Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset 28/12
Topptipset

TIPS: Topptipset 28/12

Publicerat 2021-12-27 18:22

Boxing Day hinner knappt övergå till första riktiga mellandagen innan det åter är dags att ta sig an åtta nya matcher på Topptipset. Den här gången får de fyra Premier League-matcherna sällskap av toppmötet i National League samt portugisiska högstaligan Liga NOS vars nedre regioner plockar de tre sista matcherna. Med sju rätt två kuponger i rad är det väl helt enkelt dags för en sen julklapp i form av full pott denna tisdagskväll?

Spelstopp: 15:59 tisdag 28 december


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Leicester – Liverpool

Det blev precis som utlovat en mycket trevlig och händelserik tillställning när Leicester åkte till Liverpool för blott en vecka sedan i kvartsfinalen av Ligacupen. Trots tre mål framåt och en stundtals riktigt fin offensiv räckte det inte hela vägen för The Foxes som fick se sig besegrade i straffläggningen.

Ungefär samma visa fast ett par resor värre var det mot Manchester City i helgen där det stod 0-4 redan efter 25 minuter. Det blev visserligen match igen när City drog ner på tempot men inte var det mycket en roterad Leicester-elva kunde göra i slutändan för att förhindra slutresultatet 3-6. Det återstår att se om defensiven är lika ihålig när Liverpool väntar återigen, denna gång hemma på King Power Stadium där de vann med 3-1 ifjol.


Skrällpotential: Watford

Southampton mot West Ham satt fint som handplockad skräll på annandagens kupong och med tanke på hur trubbigt det ändå såg ut i West Ham, som också såg aningen trötta ut stundtals, blir det intressant att se hur de hanterar nykomlingen Watford på Vicarage Road. Hemmalaget har pga Covid-19 inte spelat sedan 10 december och bör ha betydligt piggare ben än gästande The Hammers som dessutom får klara sig utan viktige Declan Rice som är avstängd.

West Ham har förlorat tre raka matcher och dessutom inte vunnit på fem nu och visst kunde man ana en besvärad David Moyes på sidlinjen senast när Southampton tog ledningen tre gånger om. Den nykomponerade backlinjen med Michael Dawson och Issa Diop har haft det tungt sedan ordinarie mittbackslåset gått sönder och kan absolut få det kämpigt med hemmalagets frenesi som exempelvis blev sista spiken i kistan för Ole-Gunnar Solskjaer i Manchester United just här.


Omgångens säkra: Tottenham

Efter sex raka utan seger blev det till slut en hårdjobbad men i slutändan ganska välförtjänt seger för Southampton som genom två mål från liggande boll fick med sig tre viktiga poäng mot West Ham. Återigen släppte man in minst två mål i matchen vilket nu skett i sex av lagets sju senaste, och sett till det defensiva lämnar The Saints en hel del att önska även fortsättningsvis.

En generös motståndare som inte är helt på tårna är precis vad Tottenham behöver nu för att utöka sin fina svit under Antonio Conte i ligan. Crystal Palace kunde enkelt passeras förbi utan att Spurs behövde bränna särskilt mycket energi och kanske viktigaste av allt; Harry Kane och Son fick göra varsitt fint mål i matchen. Tottenham har nu gått sju raka i Premier League utan förlust under Conte och har dessutom gjort minst två mål i sju av tio matcher under italienaren. Bra spikbud!


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 54 rader

1. Crystal Palace – Norwich1X2

Palace gav inte sig själva chansen mot Tottenham men har en mer tacksam uppgift här. Det gäller dock att se upp med en eventuell lottning då Palace haft flera Covid-positiva vilket föranledde en nekad ansökan om att ställa in matchen mot Spurs. Oavsett vad är en skräll inte omöjlig då ingen räknar med Norwich här och hemmalaget alltjämt riskerar att få ställa en mindre ordinarie elva på planen.

2. Southampton – Tottenham2

Då Southampton släpper in mål på löpande band och Tottenham ser ut att klicka för första gången på 1,5 år är det inte konstigt att Tottenham också kliver in som favoriter här. Två mål framåt bör gästerna absolut kunna mäkta med med lite hjälp på traven av hemmalaget som har det betydligt svårare att hitta målchanser från öppet spel. Spurs sätter första och stänger sedan hem segern?

3. Watford – West Ham1X2

Med blott en seger på sina sju senaste bortamatcher och en nedåtgående formkurva överlag blir det intressant att följa West Hams 90 minuter mot en betydligt mer utvilad motståndare. Watford har sprattlat till mot både Aston Villa, Everton och Manchester United under säsongen och kan absolut göra det även här med hemmafansen i ryggen.

4. Leicester – Liverpool2

Tack vare Leeds fick Liverpool spelledigt under annandagen och det kan göra nog så stor skillnad när dessa två möts igen på kort tid. Leicester var defensivt sett ’all over the place’ även mot City vilket ett utvilat Liverpool kan utnyttja till fullo återigen, inte minst en målsugen skytteligaledaren Mohamed Salah och tvåan Diogo Jota som nu nätat i tre raka matcher. Bra spikläge!

5. Chesterfield – Halifax1

Serieledande Chesterfield, som ännu inte förlorat hemma och bara en gång hittills, visar verkligen framfötterna den här säsongen och kanske främst tack vare skyttekungen Kabongo Tshimanga som nätat 10 av sina totalt 18 mål i sju raka matcher. Ettan plockas således först i toppmötet då Halifax ännu inte besegrat någon av topp-6 klubbarna och trots allt har ett ganska skralt bortafacit mot lagen från den övre halvan.

6. Tondela – Gil Vicente2

Visst tog Vicentes fina svit slut mot regerande mästarna Sporting senast men en veckas återhämtning och förberedelser bör räcka för att ladda om batterierna. Tondela har haft en jobbig säsong och lär fortsätta harva runt nedflyttningsstrecket efter att ha åkt på flest förluster i ligan hittills. Gästernas Fran Navarro jagar 10:e ligamålet för säsongen här vilket bör bli avgörande i slutändan.

7.  Maritimo – Vizela1X2

Gästande Vizela har visserligen bara vunnit två ligamatcher den här säsongen men bör gilla sina chanser mot ett hemmalag som fortsätter tappa spelare pga Covid-19, vilket bl a resulterade i 1-7 mot Benfica förra veckan. Med risk för inställd match är det säkrast att kolla truppläget innan spelstoppet men tvåan måste med oavsett. Vizela tog sig historiskt vidare i cupen mot ligafyran Braga dagen före julafton vilket lyft självförtroendet rejält!

8. Moreirense – EstorilX2

Trots managerbytet ser det fortsatt mörkt ut för nästjumbon Moreirense och mot tabellfemman Estoril, som bara förlorat två matcher hittills, blir det onekligen tufft att bärga samtliga poäng. Trots alla förluster under säsongen ska det dock sägas att hemmalaget bara förlorat med fler än ett måls marginal vid två tillfällen så räkna med en tajt tillställning här – vilket motiverar kryssgarderingen.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |