Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset 20/11
Topptipset

TIPS: Topptipset 20/11

Publicerat 2021-11-16 20:59

VM-kvalet slutade förvisso i moll för det svenska landslaget men vad är väl bättre än att sätta tänderna i en helengelsk lördagskupong på Topptipset för att komma över besvikelsen. Den här veckan sätts lite extra krydda då 500.000 skjutits till i potten för 8 rätt vilket är kan bli en riktig trevlig guldkant sett till det fina snittet de senaste veckorna. Du hänger väl med?

Spelstopp: 15:59 lördag 20 november


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Liverpool – Arsenal

Liverpool må ha fått sin svit om 25 raka tävlingsmatcher i rad utan förlust bruten senast mot West Ham, men Arsenals 11 raka utan nederlag sedan bortasmällen mot Man City är alltjämt intakt. Det är således ett mer vässat och självförtroendefyllt Arsenal som kommer till Anfield än vad man hade kunnat förutspå där i säsongsinledningen där det blev tunga förluster mot såväl Chelsea som Brentford och just nämna City – med en total målskillnad om 0-9.

Samtidigt måste man ha med sig att det även är ett bättre Liverpool den här säsongen än den föregående som dock ändå gjorde 6-1 på Arsenal i ligans dubbelmöte. Fem av dem målen noterades den magiska kvartetten längst fram i Liverpool och ser man till deras poängskörd hittills är det väl inte en omöjlig tanke att Momahed Salah bryter sin tre matcher långa ”måltorka” och avgör här?


Skrällpotential: Norwich

Trots första segern för säsongen borta mot hyllade nykomlingskollegan Brentford fick ändå Daniel Farke lämna posten som manager för The Canaries. In har istället Dean Smith kommit efter att han i sin tur fått lämna Aston Villa efter en svag säsongsöppning. Det ska bli spännande att se vad Smith, som gjorde så mycket bra i Villa, kan uträtta med Norwich då det borde gå att göra små justeringar för att göra dem mer konkurrenskraftiga.

Mot ett Southampton som visserligen börjat vinna lite mot slutet skulle det mycket väl kunna ge effekt tämligen omgående. The Saints är knappast ett särskilt bortatryggt lag och har det alltjämt fortsatt något tufft med det offensiva spelet. Efter just Norwich, som bör kunna lyfta sig framöver, är det Southampton som gjort minst antal spelmål hittills. Första målet kommer således bli oerhört viktigt vilket gör att utgångskrysset inte är dumt alls.


Omgångens säkra: Manchester United

Ett hårt kritiserat Manchester United vars manager Ole-Gunnar Solskjaer nu också börjat känna av pressen på allvar behöver en rejäl rekyl här efter derbyförlusten före uppehållet. Precis som mot Liverpool blev United utspelat också av City men med gott om tid att komma på en lösning i första hand till den här matchen kan man inte annat än att räkna kallt med en bättre insats nu. I alla fall lär det gå att göra ett par mål på ett Watford som förlorat fyra av sina fem senaste matcher och ännu inte hållt nollan i ligaspelet.

Claudio Ranieri som fick ta över inför Liverpool-matchen har ännu inte riktigt fått snurr på Watford som gått mållösa ur tre av fyra matcher under italienarens ledning. Enda ljusglimten var vändningen mot Everton som dock i mångt och mycket var mer upp till Everton än Watford, och ett lika generöst United lär inte dyka upp på Vicarage Road – snarare ett än mer hänsynslöst och effektivt sådant.


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 36 rader

1. Liverpool – Arsenal1X
Det går inte att komma ifrån att det mesta talar för att Liverpool vinner detta. Van Dijk är obesegrad hemma i ligaspelet i Liverpool-dressen, Salahs målform är svår att förbise och offensivt sprudlar det om klubben. Arsenal har dock gjort flest mål från fasta situationer hittills vilket också var West Hams segerrecept så helt chanslösa är man inte, och krysset rensar otroligt fint.

2. Watford – Manchester United2
Målet för säsongen hos nykomlingen Watford är att hänga kvar i Premier League och det syns på många sätt under säsongens första tredjedel. Det har inte förändrats sedan Ranieri tog över och ett hårt jobb väntar för honom om läget ska stabiliseras. Nä, United är för effektiva framåt för att återigen göra bort sig.

3. Wolves – West Ham2
Nu går det väl inte längre att inte ta West Ham på allvar? Segern mot Liverpool var både välförtjänt och upplyftande vilket David Moyes och Co ska kunna bygga vidare på här. Wolves har fortfarande en lång väg att gå innan man når nivån från debutsäsongen och släpper in lite för mycket mål för att motivera en gardering. Bra spikbud!

4. Norwich – Southampton1X2
Ett utgångskryss mellan två målsnåla lag är aldrig fel och när ligans två minst produktiva lag sett till gjorda mål drabbar samman är det tur att det finns andra matcher att vila ögonen på. Norwich under ny ledning kan dock få bra effekt här men Southampton har hittat lite form och blir svårslaget. Läge för spikkryss kanske?

5. Aston Villa – BrightonX
Fem raka förluster blev droppen efter en spelmässigt svag inledning dessutom och Aston Villa tar nu nya tag med Liverpool-ikonen Steven Gerrard. Det kan bli bra på sikt men mot ett spelförande Brighton ligger krysset närmast till hands precis som senast lagen möttes.

6. Newcastle – Brentford1X2
Tredje laget med ny manager på kupongen hittar vi i norra England där Newcastle gör en helomvändning i och med att passningsorienterade Eddie Howe kommit in. Det bör ge en öppen tillställning mot ett spelskickligt Brentford som behöver en seger nästan lika mycket som segerlösa Newcastle efter fyra raka torsk i ligaspelet. Alla tecken!

7. Burnley – Crystal PalaceX2
Nog fick Burnley bra utdelning mot såväl Brentford som Chelsea men här blir det svårare. Crystal Palace har gått från klarhet till klarhet under Patrick Vieira och ser vassa ut i båda riktningar för en gångs skull, vilket ska fälla avgörandet. 1-0 räcker gott!

8. Bristol City – Blackburn2
Sist ut och som enda lag utanför Premier League kommer mötet mellan hemmasvaga Bristol och Blackburn i The Championship. Bristol-managern Nigel Pearson är fortsatt borta pga Covid-19 vilket synts i prestationerna på sistone och såklart bättrar på gästernas segerchanser. Brereton målskytt och avgör igen?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |