Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset 22/6
Topptipset

TIPS: Topptipset 22/6

Publicerat 2021-06-22 01:24

Division 2 får stort utrymme på tisdagsbongen när inte mindre än sex matcher hämtas från mindre orter runt om i landet. Fina skrällchanser hittas på flera håll. Så även i de två smällkaramellerna – matcherna från Grupp D i fotbolls-EM. Där är både England och Kroatien favoriter i fara. Hela analysen finner ni nedan. Lycka till!

Spelstopp: 18:59

Sätter du full pott på Topptipset så finns det chans till bra klirr i kassan. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR!


svenska spel


1. Tjeckien – England  1

På helig fotbollsmark sparkar raden igång, och i vätan senast hade England tveksam skärpa och marginalerna emot sig. John Stones träffade stolpen med sin vältajmade nick, men The Three Lions borde kunna betvinga lillebror Skottland över 90 minuter. Harry Kane gjorde inte mycket väsen av sig och kanske börjar bli lite ifrågasatt.

Med blodet rinnande ur näsborrarna satte Patrik Schick 1-0 mot kroaterna från straffpunkten och därmed toppar strikern skytteligan på tre mål tillsammans med läskvägrande Cristiano Ronaldo. Ölexperterna toppar gruppen och kan mycket väl ställa till det mot detta talangfulla England vars mentala svaghet ofta spökar. Fågel eller fisk när det gubbgarderas (etta-tvåa).


2. Kroatien – Skottland  2

Hjärta saknades som väntat inte hos skottarna som slet till sig ett mållöst kryss mot ärkerivalen England i lejonets kula. Bra chanser vaskade kiltbärarna fram och med lite tur kunde Stephen O’Donnells vassa avslut gått in. Plockar skottarna fram William Wallace-andan även mot vice världsmästarna på ett kokande Hampden Park kan detta blir hur bra som helst.

Trots imponerande namn i truppen och en urläcker kasse av Ivan Perisic kom Kroatien inte längre än 1-1 mot ett Tjeckien som Vatreni borde klå. Zlatko Dalic och hans mannar har inte samma go i laget som för tre år sedan, och med detta sagt är det tvåan först när alla tecken trycks in i Glasgow!


3. Karlskrona – IFK Hässleholm  1

Hemmamatcher för Karlskrona i Division 2 Södra Götaland har så här långt varit en succé då både Balkan och Hässleholms IF fått smaka på blekingarnas urkraft. Felix Nilsson, som redan gjort sig i namn i Mjällbys ungdomslag, har hemma på Listerlandet slängt in två bollar och fler lär det bli.

De skånska gästerna har inlett starkt, men också mött lag som inledningsvis placerat sig på tabellens nedre halva. 2019 möttes lagen senast i Blekinge, och då blev det duktig med stryk för Kamraterna; 0-4. Denna psykologiska fördel, och fint värde på ettan föranleder spiken i Blekinge!


4. Ullared – Onsala BK  2

Division 2 Västra Götaland skiftar fokus till ett halländskt derby. Senast Onsala derbylirade slogs Varbergs Gif med 2-1, och bortsett plattmatchen mot fullpoängaren Ängelholm har de vitblå varit riktigt trevliga att skåda med målsprutan Victor Andersson (fem baljor på fyra kamper) som största behållning.

Ullared har bara två mål framåt varav den ena kom på straff av Emil Hansson, och värdarna får glädjas åt den billiga shoppingen i närområdet när det blir noll pinnar mot besökarna från norr. Spiktvåan på runt 50 procent är ett litet fynd.


5. Grebbestad – Vänersborgs FK  1

Vidare norrut till semesterorten Grebbestad och Division 2 Norra Götaland. Värdarna är inne i en svår period, men målen har börjat trilla in för de rödsvarta. Jimmie Larsson har ett framgångsrikt förflutet i Bohuslän, och ett extra öga ska hållas på Valon Gashi; strikern lämnade just Vänersborg efter förra säsongen och lär vara sugen på att straffa sin gamla arbetsgivare.

Gästernas positiva säsongsstart har gradvis ebbat ut, och nu är VFK illa ute då laget faller ihop efter paus. Någon utpräglad målskytt finns inte, så detta känns vidöppet på förhand. Grebbestad erbjuder bäst värde vilket gör att ettan inleder, men täck helst upp hela vägen.


6. Angered – Lidköping  2

Omöjligt uppdrag för Lidköping? Seriens målman med stort M är Angereds Haris Avdiu som på fyra omgångar sopat in sex strutar och segrarna på raken är tre med massvis av mål. Vad kan då gästerna göra? En hel del.

Lidköping har exempelvis målkapacitet i sina led i Hugo Tilly och Rasmus Arvidsson, och så här långt har västgötarna trivts klart bättre borta än hemma. Kommer vändningen är det nu, så gå för knallen i förorten först även om det ska täckas upp helt!


7. Yxhult – IFK Skövde  2

Närke blir nästa anhalt på vår resa, och även om ojämnheten kännetecknar dessa kombattanter är det fördel gästerna på Moabvallen. Kamraterna från Skövde har lite vassare målskyttar, lite bättre poängskörd och klart mer rutin än nykomlingarna Yxhult.

Dessutom saknas Edvin Cimirotic hos värdarna efter det röda kortet mot Gauthiod. Jämnt värre som sagt, men det lutar ändå något mer åt höger – X2 i Närke!


8. Friska Viljor – Täfteå  1

Örnsköldsvik och Division 2 Norrland slutligen, och klassiska Friska Viljor får äntligen hemmaspela. 2004 lirade Viljan i Superettan, och kanske är värdarna på väg tillbaka. Mackenzie Ward tog laget till en fjärdeplats för året när stadens stolthet bekräftade att det är i toppen man ska ligga.

Mer finns att ta av hemmalaget alltså. Täfteå har precis som sina motståndare få poäng att skryta med, men värre är att defensiven är så ihålig; tio gånger har målvakterna Lucas Lund och Hugo Forsgren fått kröka rygg på fyra omgångar. Nej, här kan det gott singlas!


Spiken! – Onsala BK

Kungbackaborna ser riktigt bra ut och har den bredd som behövs för att räcka länge i en inte helt enkel serie som Division 2. Ullared är inte mycket att hänga i granen efter vad som uppvisats i dessa första fyra omgångar. Säker seger för Onsala!

Skrällen! – Tjeckien

Som så många gånger förr gör England folk besvikna när de haussas. Skottland ska inte kunna knipa poäng på Wembley oavsett väderlek eller otur i avsluten. Tjeckerna klarade av att utmanövrera skottarna utan problem, och darriga engelsmän kan bli en fet skalp för centaleuropéerna. Framåt, Tjeckien!

Har du vad som krävs för att tippa rätt? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Åtta gröna bockar på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!


svenska spel


108 rader

1. Tjeckien – England 12
2. Kroatien – Skottland 1×2
3. Karlskrona – Hässleholm 1
4. Ullared – Onsala BK 2
5. Grebbestad – Vänersborg 1×2
6. Angered – Lidköping 1×2
7. Yxhult – IFK Skövde x2
8. Friska Viljor – Täfteå 1


NYTT  Direktspel på Fotboll.com

Vi erbjuder ett unikt sätt att tippa på Topptipset, där du får talongen, statistik och speltips på samma sida. Nej, inte samma webbplats, ALLT på samma sida!

  • Svenska Spels riktiga talong med vår statistik
  • Lägg raden / systemet på Fotboll.com
  • Betala direkt till Svenska Spel med ett klick

Inget extra krångel – Bara bättre förutsättningar


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |