Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset 6/1
Topptipset

TIPS: Topptipset 6/1

Publicerat 2022-01-04 20:18

Det nya året inleds med kortvecka för de allra flesta och såhär 13 dagar efter julafton är det hög tid att kasta ut stjärnor, pynt och ljusstakar. Serie A är tillbaka efter uppehållet med sju av åtta matcher på kupongen där framförallt två av dem kittlar lite extra. Milan tar emot Roma på San Siro innan Juventus eventuellt gästas av Napoli i Turin därefter, om den inte blir inställd pga rådande coronarestriktioner i regionen, vilket såklart blir en fröjd att följa. Med två matcher redan inställda, däribland det spännande första mötet i Ligacupsemifinalen mellan Arsenal och Liverpool, håller vi tummarna för att resterande matcher spelas enligt plan!

Spelstopp: 14:29 torsdag 6 januari


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Milan – Roma

Uppehållet har gjort gott för Milans skadeläge och både Zlatan Ibrahimovic, Ante Rebic och Rafael Leao är tillbaka i träning. De två förstnämnda är troligast att komma till spel här vilket lär behövas nu när Franck Kessie rest till Afrikanska Mästerskapen, och kanske just Zlatan är mest betydelsefull av alla. Svensken har nätat i sina tre senaste matcher mot Roma och i ett alltjämt ungt lag behövs hans ledaregenskaper.

Roma blir ingen lätt match även om deras facit mot topplagen och resultat på bortaplan över den senaste 1,5 säsongen lämnat en del att önska. José Mourinho har dock enat truppen vilket inte minst märktes i 4-1 skalpen mot Atalanta före uppehållet och med rådande truppläge är Milan långt ifrån en omöjlig motståndare, varpå Roma får alldeles för lite förtroende på kupongen.


Skrällpotential: Empoli

Visst är Lazio stora favoriter här och med rätta också sett till deras högstanivå och utslagsgivande spelare, som verkligen klev fram när lagen möttes tidigt på säsongen under Maurizio Sarris första tid i klubben. Men precis som det finns hög höjd har det också vid alltför många tillfällen sett desto skakigare ut för Sarris lagbygge och efter ett uppehåll som detta är hemmalaget alltjämt ett osäkert kort.

Empoli har redan besegrat tre av toppkonkurrenterna den här säsongen i Fiorentina, Napoli och Juventus och kan verkligen slå ur underläge här. Innan vinteruppehållet i Serie A tog man poäng i åtta av tio matcher med fin målmässig utdelning vilket bör kunna hitta rätt även mot Sarris Lazio – som delar deras position som laget som släppt in flest mål på den övre halvan efter 19 omgångar.


Omgångens säkra: Sassuolo

Med ett av ligans allra högsta målsnitt fortsätter Sassuolo att leverera underhållning. Ibland går det hem men ibland blir det också ett rejält bakslag och målen uteblir, likt senast hemma mot Bologna vilket var första gången sedan de två inledande hemmamatcher Sassuolo gått mållösa den här säsongen.

Mot ett Genoa som fått en tung, och i ligan segerlös, start under Andriy Schevchenko och dessutom släppt in minst två mål i sex av sina nio senaste matcher är det ett riktigt bra läge för hemmalaget att återigen hitta tillbaka till vinnarspåret. En 13:e plats är långt under förväntan och med den höjden som finns ska de grönsvarta kunna få ut mer. Blir detta början på en stark svit månntro?


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 54 rader

1. Arsenal – Liverpool1X2

Tyvärr blir det ingen match här då Liverpool fick igenom sin förfrågan att ställa in matchen då dem inte lyckas få kontroll på det Covid-utbrott som härjat de två senaste veckorna. Lottningen fördelas 44-26-30 vilket gör att även denna match kräver sin helgardering snarare än en fin spik på formstarka Arsenal…

2. Milan – RomaX

Efter vissa Covid-problem i bägge läger under uppehållet är det oklart hur pass starka elvor som kommer till spel här men det bör ändå bli tämligen ordinarie för gästande Roma i alla fall. Ett Roma som ges på tok för lite förtroende att lösa poäng här mot ett Milan som kommer få kämpa för att hålla mittfältet utan Kessie. Läge för en chansgardering med start från höger? Helgarderingen som var tänkt här ryker i och med lottningen i match 1.

3. Juventus – Napoli1

Med risk för att den här matchen ställs in och lottas, tack vare det Covid-utbrott som plågat Napoli på sistone utöver ett redan härjat skadeläge, är det ändå kanske läge att spika Juventus här. Hemmafördelen och det faktum att Juve utan att övertyga spelmässigt ändå börjat vinna igen utan att släppa in mål är faktorer som stärker deras segerchanser avsevärt med tanke på de offensiva bortfall gästerna möjligen kommer med.

4. Atalanta – Torino1X

Efter smällen mot Roma hemma i Bergamo följt av svaga 0-0 mot bottengänget Genoa var uppehållet minst sagt efterlängtat i Atalanta. Med laddade batterier kan man nu ta ny sats mot ett Torino som haft det kämpigt på bortaplan den här säsongen, men som ändå fått ordning på försvarsspelet under Ivan Juric vilket också märkts i målkolumnen. Torino fick sånär med sig ett kryss från lagens senaste möte och har ännu inte förlorat med mer än ett mål vilket öppnar för en tajt tillställning där krysset rensar fint!

5. Fiorentina – Udinese1

När Dusan Vlahovic fortsätter ösa in mål och Fiorentina spelar sin bästa fotboll på år under Vincenzo Italiano är det svårt att se något annat än att de inleder det nya året på samma sätt som det föregående avslutades. Vlahovic har satt 18 mål på matcher den här säsongen men har varit glödhet hela 2021 i ett hemmastarkt Fiorentina som bara förlorat mot Inter och Napoli i Florens – de två enda hemmamatcher hittills de undgått att göra fler än ett mål framåt dessutom. Udinese har inget att hämta här!

6. Sassuolo – Genoa1

Att Sassuolo går mållösa av en fotbollsplan händer inte särskilt ofta och ett Genoa utan mycket till självförtroende ska inte ha mycket att säga till om när hemmalaget väl hittar nätet. Gästerna har gått mållösa ur sex av sina tio senaste matcher och även om det kan ändras här lär det knappast räcka med ett mål framåt för att ta med sig poäng hem. Då Genoa ämnar åka härifrån med 0-0 är det upp till Sassuolo att sätta fart på den här matchen!

7.  Salernitana – Venezia1X2

Efter att Salernitanas match mot Udinese ställts in före uppehållet och nya Covid-fall rapporterats in sen dess kommer den här matchen ställas in och lottas med jämn fördelning,27-28-45, varpå det är säkrast att ta med alla tecken.

8. Lazio – Empoli1X2

Det återstår att se huruvida Lazios bäste målskytt Ciro Immobile är i tillräckligt skick att spela efter sin Covid-frånvaro, något som om han uteblir såklart spelar in till gästernas favör. Empoli har dock åkt på ett par tunga förluster mot ligans bättre lag men här finns ändå chansen att chocka Lazio direkt efter uppehållet på samma sätt som exempelvis Getafe lyckades med mot Real Madrid i söndags. Sarris mannar har fallerat förr och har väl fortfarande ett par sådana insatser i sig?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |