Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset 3/5
Topptipset

TIPS: Topptipset 3/5

Publicerat 2021-05-03 11:57

Vi rivstartar veckan med ett härligt Topptips som tar oss runt i fem olika länder. Tre svenska matcher (två från Allsvenskan) inleder innan raden avslutas i vårt sydvästra grannland. Däremellan ska det spelas fotboll från England, Italien och Spanien. Åtta rätt kan mycket väl ge fin utdelning och vägen dit hittar ni i dagens speltips nedan!

Spelstopp: 18:29

Sätter du full pott på Topptipset så finns det chans till bra klirr i kassan. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos det självklara spelbolaget Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR!


svenska spel


1. Djurgården – Malmö FF | 1

Tele2:s konstgräsmatta är spelplatsen för två guldaspiranter vars säsongsinledningar inte gett upphov till särskilt många frågetecken. Där MFF slarvat bakåt har offensiven med danskar och ex-jugoslaver i spetsen kompenserat med råge. Ett formstarkt ÖFK stal en pinne i Malmö vilket kan fungera som en väckarklocka för de svenska mästarna. Djurgården har gått rent och drar nytta av gamla (Harris Radenatic), halvgamla (Nicklas Bärkroth) och unga (Hampus Finndell) talanger för att knäcka motståndarna. Blåränderna brukar göra det bra mot skåningarna och ska ses med hyfsad chans igen, men så här tidigt på säsongen gör sig en helgardering bäst.


2. Mjällby – Degerfors | 2

50 klockrena minuter grundlade Degerfors triumf på Nya Ullevi signerad Ferhad Ayaz och Johan Bertilsson. Den sistnämnde satte 19 strutar på 29 matcher i fjolårets superetta och kanske har det lossnat för både västgöten och DIF som lag. Inget tävlingsmål för Mjällby sedan yttern Joel Nilssons cupbalja i Landskrona i februari. Christian Järdler har inte fått styr på sina blekingar som ser ut att gå ett tufft andraår till mötes. Dra till med den röda chansspiken på Strandvallen!


3. Jönköpings Södra – Trelleborg | 2

I Superettan har J-Södra nollats i fem halvlekar av sex, och under de 45 minuter som smålänningarna nätade utan pardon var nykomlingen Vasalund dessutom nere på tio man. Upp till bevis för Perparim Beqaj och de andra offensiva krafterna. Obesegrade Trelleborg har hamnat i underläge i samtliga tre omgångar och kommit tillbaka lika många gånger. Med en mix av hemvävt (Isak Jönsson) och importerat (Safiu Fatawu) har gravt understreckade TFF något spännande på gång. Med kämpaglöd tar gästerna minst ett poäng hem till palmernas stad!


4. West Bromwich – Wolverhampton | 1

Över till Premier League och dess bottenstrid. Big Sam Allardyce var rasande på det sena poängtappet mot Villa som försvårar West Broms mycket utsatta tabelläge. The Baggies har dock ett utmärkt skadeläge med endast Ivanovic hos doktorn och dessutom bra resultat i tre senaste fajterna mot Wolves; bara segrar och 10-3 i målskillnad. Nunos manskap vet att säsongen är över, och besvikelsen är stor. Blessyrerna på Pedro Neto, Raúl Jiménez, Fernando Marcal och Jonny vingklipper Vargarna som åkte på storstryk för en dryg vecka sedan. Motivation slår klass, och givetvis kommer värdarna försöka fram till den feta damen sjunger. Så länge ettan håller sig runt 40 procent kan det spikas.


5. Burnley – West Ham | 2

Drygt två timmar norr ligger Turf Moor som blivit lite av ett ok för värdarna. Burnley har sju raka hemmafajter utan en trea, och skulle fullpoängaren utebli på måndagskvällen tangerar The Clarets det trista rekordet från 1971. Chris Wood satte ett äkta hattrick på Molineux, men den mentala blockeringen hemma lär inte ha släppt för det. Två bittra nederlag kan ha krossat West Hams drömmar om den lukrativa mästarligan, men hoppet lever ännu. Jesse Lingard har lyft The Hammers till nya höjder, och Balbuenas löjliga utvisning mot Chelsea har i efterhand reviderats och avstängningen hävts. Tvåan står på egna ben.


6. Sevilla – Athletic Bilbao | 1

Julen Lopetegui har fortfarande chansen att föra sitt Sevilla till ligatiteln. Flytet (fem raka fullpoängare) har Los Rojiblancos just nu, och även skadeläget (enkom andrekeepern Tomas Vaclik är out) ser bra ut för värdarna. Bilbao satte baskiska käppar i de madrilenska hjulen för en dryg vecka sedan, och från februari har Lejonen varit synnerligen svårslagna med fem kryss före mötet mot ATM och ett efter. Tunga pjäser som Iker Muniain och Ander Capa är dock stora avbräck, så därför kan inte baskerna hoppas på mer än ett poäng på Ramón Sánchez Pizjuán.


7. Torino – Parma | 2

1990-talsgiganten Parma reser norrut för att gripa ett sista halmstrå, och just Torino passar de målglada gästerna. Det senaste decenniet har I Ducali oftast tagit poäng av Toro och inte bortatorskat mot I Granata sedan 2014. Tunga namn som Roberto Inglese, Dennis Man, och evigt unge Gervinho är en målgarant och likaså brassen Hernani som gör sin målmässigt bästa säsong i karriären. Värdarna lever farligt, och utan avstängda Rolando Mandragora och Simone Verdi är det en klart svagare elva som fältas. Tro kan försätta berg, och så även uppe i Alperna. Helgardera och jobba in bortaskrällen.


8. FC Köpenhamn – Aarhus | 2

Pölseavslutning på raden med ett desillusionerat hemmalag. Förvisso segrade FCK något turligt på Jylland för en dryg vecka sedan, men det kom till ett pris; Zeca och Lukas Lerager varnades och är nu avstängda. Lägg till att Rasmus Falk är ett frågetecken och Byens Hold ser skakiga ut. Århus kunde med lite bättre skärpa slagit Köpenhamnarna senast, och med skytteligatvåan Patrick Mortensen tillbaka efter avstängning kan det bli jobbigt för värdarnas bakre lagdel. Bra skrällchans, även om alla tecken smakar bäst.


svenska spel


Spiken! – West Ham

David Moyes förtjänar mer beröm än vad han får för det jobb han gjort i West Ham. Hans Hammers har kanske sviktat lite, men håller fortfarande hög klass. Burnley är mer eller mindre klara för en ny säsong i Premier League och kommer knappast att offra liv och lem. Go West (Ham)!

Skrällen! – Parma

Med en säsong under förväntningarna har Torino en del att fundera över. Med en god offensiv kan gästerna chocköppna i Turin och ställa de mörkröda. Ge allt och skräll nu, Parma!

Har du vad som krävs för att tippa rätt? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Åtta gröna bockar på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!


108 rader

1. Djurgården – Malmö 1×2
2. Mjällby – Degerfors 2
3. Jönköping – Trelleborg x2
4. West Brom – Wolves 1
5. Burnley – West Ham 2
6. Sevilla – A.Bilbao 1x
7. Torino – Parma 1×2
8. Köpenhamn – Aarhus 1×2


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |