Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset 3/11
Topptipset

TIPS: Topptipset 3/11

Publicerat 2021-11-01 18:18

Champions League är tillbaka med full kraft denna vecka och onsdagen erbjuder ett par riktigt fina skrällmöjligheter när gruppspelet vänder. Tre matcher från The Championship summerar kupongen som kan vara värd att lägga ett par extra kronor på. Såväl PSG som Liverpool är favoriter i fara sett till vad som står på spel men också föregående omgång där duon hade marginalerna på sin sida i slutändan. Nog är det revanschläge för antingen Leipzig eller Atlético Madrid när matcherna väl visslats igång och satt sig?

Spelstopp: 20.44 onsdag 3 november


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Liverpool – Atlético Madrid

Mohamed Salah fortsätter att leverera på en otrolig nivå och även om han inte blev målskytt i helgen mot Brighton var han sannerligen pigg i matchen vilket också resulterade i en assist. Egyptiern har nu noterat 21 poäng på 13 matcher i ett Liverpool som har ett målsnitt på drygt tre mål gjorda per match. De har faktiskt bara undgått att göra minst två mål i en match den här säsongen och det räcker med att gå till lagens senaste möte för att se hur skickliga och effektiva de kan vara på sin dag.

Det ska dock sägas att Atlético mycket väl hade kunnat få med sig något från den matchen och efter sin fina insats i helgen, tillsammans med Liverpools defensiva insats i sin ligamatch mot Brighton, är det knappast uteslutet att de hittar nätet även här. Atléti har sett Joao Felix hitta formen vilket såklart är ett rejält lyft och även avlastar pressen på Antoine Griezmann eller för den delen ansvaret Luis Suarez haft på lagets målproduktion. Det har gett resultat på sistone då Atlético bl a gjort två mål i fyra raka matcher varpå man inte ska vara för snabb med att räkna ut dem trots bortaplan här.


Skrällpotential: RB Leipzig

Utan att direkt imponera, vilket varit fallet mest hela säsongen egentligen för PSG, kunde favoriten ändå komma tillbaka från underläge sista 25 och säkra segern på hemmaplan. Kylian Mbappé gav PSG ledningen planenligt men precis som så många gånger förr under Mauricio Pochettino lyckades fransmännen inte ta kommandot över matchen. Leipzig tilläts komma tillbaka, vända och sånär också kliva ifrån ytterligare när de gick mot en mycket stark bortaseger i Paris – innan Leo Messi klev in i handlingen det vill säga. När man har spelare som Messi att tillgå finns alltid möjligheten att något sådant kan komma men frågan är om PSG har marginalerna med sig även här.

Hemmalaget har varit målfarliga hittills men inte hållt hela vägen i matcherna, med en hel del oflyt på sin sida, men så som man tog sig an matchen mot PSG i returen måste det också resultera så småningom. Med fyra poäng bakom Club Brügge måste Leipzig i princip vinna en av matcherna mot PSG eller Man City för att ha chansen på vidare spel i Europa vilket innebär att man lika gärna kan gå för det för fullt här – och återigen försöka utnyttja gästernas kollektiva svagheter och stundtals bristande harmoni.


Omgångens säkra: Ajax

Den som trodde på en jämn och målrik tillställning i Amsterdam mellan målglada duon Ajax och Dortmund fick bara till hälften rätt. Dortmund kom aldrig in i matchen utan fick finna sig i att spela andrafiol matchen igenom mot ett väldigt imponerande och dominant Ajax som visade upp hela sitt register. Hur man följde upp det? Genom att krossa främsta rivalen PSV, som man föll mot med stora siffror i den inledande supercupfinalen i augusti, med 4-0 på hemmagräset vilket betyder att Ajax har 11-0 på sina fyra senaste matcher.

Faktum är att Ajax bara släppt in ett mål på sina nio senaste matcher och med tre raka segrar i gruppen hittills är avancemanget klart som gruppsegrare vid en ny trepoängare här – vilket möjliggör en något gynnsammare lottning i åttondelen. Mot Heracles i helgens ligaomgång gick man på halvfart men var aldrig nära att förlora vilket tydliggör att det är den här matchen man fokuserar på. Dortmund har förvisso vunnit tre raka matcher men ser alltjämt sårbara ut och har alltjämt fortsatta skadebekymmer vilket lär spela in till gästernas favör.


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 108 rader

1. Liverpool – Atlético Madrid1X2
Liverpools högstanivå är obestridlig och bara det faktum att de gjort 2+ mål i alla utom en tävlingsmatch hittills talar sitt tydliga språk. Atlético var dock vassa i helgens ligaomgång, skapade oreda för Liverpool senast och såg Brighton skrämma slag på hemmadefensiven i lördags vilket kräver sin gardering!

2. RB Leipzig – PSG1X2
Mauricio Pochettino fortsätter att få ut alldeles för lite med sitt PSG vilket börjar bli problematiskt. Tillräckligt med kvalitet finns såklart för att hålla saker och ting flytande men man var illa ute i returen mot Leipzig och ligger absolut i riskzonen även här – om inte Neymar och Co steppar upp.

3. Sporting Lissabon – Besiktas1
Sporting lyckades kontra sönder Besiktas nere i Turkiet och kliver in som solklara favoriter här. Samtidigt är detta sista chansen för vidare spel i Europa för gästerna som mer eller mindre måste vinna här, något som såklart blir oerhört svårt med tanke på det digra skadeläget.

4. Dortmund – Ajax2
Det var tydlig klasskillnad senast lagen möttes och ett Dortmund utan Erling Håland erbjuder inte alls samma offensiva hot som behövs för att ta sig an en så samspelt och formstark motståndare som Ajax. Gästerna skulle i princip säkra avancemanget vid seger här och den chansen tar man.

5. Sheriff Tiraspol – Inter2
Visst har Sheriff gjort det riktigt bra såhär långt men i förra omgången mot Inter synliggjordes det som man förväntat sig hela tiden; när storlagen väl är motiverade och väl coachade kommer skillnaden bli tydlig och för ett Inter som måste vinna lär fokus knappast saknas här.

6. Barnsley – DerbyX2
När två av seriens formsvagaste drabbar samman är det inte mycket annat att göra än att gardera upp. Barnsley har ett tränarbyte på g vilket är välbehövligt och kan ge effekt här, men Derby är å andra sidan svårslaget och har väl ändå ett par spelare fler som kan göra något på egen hand.

7. Blackburn – FulhamX2
Precis som Bournemouth visar även Fulham upp en beslutsamhet och styrka som alla troligen tar dem tillbaka till Premier League. Favoritskapet är således väl underbyggt här mot ett förvisso målfarligt Blackburn men som också haft ett ganska enkelt spelschema på sistone.

8. Blackpool – Stoke1X2
Sen det började talas om Premier League har Stoke helt tappat konceptet med tappet från 3-0 till 3-3 senast en synnerlig besvikelse, vilket dock gör att det möjligen kommer en rekyl här. Blackpool är dock jobbiga att möta och gör mycket av sina begränsade resurser vilket kan räcka långt på hemmaplan!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |