Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset 15/6
Topptipset

TIPS: Topptipset 15/6

Publicerat 2021-06-15 13:49

Fyra EM-matcher återfinns på tisdagens Topptips som även kryddas med damlandskamper och en fight i Superettan. Stora höjdpunkten är onekligen tungviktsmötet mellan Frankrike och Tyskland. I övrigt sticker Finlands duell med Ryssland ut under onsdagseftermiddagen. Åtta rätt ska inte vara någon omöjlighet. Gaspedalen är nedtryckt med siktet mot full pott!

Spelstopp: 17:59

Sätter du full pott på Topptipset så finns det chans till bra klirr i kassan. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR!


svenska spel


1. Frankrike – Tyskland  X

Matchen med stort M denna första omgång. Allianz Arena i München är spelplatsen som kommer husera Frankrike – Tyskland. Les Bleus är spelbolagens favorit till guldet och det är svårt att säga emot. Benzema skadade sig dock häromsistens och är ett litet frågetecken men i hans frånvaro finns en gubbe som Giroud att kasta in. Inte fy skam det heller.

Tyskarna blandar och ger. 7-1 mot Lettland häromsistens var ändå ett litet styrkebesked även om motståndet såklart går att ifrågasätta. Viktigt ändå för Löw och hans lag att se bygget fungera. Noterbart från mötet med balterna är att sex olika målskyttar (plus ett självmål) noterades av Die Mannschaft. Jämnt så det förslår nu där känslan någonstans är att båda jättarna är tämligen nöjda med ett oavgjort resultat. Potentiellt spik-kryss, annars alla tecken.


2. Ungern – Portugal  2

Det är en underdrift att säga att Ungern slår ur underläge i Grupp F. Motståndet kunde knappast blivit mycket värre då regerande EM-mästarna står på andra sidan nu och i övrigt finns också världsmästarna Frankrike plus Tyskland i samma grupp. Huvaligen! Svårt kanske att mäta form när det kommer till landslag men statusen hos ungrarna är helt okej.

Nationen har de senaste åren tagit stora steg och spelar nu dessutom hemma i Budapest vilket bör kunna ge en extra boost. Portugal kommer med ett fullkomligt briljant lag till mästerskapet. Ronaldo, Félix, Goncalves, Bruno Fernandes, Dias och många många fler ska sparka boll för nationen. Ett gäng som är en solklar guldkandidat. Tvåan är trolig men det verkar övriga befolkningen i landet också tycka. Krysset får därför sällskapa ur värdesynpunkt.


3. Sverige Dam – Australien Dam  X

Peter Gerhardssons damer OS-genrepar i Kalmar. I torsdags blev det seger mot ett svagt Norge med 1-0 där Stina Blackstenius gjorde målet. Blågult dominerade spelet men hade svårt att komma till farliga lägen. Nu väntar Tony Gustavssons Australien som har ett starkt lag där Chelsea-spelaren Sam Kerr är den stora stjärnan.

The Matildas slog bland annat Brasilien under VM 2019 och kvalitén finns helt klart för att störa Sverige. Förlusten förra veckan mot Danmark (2-3) speglade inte alls matchbilden. Föga förvånande ser stora delar av det svenska folket ut att tippa med hjärtat vilket gör både krysset och tvåan till två trevliga tecken att plocka med. Gardera fullt ut!


4. Spanien Dam – Danmark Dam  1

Nästa damkamp spelas i Alcorcón. Den spanska damfotbollen har tagit stora kliv de senaste åren. Det finns flera lirare i Jorge Vildas trupp som håller yppersta världsklass, såsom bland annat Barcelona-stjärnan Alexia Putellas som gjorde ett av målen i 3-0-segern senast mot Belgien. Danmark besegrade Australien förra veckan med 3-2, men det var med flytvästen på. Två av danskornas tre fullträffar var faktiskt självmål. Spanien ska ha fler strängar på sin lyra och i utkanten av Madrid ligger ettan klart närmast till hands. Spik!


5. Nederländerna Dam – Norge Dam  1

I Enschede ska Nederländerna och Norge mäta sina styrkor. Norskorna såg ruskigt bleka ut i matchen mot Sverige där Martin Sjögrens damer knappt lyckades skapa en enda farlig målchans. Avsaknaden av Barcelona-anfallaren Caroline Hansen, som gjorde tio av Norges 34 mål i EM-kvalet förra året, var enorm på Guldfågeln.

Mer spets finns det i Nederländerna som tog sig till VM-final 2019. De Oranje torskade oväntat landskampen mot Italien förra veckan med 0-1 där coach Sarina Wiegman-Glotzbach roterade en del. En starkare elva är att räkna med här. 1X bör man kunna sitta lugn i båten med.


6. GIF Sundsvall – GAIS  1

I Superettan väntar säsongens tuffaste bortamatch för GAIS. Topptippade GIF Sundsvall har ett väldigt skickligt lag på pappret och kommer till spel revanschsugna efter två raka uddamålsförluster. Giffarna har ett rakt och snabbt anfallsspel som leds av Pontus Engblom (fjolårets skyttekung) och hemvändaren Linus Hallenius.

Ett anfallspar som definitivt hade hållit i Allsvenskan. GAIS ska vara en passande uppgift. Göteborgarna håller i grunden inte riktigt samma standard och sett till de fyra senaste omgångarna har Makrillarna torskat fyra matcher. Lägg därtill att yttern Malkolm Moënza fortfarande är avstängd. Trolig etta i Medelpad.


7. Finland – Ryssland  2

Över till onsdagens matcher och den andra gruppspelsomgången av EM 2021. Finlands historiska 1-0-seger mot Danmark blev bara en parentes i lördags. Allt handlade i slutändan bara om statusen kring Eriksen. Tre pinnar blev det iallafall för finnarna, men det var allt annat än tre välförtjänta sådana. Enligt UEFA:s statistik landade antalet målchanser på 23-1(!) i Danmarks favör.

Spelmässigt var de blåvita under stora delar av matchen utspelade. Ryssland fick däng mot ett starkt Belgien i den första omgången men goda chanser till revansch ska det finnas mot ett i grund och botten blekt Finland. Ryssarna har trots allt ett större kunnande, att matchen dessutom spelas i Sankt Petersburg bör Stanislav Cherchesovs mannar kunna dra nytta av. Tvåan står stadigt på egna ben.


8. Turkiet – Wales  1

Vidare mot Baku. Öppningsmatchen i Rom blev allt annat än vad turkarna hade hoppats på. 0-3 skrevs siffrorna till mot Italien och det hade faktiskt kunnat bli större segermarginal. Nåväl, allt för stora växlar ska man inte dra av en match. Nu när Wales står på andra sidan går Burak Yilmaz och hans lagkamrater in som knappa favoriter.

Wales har individuell spets i form av Ramsey och Bale, men som lag är det sällan ”Drakarna” imponerar. Premiären mot Schweiz (1-1) lämnade även en del övrigt att önska, spelmässigt var schweizarna numret större. Turkiet har en högre höjd och får därför utgångstipset, men gardera helst favoriten med både krysset och tvåan ifall budgeten tillåter det.


Spiken! – Spanien Dam

Spanien tillhör numera även de största på damsidan, något som nio raka vinster vittnar om. Den förhållandevis lågt betrodda ettan är kupongens spik!

Skrällen! – Australien Dam

Australien är topp 10 på världsrankingen och har tveklöst vad som krävs för att spela jämnt mot Blågult. Värdet på The Matildas är av högsta prio!


svenska spel


Har du vad som krävs för att tippa rätt? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Åtta gröna bockar på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Frankrike – Tyskland 1×2
2. Ungern – Portugal x2
3. Sverige D – Australien D 1×2
4. Spanien D – Danmark D 1
5. Nederl. D – Norge D 1x
6. Sundsvall – GAIS 1
7. Finland – Ryssland 2
8. Turkiet – Wales 1×2


NYTT  Direktspel på Fotboll.com

Vi erbjuder ett unikt sätt att tippa på Topptipset, där du får talongen, statistik och speltips på samma sida. Nej, inte samma webbplats, ALLT på samma sida!

  • Svenska Spels riktiga talong med vår statistik
  • Lägg raden / systemet på Fotboll.com
  • Betala direkt till Svenska Spel med ett klick

Inget extra krångel – Bara bättre förutsättningar


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |