Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset 25/1
Topptipset

TIPS: Topptipset 25/1

Publicerat 2022-01-24 15:47

Det är en rätt anonym kupong från de brittiska öarna som står för dörren denna tisdagskväll men den som väntar på något gott får snart avnjuta Champions League igen. Veckomatcher som dessa behövs för att man ska kunna uppskatta de större matcherna samtidigt som det är lika stor chans till fin utdelning denna typ av midweek-kupong som exempelvis den föregående. För den som dessutom passade på att gångra insatsen blev det en fin liten januaribonus då 8 rätt landade på strax över 3500kr i utdelning. Andra raka denna vecka?

Spelstopp: 19:59 tisdag 25 januari


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: QPR – Swansea

Med få matcher som sticker ut rent intressemässigt på kupongen finns det ändå något i mötet mellan formstarka QPR och fjolårets playoff-finalist Swansea. Hemmalaget har lägligt nog hittat formen vilket gjort att dem kunnat haka på i toppen med den andra direktplatsen inom räckhåll. Offensiven tuffar på bra där dussintalet målskyttar sett till att QPR gjort fjärde flest mål i The Championship såhär långt.

Det är den stora anledningen till att London-laget plockat åtta segrar på de 11 senaste omgångarna och främst i ledet offensivt sett är unge Chris Willock som inte bara gjort flest mål för klubben men också stått för flest assist, med tre avgörande insatser i rad nu. Det ska kunna räcka en bra bit mot ett Swansea som fortfarande är tämligen ineffektivt och som dessutom trivs bättre hemma i Wales än på resande fot.


Skrällpotential: Bristol City

Trots jämna siffror vad gäller slutresultatet var det inte mycket snack om att det var Bristol City som förtjänade segern senast mot Cardiff. Trepoängaren satt såklart extra bra med tanke på smällen mot Fulham dessförinnan, där Bristol som bekant tog ledningen två gånger om, och visade återigen på gott samarbete i offensiven mellan unge Antoine Semenyo och mer erfarna duon Andreas Weimann och Chris Martin.

Att dem har mer kvalitet än vad exempelvis bortaformen visar är således tydlig och mot ett Luton som inte hittade rätt senast mot Sheffield, trots att förutsättningarna för tre poäng såg väl så gynnsamma ut före avspark, ska gästerna inte räknas bort. Visst har det bara blivit en seger på de åtta senaste bortamatcherna varav sex förluster men det här är precis den typ av match som kan innebära att den sviten äntligen bryts.


Omgångens säkra: Nottingham Forest

Av kupongens åtta matcher finns det tre lag som såväl oddsmässigt som enligt streckprocenten är potentiella storskrällar. Av dessa tre är det bortasvaga jumbon Barnsley som har den allra svåraste uppgiften när ett betydligt starkare Nottingham Forest står för motståndet. Hemmalaget kommer från tre tunga segrar och har ännu inte förlorat mot något lag under dem i tabellen sedan Steve Cooper tog över.

Barnsley å andra sidan fortsätter att tappa mark mot lagen ovan strecket och förlusten senast i Birmingham betyder att The Tykes alltjämt är det enda laget som ännu inte vunnit på bortaplan den här säsongen. Inget lag har heller vunnit färre matcher eller gjort färre mål än Barnsley som dessutom släppt in minst två mål i sex av sina sju senaste på resande fot.


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 64 rader

1. Birmingham – Peterborough12

Visst lyckades Birmingham bryta sin dystra svit senast mot hopplösa Barnsley men tro inte att allt är frid och fröjd för det. Hemmalaget är fortfarande inte att lita på, inte ens när nykomlingen Peterborough som förlorat 12 av 13 bortamatcher kommer på besök, varpå en gardering är ett måste. Birmingham är ett av fem lag som släppt in 40+ mål hittills och någon gång kommer även Peterborough få utdelning i bortaspelet!

2. Coventry – StokeX

Med blott en seger på sina fem senaste tog Stokes playoff-ambitioner ytterligare ett dyk senast mot Fulham. Detsamma kan sägas om Coventry som efter hemmaförlusten mot QPR, efter sent avgörande, innebär att dem bara plockat en seger på sina fem senaste hemma på Ricoh Arena. Båda lagen har således all anledning att vända den negativa trenden varpå ett oavgjort resultat precis som ifjol är en mycket trolig utgång mellan två jämna lag.

3. Luton – Bristol City12

Det ville sig inte för Luton senast och det röda kortet blev symptomatiskt för deras eftermiddag i Sheffield. Ny möjlighet här att försöka närma sig topp-6 men The Hatters kan knappast räkna med någon lätt uppgift trots hemmaplan då Bristol är ett lag som precis som hemmalaget kan överraska när man minst anar.

4. Nottingham Forest – Barnsley1

Poya Ashbagi får fortsätta att vänta på första segern med sitt Barnsley då Nottingham hittat en mycket bra lägstanivå under Steve Cooper som garanterar att Forest inte bommar den här typen av matcher. Lewis Grabban har visat fin form i hemmalaget på sistone med fem mål och tre assist från sina åtta senaste matcher. Avgör även här?

5. QPR – Swansea1X

Inget lag har gjort mål i lika många matcher som QPR hittills och med fin form i övrigt ligger hemmasegern nära till hands här. Gästande Swansea tog dock en viktig seger senast och kommer ha en hel del av bollinnehavet här vilket gör att dem mycket väl kan stå upp bra trots bortaplan.

6. AFC Wimledon – IpswichX2

Med båda lagen i stort behov av en seger här men av olika anledningar har vi nästan garanterat en tajt tillställning att vänta. Gästerna får dock gälla som favoriter här med tanke på att dem tagit poäng av flera av topplagen nyligen, men då inget lag har kryssat fler matcher än Wimbledon hittills får ändå krysset gälla som utgångstecken. Ipswich trivs bättre hemma och Wimbledon behöver alla poäng dem kan få för att hålla sig flytande ovan strecket.

7.  Burton – MK DonsX2

En av förra veckans stora skrällar var onekligen MK Dons hemmaförlust mot nästjumbon Doncaster varpå vi kan räkna med en betydande rekyl från tabellfemman här. Burton med ligans femte bästa hemmafacit blir dock en tuff utmaning varpå även detta kan bli en jämn historia som lutar åt ett oavgjort resultat. Gästerna har dock gott offensivt kapital i Scott Twine, Matt O’Riley och Mohamed Eisa vilket väger över till deras fördel trots allt.

8. Gillingham – Shrewsbury12

Med tio poäng upp till säker mark och ytterligare två till Shrewsbury ligger jumbon Gillingham, med blott tre segrar på hela säsongen, pyrt till och börjar man inte vinna snart är degraderingen snart ett faktum. Gästerna, som bara gjort ett mål på sina fyra senaste matcher, har det dock också kämpigt och är inte heller mycket hjälpta av annat än tre poäng här. Formen är visserligen på deras sida men Shrewsbury är alltjämt ett av ligans sämsta bortalag!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |