Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset 2/7
Topptipset

TIPS: Topptipset 2/7

Publicerat 2021-07-01 17:12

Magiskt Topptips inleder helgen där de fyra EM-kvartarna tar plats. Schweiz – Spanien inleder tidigt under fredagskvällen innan kalaset avslutas med Ukraina – England sent under lördagen. Copa América och Damallsvenskan hinns även med på vägen mot åtta rätt. Det och inget annat är målet!

Spelstopp: 17:59

Sätter du full pott på Topptipset så finns det chans till bra klirr i kassan. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR!


svenska spel


1. Schweiz – Spanien  2

Yann Sommer förgyllde hela Schweiz “sommer” genom att mota Kylian Mpabbés straff. Nati tog därmed sin första seger i en utslagsmatch i slutspelssammanhang, och Petkovic lär få hjältestatus efter vad som är schweizarnas största seger någonsin. Problemet är att Spanien nu är förvarnade, och La Furia Roja lär vara ännu mer på tårna efter den svettiga matchen mot Kroatien.

Spanjorerna har tryckt dit tio bollar i sina senaste två kamper, och nu när även kritiserade Morata visat klassen blir ett växande Spanien för svåra för alpnationen. Bra tvåa till runt 50 procent vilket i skrivande stund innebär finfint värde. Singla på i Sankt Petersburg!


2. Belgien – Italien  1

Många nämner Italiens tajta försvar som bara släppt in en boll trots att Chiellini och Florenzi (bägge väntas utebli mot belgarna) missat större delen av turneringen, men samma sak gäller Belgien som dessutom ställts mot betydligt tyngre motstånd. De Bruyne och Eden Hazard är givetvis stora avbräck (om de inte kommer till spel), och Roberto Martínez har hintat om att de är aktuella för “nästa match”.

Kvaliteten, och även rutinen, finns i numera i överflöd hos belgarna som fortfarande har en rad spelare kvar från förlusten mot Italien i EM 2016. Ettan i detta extremt jämna möte förstärks med resterande tecken i vad som lär bli en rafflande historia.


3. Peru – Paraguay  X

Kvartsfinaler spelas även på andra sidan Atlanten, och en jämn rackare stundar i Goiania. Peru överraskade i gruppspelet genom att sluta tvåa bakom värdarna Brasilien med segern mot talangfyllda Colombia som trevligaste ögonblick. Med ett par intressanta spelare i varje lagdel har Los Incas en spännande mix som redan gjort det bra. Paraguay å sin sida slog Chile som dock varit en besvikelse.

Bakåt finns La Albirrojas styrka med namn som Balbuena och Alderete, och laget är inte på något vis underlägset sina motståndare. Hugget som stucket här och då är det lika bra att måla på brett och gå vidare.


4. Brasilien – Chile  1

Brassarna kliver i in kvartsfinalerna som gigantiska favoriter, och vem kan klandra La Selecao? Truppen är solid, relativt ung och på planen har stjärnorna konstant levererat under de senaste två åren. Tite kunde dessutom vila flera spelare mot Ecuador vilket håller truppen extra glad. Chile hade sin storhetsperiod för 5-6 år sedan när La Roja vann två Copa América i följd.

Insatsen under denna turnering har dock varit usel, och spelare som Arturo Vidal och Tomás Alarcón har inte nått upp till den nivå som nationen hoppats på. Gästerna, i dubbel bemärkelse, städas undan enkelt. Banketta!


5. Häcken – Kristianstad  1

Toppstriden i Damallsvenskan är nästa fokus, och fastän enkom en pinne skiljer kombattanterna på Bravidas konstgräs är det tekniska gapet större. Seriefinalen mot Rosengård gick åt pipan för Häcken, men cupmästarinnorna krossade AIK med vansinniga 10-0. Många olika målskyttar, men viktigare är att det serbiska nyförvärvet Milica Mijatovic spräckte sin nolla med två fullträffar.

Med något lättare motstånd har Kristianstad lyft i tabellen, men gästerna saknar en Stina Blackstenius som på egen hand kan avgöra matcher. Ettan sitter som berget vilket betyder att en spik inte skapar oro.


6. Växjö – Eskilstuna United  X

Från kusten åker vi inåt land för en ny prövning för plågade Växjö. Småländskorna har bara tre baljor på pluskontot på tio omgångar. I den förra omgången prickade dock unga Elin Nilsson in en strut, och med ett klart habilt försvar är jumbon inte helt enkel att knäcka även utan den avstängda duon Emilie Henriksen och Shannon Woeller. Loreta Kullashi har burit sitt Eskilstuna på sina axlar den senaste tiden, och nu börjar strikern komma igång.

Dock är det lite väl tidigt för att United ska se trenden som konsoliderad. 0-0 ligger och lurar, så utgå från kryss där tvåan krokas på.


7. Tjeckien – Danmark  2

Efter kollapsen via Christian Eriksen på Parken har Danmark som lag och nation rest sig likt fågeln Fenix och varit fruktansvärt bra på slutet. Inte nog med att både Ryssland och Wales besegrats, de rödvita har därtill spelat ett makalöst fint anfallsspel och målat hela åtta gånger om mot dessa gäng. Tjeckien står i vägen denna gång och det är en fin lott som danskarna fått.

Visst, Silhavýs mannar stod för en praktknall mot Nederländerna i sin åttondel men känslan är att detta blir ett par resor värre. Med en troligen rätt hårt åtgången tvåa och dessutom en målkung i Schick som kan göra skillnad får krysset ändå åka med som stödhjul. X2 får anses som ett lås.


8. Ukraina – England  2

För första gången hittills får England lämna sin trygga bubbla i London och ta sitt pick och pack för en resa till Rom. Efter 2-0-festen mot Tyskland väntar Ukraina för Southgates lejon och även om britterna ska vara stora favoriter finns ingen anledning att helt räkna bort Andriy Shevchenkos manskap.

De gulklädda var stabila defensivt mot Sverige och har dessutom ett par farliga toppar i Zinchenko, Yarmolenko och Yaremchuk. Den engelska publiken har redan börjat räkna in semifinalplatsen och det kan bita både nationen och laget hårt i baken. En hårt åtgången tvåa får därför hjälp hela vägen över.


svenska spel


Spiken! – Häcken

Häcken kommer att jaga Rosengård hela vägen in på mållinjen när lirare som Stina Blackstenius och Elin Rubensson finns att tillgå. Kristianstad är inte så stora på jorden när motståndet hårdnar. Getingarna flyger vidare!

Skrällen! – Ukraina

Så många gånger förr har England varit långt framme och lyckats förvandla nästan säker framgång till överraskande fiasko. Ukraina är kvicka och tekniska. De gulklädda tenderar dessutom att höja sig när svårighetsgraden vrids upp. Skrällen ska inte uteslutas i Rom!

Har du kunskaperna inom betting som krävs för att tippa rätt? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Åtta gröna bockar på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!


108 rader

1. Schweiz – Spanien 2
2. Belgien – Italien 1×2
3. Peru – Paraguay 1×2
4. Brasilien – Chile 1
5. Häcken – Kristianstad 1
6. Växjö – Eskilstuna x2
7. Tjeckien – Danmark x2
8. Ukraina – England 1×2


svenska spel


NYTT  Direktspel på Fotboll.com

Vi erbjuder ett unikt sätt att tippa på Topptipset, där du får talongen, statistik och speltips på samma sida. Nej, inte samma webbplats, ALLT på samma sida!

  • Svenska Spels riktiga talong med vår statistik
  • Lägg raden / systemet på Fotboll.com
  • Betala direkt till Svenska Spel med ett klick

Inget extra krångel – Bara bättre förutsättningar


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |