot slovaker och polacker framöver.


7. Skottland – Tjeckien  X

Tjeckien slängde in Soucek och Schick från start mot Albanien (3-1) och vips var ångesten efter 0-4-torsken mot Italien som bortblåst. Silhavy har ett rätt trevligt landslag till sitt förfogande och mot Skottland i denna premiär på Hampden Park ska gästerna absolut ha god chans att lösa åtminstone poäng.

Skottarna är inte oävna och Tierney och McTominay är bara två av ett tiotal gubbar som till vardags huserar i Premier League. På hemmaplan ska nationen absolut kunna göra bra prestationer även om lagbygget, spelare för spelare, kanske är något sämre jämfört med tjeckernas dito. Summa summarum helt öppet där krysset agerar utgång. Gärna hela säkerhetsbältet.


8. Polen – Slovakien  X

Så är det då dags för Sveriges grupp. Polen och Slovakien är först ut under måndagen och det är ett Polen som nu ska få spela mästerskapet utan både Piatek och Milik. Snacka om tunga avbräck. Att formen hos polackerna är något tveksam fick vi på nytt bevis då Island, med något av en B-uppställning, löste 2-2 mot Paulo Sousas mannar i en träningsmatch nyligen.

Slovakien har också lite bekymmer så här innan premiären. Hamsik dras med en känning och Schranz likaså. På det hela taget går det ändå inte att köpa en polsk streckning som nu troligen kommer ramla in någonstans mellan 60 och 70 procent. Kladda på med alla tecken där X2 betalar finfint.


Spiken! – Spanien

Sorry Sverige, men när Spanien understreckas på hemmaplan är det inte läge att bli för blågul i hjärtat. Janne och gänget får skörda poäng på annat håll. Etta.

Skrällen! – Ukraina

Shevchenkos gulklädda gäng ska inte glömmas bort i grupp C. Holland får på tok för stort förtroende nu och det här är en match som mycket väl kan ramla över till Zinchenko och gänget. Tvåan ser magisk ut rent värdemässigt.

Har du vad som krävs för att tippa rätt? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Åtta gröna bockar på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!


108 rader

1. England – Kroatien 1
2. Österrike – Nordmak. 1x
3. Holland – Ukraina 1×2
4. Brasilien – Venezuela 1x
5. Colombia – Ecuador 1
6. Spanien – Sverige 1
7. Skottland – Tjeckien 1×2
8. Polen – Slovakien 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |