Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset 26/12
Topptipset

TIPS: Topptipset 26/12

Publicerat 2021-12-23 11:28

Då endast de engelska ligorna är igång under julhelgen och det sedvanliga Europatipset utgår just denna söndag laddar vi upp med en dubbel kupong i den bemärkelse att kupongens matcher på Topptipset är samma åtta som också inleder Stryktipset. Eftersom det är fem matcher färre och en annan möjlighet att öka på eventuell vinst genom att multiplicera insatsen skiljer sig tankesättet åt något även om grundanalysen är densamma. Beroende på vilka matcher som är med, oftast stora favoriter som kan sänka utdelningen, kan det vara mer värt att lägga lite extra krut på Topptipset och sätta ett reducerat system på Stryktipset. Varje kupong är unik men erbjuder likväl alltid bra chanser till fin utdelning!

Spelstopp: 15:59 söndag 26 december


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Brighton – Brentford

Med Brightons 13:e plats i tabellen i åtanke är det svårt att få ihop det faktum att endast topptrion i Premier League förlorat färre matcher än Graham Potters gäng. Rent spelmässigt borde det i vanlig ordning ha genererat fler poäng då Brighton snarare borde kunnat replikera Wolves, men är man så ineffektiva framför mål som Brighton blir det svårt att vinna fotbollsmatcher.

Sett till samtliga lag har Brighton med sina 14 mål på 16 omgångar tredje sämst effektivitet vad gäller målproduktionen kontra skott mot mål. The Seagulls är även det lag som i snitt gör mål senast i matcherna, i 61:a minuten, vilket ytterligare understryker hur svårt Brighton haft framför mål – liksom hur beroende de varit av sena mål för sin poängskörd. Målsnålt att vänta återigen med andra ord?


Skrällpotential: Southampton

Ingen räknar med Southampton här och det finns såklart mycket som talar för det. Blott tre segrar i ligan hittills, sex raka utan seger och näst sämst effektivitet i ligan efter hopplösa jumbon Norwich. Lägg därtill en skral målproduktion och det är lätt att helt se förbi The Saints som förlorat fyra raka bortamöten i London mot West Ham – med tre insläppta varje gång.

West Ham har dock haft det tungt de senaste veckorna efter att viktige Angelo Ogbonna ådrog sig en svår knäskada vilket kraftigt decimerat försvarslinjen. Offensivt har det dock varit trubbigt och bortsett fasta situationer är The Hammers väl tunna för tillfället, med bäste målskytten Michal Antonio senast i målprotokollet i oktober.


Omgångens säkra: Arsenal

Hopplösa jumbon Norwich hade haft stora problem att hänga med här en vanlig dag men när nu så pass många spelare saknas av olika anledningar blir omständigheterna för deras del tyvärr överväldigande. Arsenal är i riktigt gott slag just nu och flyger formligen fram ledda av sina många ungdomar som visar de mer erfarna i truppen vad Mikel Arteta faktiskt vill få ut av det här laget.

Fyra raka segrar och riktigt fina offensiva spelmönster lär få utdelning tämligen omgående på Carrow Road mot ett Norwich som snittar två insläppta per match och själva inte lyckats hitta nätet i fyra av sina fem senaste. Poäng- och mållösa gick de även av planen senast de ställdes mot The Gunners i höstas men får nog räkna med en större förlustmarginal den här gången.


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 72 rader

1. Brighton – BrentfordX

Sist ut på kupongen motiverar en spik i detta skede och varför inte utgå från krysset så det blir överskådligt vad som finns i potten på åtta rätt om samtliga sju dessförinnan sitter? Krysset har ju dessutom varit gångbart för Brighton tidigare men också för Brentford på bortaplan då fyra av deras åtta bortamatcher i ligan hittills slutat med delad pott.

2. Aston Villa – ChelseaX2

Med tanke på att utdelningen droppar rejält om Chelsea vinner här är det bara att hoppas på att deras svårigheter fortsätter på Villa Park, där Steven Gerrard är ute efter minst en men gärna samtliga tre poäng. Chelsea borde vid det här laget dock kunna ställa upp en mer ordinarie bortaelva varpå krysset räcker långt och istället möjliggör en superskräll på annat håll.

3. Manchester City – Leicester1X2

Det råder inget snack om att Manchester City kliver in som skyhöga favoriter här efter den senaste tidens formkurva, men nog gäller det att man kommer upp i nivå om segern ska lösas mot ett offensivt piggt Leicester – som överraskande ordentligt här ifjol i och med 5-2 segern. Sett till Leicesters intensitet och effektivitet senast mot Liverpool är det läge att gå mot strömmen här och ta med alla tecken och hoppas på megaskräll!

4. Norwich – Arsenal2

Att det oddsmässigt är lika troligt att Norwich kryssar mot Arsenal som att Leicester gör det mot Man City är smått otroligt. Nykomlingen har vägt lätt hela säsongen och lär med all största sannolikhet få ta klivet ner till The Championship. Enkel spik!

5. Tottenham – Crystal Palace1X

Man vill gärna dras med i Tottenhams små men ändå betydelsefulla steg framåt under Antonio Conte och nog ser det ut att bli betydligt bättre än under såväl José Mourinho som Nuno Espirito Santo. Ettan får således gälla som utgångstecken med vinnarskallen Conte som främsta förespråkare, men Crystal Palace är mer dugligt än den senaste tidens resultat antyder och ska inte räknas bort.

6. West Ham – Southampton1X2

En händelsefattig tillställning där ett ineffektivt hemmalag får föra spelet kan mycket väl spela Southampton rätt i händerna här, där nyttiga Chelsea-lånet Armando Broja mycket väl kan avgöra med matchens enda mål så länge gästerna spelar sina kort rätt. Krysset är måhända det mest troliga men tvåan rensar många system och drar upp utdelningen ordentligt!

7.  Burnley – EvertonX

På samma sätt som man är spänd att se vad Conte och Gerrard kan få ut av Tottenham respektive Aston Villa, lika lite spänning råder över Burnley och Everton. Inget lag ser särskilt imponerande ut i någon del av spelet egentligen och skulle man ”missa” den här avsparkstiden har man troligen inte gått miste om något av värde. Kort highlights-reel att vänta?

8. Huddersfield – Blackpool1X

Sist ut av de åtta är också den enda matchen utanför Premier League där Huddersfield bör kunna göra det mesta av hemmafördelen för att lösa segern mot nykomlingen Blackpool. Gästerna brukar dock sällan ge sig utan en fajt och har endast förlorat med mer än ett mål vid tre tillfällen hittills vilket kan räcka långt mot ett Huddersfield som bara vunnit två raka matcher en gång den här säsongen.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |