Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset 2/2
Topptipset

TIPS: Topptipset 2/2

Publicerat 2022-02-01 20:01

Med fyra cupmatcher och en av de största matcherna på de brittiska öarna tar vi oss an onsdagens kupong som går i samma ton som föregående veckas kuponger över samtliga tipsspel. En gedigen blandning av matcher från AFCON, The Championship, Copa del Rey och portugisiska Primeira Liga NOS bl a står för inramningen runt huvudnumret som såklart är Glasgows Old Firm-derby mellan Celtic och Rangers.

Spelstopp: 19:59 onsdag 2 februari


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Celtic – Rangers

En av årets höjdpunkter är här igen och det gäller såklart inte bara för supportrarna till de två skotska giganterna men även den neutrale fotbollsälskaren. Old Firm-derbyt är något alldeles extra och tyvärr kommer det just denna gång spelas framför tomma läktare pga Covid-restriktioner. Synd, och extra tufft för Celtic som behöver ta all hjälp dem kan få för att äta upp försprånget som Rangers har för närvarande.

Förlust här och ligatiteln landar allra troligen även den här säsongen i Rangers då gästerna knappast tappar särskilt många fler poäng. 3-3 blev det visserligen senast mot Ross County men de tre insläppta kom också från tre mycket ovanliga individuella misstag som sällan gör sig påminda i den här typen av matcher. Sist lagen möttes krävdes det en fast situation för att i slutändan skilja dem åt och något liknande är att vänta även nu.


Skrällpotential: Gil Vicente

Efter 19 omgångar i Primeira Liga NOS har Gil Vicente snart plockat lika många poäng som man gjorde under hela fjolårssäsongen, och klubben är i nuläget verkligen och nosar på en topp-6 placering som skulle innebära spel i Europa nästa säsong. Detta har möjliggjorts genom att ta poäng av samtliga lag bakom toppkvartetten vilket bl a sett dem vinna fem av sina sju senaste matcher.

Självförtroendet är således högt hos gästerna men detsamma kanske inte riktigt kan sägas om Benfica. Nye managern Nelson Verissimo har tagit över ansvaret efter att tidigare ha lett reservlaget, och med blott två segrar på sina sex inledande matcher är såväl insatser som resultat i fokus framöver. Cupförlusten senast mot Sporting var såklart ingen höjdare och här gäller det att se upp då Gil Vicente trivs som underdog i bortaspelet och bl a åkte härifrån med tre poäng ifjol.


Omgångens säkra: Valencia

Efter fyra matcher utan seger kom det lilla uppehållet ganska lägligt för Valencia som nu fått nödvändigt andrum och möjlighet att ladda om. Det europeiska cupspelet nästa säsong lever i allra högsta grad men manager José Bordalás lär också gilla sitt lags chanser i Copa del Rey, inte minst i det här skedet då formsvaga Cádiz står för motståndet hemma på Mestalla.

Gästerna tog en livsviktig seger i förra ligaomgången mot jumbon Levante men är långt ifrån säkra i botten av tabellen, och klubben går en långsam kamp runt nedflyttningsstrecket efter att bara ha lyckats lösa tre segrar i ligan den här säsongen. Sett till deras tidigare matcher i cupen är det också tydligt att det är ligan som prioriteras och med ett oerhört viktigt möte med Mallorca till helgen får nog den här matchen ge vika.


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 72 rader

1. Celtic – RangersX2

Med flera tunga bortfall för Celtic, däribland bäste målskytten Furuhashi, blir det svårt att lösa segern utan att draghjälp av fansen. Rangers är i gott slag och är ligans vassaste lag på fasta situationer vilket blev avgörande senast lagen möttes. Gästerna har inte förlorat på sju raka derbyn varav sex slutat med seger varpå det inte är fel att utgå från tvåan här.

2. Huddersfield – Derby1X

Efter att för andra gången den här säsongen hämtat upp ett tvåmålsunderläge till 2-2 visade Derby återigen karaktär senast mot Birmingham. Läget är dock fortsatt tungt för The Rams som framförallt behöver trepoängare i detta skede av säsongen. Tyvärr gäckar bortaspelet alltjämt och med en fortsatt tunn trupp blir det svårt att nå hela vägen i Huddersfield när hemmalaget allt mer närmar sig playoff.

3. Barnsley – Cardiff2

Även om förlusten senast, sjätte på nio omgångar under Poya Ashbagi, var med knapp marginal fortsätter kräftgången alltjämt för Barnsley. Klubben har gjort minst mål av alla i The Championship hittills och den före U21-förbundskaptenen Ashbagi har inte hittat någon vidare lösning på det. Barnsley har endast gjort fyra mål på de nio ligamatcherna han ansvarat för och mot ett Cardiff färska från en tung seger blir det återigen tufft.

4. Rayo Vallecano – Mallorca1

Hemmastarka Rayo har ett gyllene tillfälle att nå semifinalen då formsvaga Mallorca, som blivit nollade i fyra av sina fem senaste ligamatcher, står för motståndet hemma i Madrid. Gästerna har troligen fullt fokus på kommande ligamöte med Cádiz till helgen och vet att det kommer krävas något alldeles extra om de ska lämna Vallecas med avancemanget. I höstens ligamöte här kunde Rayo tämligen enkelt ta hem segern vilket mycket väl kan inträffa även nu.

5. Valencia – Cádiz1

Med lite liknande utgångsläge som Rayo ovan kliver dock Valencia in som än större favoriter. Hemmafördelen är påtaglig även här och sett till formkurvan ligger Cádiz också rätt illa till. När lagen möttes i höstas i ligan dominerade Los Che klart och tydligt även om dem fick lämna planen mållösa. Tar stadig revansch här?

6. Benfica – Gil Vicente1X2

En av de stora överraskningarna såhär långt i Portugal är att Gil Vicente, 11:a ifjol, utmanar om platserna till det europeiska cupspelet bakom de fyra stora. Precis som förra säsongen trivs gästerna bättre som underdog och gärna på bortaplan, vilket sett till att de lämnade Benfica med samtliga poäng i våras gör att garderingen måste med. För den som jagar utdelning är den redan ett självklart val men som tur är finns det en hel del som backar upp det också!

7.  Gent – Club Brügge1X2

Trots att formen är på mer på gästernas sida här är detta ändå det första av två möten i semifinalen av den belgiska cupen, och allt kan således hända när dessa i grunden jämna lag möts. Hemmaplansfördelen bör spela roll dessutom då Brügge knappast behöver påminnas om vad som hände senast dem gästade denna arena. Deras tio poäng stora försprång i ligan har dem inget för här så därför är det säkrast att ta med alla tecken!

8. Burkina Faso – SenegalX2

Det råder ingen tvekan om vem som är favorit i den här semifinalen av AFCON. Ett stjärnfyllt Senegal har dock varit långt ifrån något självspelande piano i turneringen hittills och hade vissa svårigheter med Ekvatorial Guinea i kvarten. Överraskningslaget Burkina Faso ska således inte räknas bort i första taget men att vinna detta på 90 minuter är nog att be om för mycket. Krysset räcker som gardering?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |