Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset 17/5
Topptipset

TIPS: Topptipset 17/5

Publicerat 2021-05-17 12:23

Sex matcher från Allsvenskan står på programmet under måndagen och det är idel intressanta fajter som ska ta plats. Fortsätter Häckens kräftgång och kan Malmö FF närma sig serieledarna Djurgården? Det är två frågor som ska besvaras. Playoff i Championship för avancemang till Premier League avslutar sedan kalaset. Åtta rätt finns inom räckhåll och vi börjar i Borås.

Spelstopp: 18:29

Sätter du full pott på Topptipset så finns det chans till bra klirr i kassan. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR!


svenska spel


1. Elfsborg – Halmstad  1

Första paret ut är västsvenskt, och det är med en klump i magen som Halmstad reser i nordostlig riktning; HBK:s senaste tävlingsseger mot Elfsborg kom 2015, och den dessförinnan 2007. Hallänningarna har dessutom aldrig segrat på Borås Arenas konstgräs vilket bara det torde oroa ex-boråsaren Magnus Haglund på gästernas bänk. I sann gulsvarta anda gör IFE en massa mål, och de flesta har kommit från gänglige Marokhy Ndione som på fyra baljor ligger tvåa i skytteligan. Fjolårsstvåan är bra, och smiskar nykomlingen nio gånger av tio. Guligansk spik i Knalleland!


2. Malmö FF – Kalmar FF  1

Sex omgångar har gått och det skiljer bara ett poäng mellan fotbollsföreningarna på Eledas matta. Malmö kritiseras med rätta för att slappt försvarsspel där Marko Johansson ännu inte fått hålla en nolla i årets allsvenska. Uppskrivne Ahmedhodzic har varit slarvig och har en bit kvar till förra årets jämnhet. Gästerna har under Mr Kalmar FF, Henrik Rydström, blivit sådär jobbiga som man hade kunnat förvänta sig. Kompakta och välorganiserade smålänningar har tagit poäng i samtliga kamper och är ensamma om att vara obesegrade i Allsvenskan 2021. Det luktar ställningskrig och 1-1 i Skåne, men full så modiga att vi spikar krysset är vi icke. 1X blir det.


3. IFK Göteborg – Sirius  2

Från rikets tredje stad till stad nummer två. Änglarna avväpnades ganska enkelt av KFF som nollade Blåvitt, och förutom Kolbeinn Sigthórsson finns det ingen spelare som riktigt sticker ut hos Kamraterna. Var är Hamsik, Thern och Aiesh när de behövs som mest? Bergochdalbana för Sirius som redan knäckt ett göteborgslag i ligaspelet anno 2021 då Häcken besegrades med 2-1. De blåsvarta har två herrar som återkommande gjort mål där Jacob Ortmark är den ene och ex-ängeln Christian Kouakou är den andre. Då Blåvitt är så ängsliga är det bara att måla på brett och hoppas på den smaskiga rensaren till höger!


4. Varberg – IFK Norrköping  X

Västergötland blir Halland, och nu ställs IFK Norrköping på prov. Snoka fick Ari Skúlason, Christoffer Nyman och årets hittills bästa värvning Samuel Adegbenro skadade i kryssmatchen mot nykomlingen Degerfors. I fjol stod Jonathan Levi för ett hattrick på Påskbergsvallen, men än så länge står Glumslövsonen på noll kassar. Varbergs spelschema har varit det kanske tuffaste av samtliga lag i vår högstaserie, och då är det inte konstigt att hallänningarna har det tufft. BoIS gör i vilket fall nästan alltid mål, och visst är det en tillgång att Oliver Stanisic från sin försvarsposition redan hunnit pricka in tre baljor. Söker man rensare är ettan på knappa 20 procent ett fynd. Lämna inget utan täckning på västkusten!


5. Mjällby – Häcken  1

Mot Sveriges Trädgård för gulsvart mot gulsvart. 2020 slutade Mjällby sensationellt femma, och det som nykomling. Även om det inte ser fullt lika ljust ut i år har Christian Järdler inpräntat ett snortajt försvarsspel i sina “sillar”, och då ska det gå att klara sig utan avstängde Ivan Kricak. Rörigt i Häcken efter att Andreas Alm meddelat att det blir Danmark för hans del 1:a juni, och BKH är ensamma om att inte ännu inte ha tagit en trepoängare. Jumbons långa resa österut leder till noll poäng när en chansspik framträder på Strandvallen!


6. Östersund – AIK  1

Radens sista svenska äventyr sker i lokalpatriotiska Jämtland. Regionens stolthet började bra för att sedan gå ner sig, men det är fortfarande ett habilt lag vi talar om. Blair Turgott sätter sina chanser när de väl kommer, och att Aly Keita inte snappats upp av en större klubb är en gåta. AIK klarade 1-1 mot MFF efter att skåningarna självmålat, och nu ska de svartgula klara sig utan den avstängde lagkaptenen Sebastian Larsson. Senast gästerna tog en ligatrea utanför Stockholm och Solna var i oktober på Jämtkraft Arena (!), men solnaiterna känns sega överlag. Därför sätts hoppet till de rödsvarta att skrälla, men ta med alla tecken för säkerhets skull.


7. Bournemouth – Brentford  2

Säsongen går mot sitt slut i England, och nu är det match 1 av 2 i playoff-semifinalerna till Premier League. Bournemouth såg för inte allt för länge sedan ut att bli direktuppflyttade, men till The Cherries förtret blev det alltså kval. Dominic Solankes mål på stopptid mot Millwall för nästan en månad sedan är de rödsvartas senaste kasse vilket torde oroa inför allvarets stund. Brentford å sin sida sitter på skytteligaledaren Ivan Toney (31 baljor), och nätar som inga andra i The Championship. Tolv matcher utan nederlag för Pontus Jansson och hans kamrater ger en modig spiktvåa på den engelska sydkusten!


8. Barnsley – Swansea  2

Sista anhalten är i South Yorkshire, och en väldigt ovan sits för Barnsley. The Tykes var underdogs inför säsongen, och ska nu klara pressen, både som lag och klubb att vara i playoff. De sista två omgångarna såg värdarna inte särskilt stabila ut, och att lagets målkung Cauley Woodrow satt tolv mål varav fem är straffar säger kanske en del ändå. Frågan är om Valérien Ismaël kan klämma ut mer av sitt manskap. Swansea besegrade Barnsley med 2-0 två gånger om denna säsong, och har inte torskat mot The Tykes sedan 1983. Ayew/Lowe hade tillsammans tryckt dit 30 strutar, och minst ett lär det bli på Oakwell. X2 säger spåkulan!


Spiken! – Elfsborg

Boråsarna har drösvis av skickliga lirare i sina led som kommer se till att IFE slåss i toppen även under 2021. Som nykomling vet Halmstad vilka matcher man ska satsa på, och möten mot bogey-teamet Elfsborg tillhör inte den kategorin. Gulsvart segerjubel på Borås Arena!

Skrällen! – Östersund

Har Gnaget blivit ett provinsiellt lag? Segrarna utanför huvudstadsregionen de senaste 12 månaderna kan räknas på en hand, och en lång resa är inget AIK uppskattar. Massvis med potential i ÖFK vars försvar emellanåt är ogenomträngligt. Mot skrällen, jämtlänningar!

Visa vad du kan och kom igång på 2 minuter

Har du vad som krävs för att tippa rätt? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Åtta gröna bockar på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla.

Svenska Spel tillhör kategorin snabba bettingsidor, som ofta förknippas med begreppet betting utan konto. Du måste dock registrera dig och öppna ett konto, för att få lägga spel. Men om du använder ditt mobila Bank ID så tar det endast ett par minuter.


svenska spel


Försag 108 rader

1. Elfsborg – Halmstad 1
2. Malmö – Kalmar 1x
3. Göteborg – Sirius 1×2
4. Varberg – Norrköping 1×2
5. Mjällby – Häcken 1
6. Östersund – AIK 1×2
7. Bournem. – Brentford 2
8. Barnsley – Swansea x2


NYTT  Direktspel på Fotboll.com

Vi erbjuder ett unikt sätt att tippa på Topptipset, där du får talongen, statistik och speltips på samma sida. Nej, inte samma webbplats, ALLT på samma sida!

  • Svenska Spels riktiga talong med vår statistik
  • Lägg raden / systemet på Fotboll.com
  • Betala direkt till Svenska Spel med ett klick

Inget extra krångel – Bara bättre förutsättningar


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |