Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset 22/12
Topptipset

TIPS: Topptipset 22/12

Publicerat 2021-12-21 20:01

Julen är snart här men innan det är dags för lite ledighet ska det spelas en runda onsdagsfotboll. Premier League återkommer som bekant redan till helgen men för Serie A, Ligue 1 och La Liga är detta den sista omgången innan vinteruppehållet som, sett till hur pandemin utvecklat sig, kommer väldigt lägligt. Pulsen på veckans kupong går dock inte ner för det då både Milan och Real Madrid jagar en viktig trea efter nya poängtapp senast i ligan, men kommer stöta på patrull i Empoli och Bilbao respektive. 

Spelstopp: 20.44 onsdag 22 december


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Athletic Bilbao – Real Madrid

Medan Real Madrid hade sina problem att bryta ner ett vilt kämpande Cadiz hemma på Bernabéu lyckades ett decimerat Athletic Bilbao å sin sida vända underläge till seger hemma mot Betis. Något överraskande sett till spelarna som Bilbao saknade liksom formen som Betis hade med sig in i matchen, men de hårt jobbande baskerna gav sig inte vilket innebar första segern i ligan sedan slutet av oktober.

Sett till att Bilbaos tre senaste segrar kommit hemma på San Mamés, och problemen de orsakade Real Madrid när dem möttes för bara några veckor sedan, ger dem ett bra utgångsläge och bra skrällpotential när returen nu ska spelas. Gästerna kommer dessutom till spel utan viktige Casemiro som är avstängd och troligen också Luka Modric som lämnat inkonsekventa Covid-19 tester.


Skrällpotential: Lens

Trots en fin start och 2-0 med sig in i halvtidsvilan lyckades inte Lens hålla Nantes borta i slutändan och åkte därigenom på femte raka poängtappet i ligan. På bortaplan mot ligafyran som själva var tillbaka på vinnarspåret senast ser man således ut att bli lite väl stora underdogs, särskilt med tanke på att fjolårets nykomling, som kom 7:a när säsongen summerades, redan besegrat och tagit poäng av några av ligans favoriter.

Nuvarande toppduon Rennes och PSG fick bara med sig 1-1 exempelvis medan Monaco, Marseille och regerande mästarna Lille fått vika sig. Mot ett Nice som förlorat tre raka hemmamatcher och blandat och gett den senaste tiden gäller det att inte döma ut gästerna för snabbt; Lens är nämligen med i toppen både vad gäller gjorda mål, antal skott på mål i snitt liksom antal spelmål i Ligue 1.


Omgångens säkra: Lille

Krysset mot Lyon följdes visserligen upp av 2-1 borta mot Troyes senast men Bordeaux en lång väg kvar innan man kan lämna nedflyttningsstriden bakom sig. Fortfarande är det defensiven som är den främsta akilleshälen då de ännu inte lyckats hålla nollan i någon tävlingsmatch under säsongen. Inget lag har heller släppt in fler mål än deras 40 under de 18 omgångar som spelats och med minst två insläppta i sex av sina sju senaste blir det tufft här.

De regerande mästarna Lille har hämtat sig efter den svaga inledningen och även om PSG är omöjliga 20 poäng bort är Champions League-platserna där bakom det inte. Kan Jonathan David som leder skytteligan i Ligue 1 hålla målformen uppe som sett honom göra fem mål på sina åtta senaste starter bör poängformen också hålla i sig och 10:e raka utan förlust vara ett faktum.


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 96 rader

1. Empoli – MilanX2

Vad har Juventus, Napoli, Sassuolo och Fiorentina gemensamt? Alla har förlorat mot pigga nykomlingen Empoli som verkligen vuxit in i Serie A-kostymen vid det här laget och allra troligen slipper oroa sig vad gäller nytt kontrakt. Det är således ingen omöjlighet att dem lyckas ta poäng också av Milan som inte fått det att stämma offensivt sett mot vare sig Udinese eller Napoli, och som har pressen på sig att leverera ett resultat här.

2. Napoli – Spezia1

Trots poäng i två av sina tre senaste fortsätter det gå tungt för Spezia i botten av tabellen. Med näst sämst målskillnad och näst flest förluster i Serie A totalt sett och ett av svagaste bortalag har man inte mycket att hämta i Neapel mot ett alltjämt offensivt starkt och skickligt Napoli. Hemmalagets blytunga seger i Milano senast håller dem inom räckhåll i toppen varpå tre nya poäng är ett måste.

3. Athletic Bilbao – Real MadridX2

Visst råder det revanschstämning i Bilbao efter att en mycket fin insats senast lagen möttes tidigare i december resulterade i noll poäng och noll gjorda mål. Att ta tre poäng blir dock kanske lite väl bra utdelning med tanke på formen som serieledaren har, och inte minst då Real Madrid väldigt sällan går mållösa av planen. 0-0 och oavgjort har dock varit ett mycket gångbart resultat för Bilbao hittills och är mycket väl i ropet även nu sett till att båda lagen släpper in minst mål av alla i La Liga.

4. Bordeaux – Lille2

Regerande mästaren Lille har äntligen fått upp farten efter att ha gått igenom november och december hittills, mycket tack vare skyttekungen Jonathan David som toppar med sina 11 ligamål. Med blott sju poäng upp till andraplatsen är det endast seger som gäller här mot ett fortsatt defensivt poröst Bordeaux som förlorat lagens fyra senaste inbördes möten med totalt 1-9.

5. St Etienne – Nantes12

Efter en bedrövlig inledning av säsongen har jumbon St Etienne nu i alla fall fått tag på en ny manager. Det räckte inte till mycket senast mot Reims där gamla synder gjorde sig påminda i ett alltför odisciplinerat Etienne. Hemmalaget kliver således in här som givna underdogs men bör kunna trivas att slå ur underläge precis som stora delar av fjolåret. Nantes är en bra bit före i tabellen men har inte övertygat i bortaspelet och har dessutom i princip bara tagit poäng av den undre halvan, vilket kan bli problematiskt om hemmalaget visar sitt rätta jag.

6. Nice – Lens1X2

Nog kommer Nice få passa sig här då det kan smälla både en och två gånger för Lens, allra särskilt om de får en lika bra start på matchen som de brukar. Det är nämligen bara Rennes och Lille som gör matchens första mål oftare än Lens. Än mer anmärkningsvärt är att de bara förlorat en av dessa 11 matcher vilket passande nog kom senast mot Nantes där de släppte in avgörande 2-3 i 90:e. Bra skrällchans!

7. Monaco – Rennes1X

En tredjeplats i ligan är oerhört bra betalt för Rennes sett till vad som förväntades inför säsongen men frågan är hur länge det kan hålla i sig. Två raka förluster mot toppkonkurrenterna Lille och Nice tillsammans med det faktum att dem bara besegrat bottentrion på bortaplan hittills talar för att poängsnittet kommer dala framöver. Mot ett Monaco som gått nio raka hemmamatcher utan förlust blir segern svårlöst varpå utgångskrysset får sällskap, men ha i åtanke att bägge lagen är obesegrade när de gjort första målet i ligan denna säsong.

8. Clermont Foot – StrasbourgX2

Nykomlingen Clermont har fått lära sig den hårda vägen att den franska högstaligan är oerhört tuff, och en nedflyttningsstrid kommer allra troligen vara på tapeten även under den andra halvan av säsongen. Trots en ganska skral poängskörd är det dock i linje med förväntningarna och det ska poängteras att endast Rennes, PSG och Monaco besegrat dem med mer än ett mål såhär långt. En tajt match är således att vänta men gästerna bör ta det om krysset uteblir.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |