Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset 24/6
Topptipset

TIPS: Topptipset 24/6

Publicerat 2021-06-24 00:06

Ingen EM-fotboll denna torsdag men väl flera högoktaniga matcher. Svenska Division 1 står för hälften av konfekten där derbyn synas både i Norrbotten och Göteborg. Så är även fallet i Oslo där Stabaek och Vålerenga gör upp. Därutöver ska tre matcher från Brasilien synas, två i Copa América och en i Série A. Nu sparkar vi igång detta!

Spelstopp: 18:59


svenska spel


1. Bolivia – Uruguay  2

Vi inleder med ett bottenmöte i Copa América där Uruguay kliver ut som gigantisk favorit mot Bolivia. Det uruguayanska laget var det spelmässigt bättre laget mot Chile, men hade förtvivlat svårt att vaska fram heta målchanser under den första timmen. Sista 30 ökade firma Cavani, Valverde och Suárez tempot och den sistnämnde kunde sedermera trycka in 1-1 kvitteringen. De himmelsblå hade sedan bud på fler mål, men fick nöja sig med en pinne. Bolivia är ensamma om att stå på noll poäng i Grupp A och La Verde utgör sällan något hot utanför La Paz. Håller sig tvåan kvar under 80 procent är det bara att spika av för bra odds.


2. Chile – Paraguay  2

Chile är tillsammans med Argentina två fotbollslag i Grupp A som ännu inte har inkasserat en förlust och det vet hur man spelar fotboll. Poängen mot Uruguay tillkom via en stark försvarsinsats och en individuell prestation signerad Vargas som tryckte upp en boll i det vänstra krysset bakom Muslera. Endast 1-0 mot Bolivia är dock inget som imponerar och här får La Roja ett alldeles för stort förtroende av det svenska folket. Paraguay har sedan 2019 endast gått på pumpen mot Brasilien och Argentina och vet synnerligen hur en buss parkeras i ett eget straffområde. Till rådande procent slopas ettan till förmån för X2 i en på förhand jämn och målsnål historia.


3. Vänersborgs IF – Utsikten  2

Nykomlingen Vänersborg har efter en tveksam start på sejouren i Ettan Södra börjat hitta rätt. Västgötarna kommer närmast från tre raka segrar i ligan och ett avancemang i Svenska Cupen. Engjell Ramadani visar gryende form, anfallaren som tidigare har representerat seriekollegan Trollhättan, stänkte dit två påsar mot Qviding och ståtar med fem mål sista tre omgångarna. Mot topplaget Utsikten väntas Ramadani och rasket stöta på patrull – Kiken är seriens näst formstarkaste lag sista fem omgångarna med 13 inspelade poäng av 15 möjliga och har dessutom bara släppt in två bollar i egen bur under samma spann. Spiktvåa upp till 55 procent.


4. Lindome – Qviding  X

Mer svårtippat på förhand när vi studsar vidare till västkusten där det vankas Göteborgsderby. Noterbart är att denna batalj spelas på Åbyvallens konstgräs då Lindomes ordinarie matta renoveras. De hemmahörande Zebrorna har inte vunnit sedan de slog tillbaka jumbon Linköping med 3-2 för exakt två månader sedan. Tre inspelade poäng sista åtta omgångarna är undermåligt, tur för värdarna är att Qviding inte är så mycket bättre. De vinröda besökarna har två kryss som främsta resultat sista fem i serien. Heltäckningsmattan bör rullas ut omgående.


5. Skövde – Lunds BK  2

Skövde har inlett med fyra segrar på de fem första hemmamatcherna. Starkt av Tobias Linderoths manskap som dessutom skrällde borta mot topplaget Tvååker i föregående omgång. Oscar Lennerskog hittade in i målprotokollet, men ådrog sig även sin tredje ostskiva för säsongen och missar således mötet med Lunds BK. Besökarna från universitetsstaden trivs även de bättre på eget gräs, men efter 7-1-segern i derbyt mot Torns IF lär självförtroendet vara på topp hos LBK som inte ska räknas ut i Skaraborg. Bocka i samtliga rutor och jobba in knallen till höger!


6. Piteå – IFK Luleå  X

Derbydags i Paltstaden där 500 personer väntas bänka sig i stolarna på LF Arena för att se Piteå ta emot värsta rivalen IFK Luleå med avspark 22:00. Hemmalaget stod för en mäktig vändning mot Assyriska senast där norrbottningarna käkade ikapp ett 0-2-underläge och vann med 3-2, detta med en man mindre på planen sedan backen Henrik Millbert visats ut i den 39:e minuten. Millbert är således avstängd här. Båda lagen har spelat ihop tolv poäng, ur ett historiskt perspektiv är det emellertid fördel för gästerna som inte har torskat detta derby på tio år. Något man bör ta hänsyn till. Måla tvärsöver.


7. Stabaek – Vålerengen  2

Vålerenga slog på stora trumman inför säsongen och hämtade bland annat in Falu-bördige Amor Layouni, Henrik Udahl och U21-landslagsmannen Tobias Christensen för att på allvar kunna vara med och utmana. Under 2020 hade dessutom Kjartansson plockats in och offensivt är det svårt att säga annat än att Oslo-klubben ser riktigt bra ut. Den sistnämnde islänningen är dock out med en skada men det bör ändå inte försämra lagets slagläge märkbart. Kort resa till Nadderud Stadion gäller då Stabaek står för motståndet. Janne Jönssons mannar har sedan slutet av maj tre raka förluster och i en haltande tabell är klubben nästjumbo. Risken är överhängande att tre raka torsk blir till fyra. Tvåan singlas.


8. América MG – Juventude  1

Målgång ger sker i Brasilien och i staden med det fagra namnet Belo Horizonte. Här ska det spelas en match i Série A mellan två gäng som den gångna huserade en våning ner i hierarkin. Medan América MG alltjämt jagar säsongens första viktoria ordnade Juventude just en sådan häromsistens när Sport Recife betvingades med 1-0 på hemmaplan. På resande fot är grönvita Juve inget vidare och även fast AMG endast står på en ynka inspelad poäng efter fem omgångar bör 1X räcka långt i sydöstra Brasilien.


svenska spel


Spiken! – Uruguay

Uruguay såg fina ut under den sista delen av matchen mot Chile och ska inte ha några bekymmer med att plocka en trea mot slagpåsen Bolivia. Enkel tvåa.

Skrällen! – Paraguay

Chile är obesegrade i Copa América efter tre defensivt stabila insatser. Framåt saknas skadade Alexis Sánchez och den hårt streckade ettan är svårköpt. X2 testas till spännande procent.

108 rader

1. Bolivia – Uruguay 2
2. Chile – Paraguay x2
3. Vänersborg – Utsikten 2
4. Lindome – Qviding 1×2
5. Skövde – Lund 1×2
6. Piteå – IFK Luleå 1×2
7. Stabaek – Vålerengen 2
8. América MG – Juventude 1x


Har du inget konto hos Svenska Spel?

Ingen fara, det tar knappa två minuter att komma igång då Svenska Spel är en bettingsida med BankID, där du slipper krångliga processer för att skapa ett konto. Klicka bara på knappen nedan för att skickas direkt till Svenska Spel.


svenska spel


NYTT  Direktspel på Fotboll.com

Vi erbjuder ett unikt sätt att tippa på Topptipset, där du får talongen, statistik och speltips på samma sida. Nej, inte samma webbplats, ALLT på samma sida!

  • Svenska Spels riktiga talong med vår statistik
  • Lägg raden / systemet på Fotboll.com
  • Betala direkt till Svenska Spel med ett klick

Inget extra krångel – Bara bättre förutsättningar


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |