Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset 8/12
Topptipset

TIPS: Topptipset 8/12

Publicerat 2021-12-06 21:12

Efter andra veckan i rad med 7 rätt är det hög tid för full pott denna fina onsdagskupong där Champions League dominerar de 8 utvalda matcherna. Även skotska Premiership och engelska League One bidrar med varsin match på kupongen men även om det kan bli målrikt mellan Plymouth och MK Dons är det på den stora fotbollsscenen som underhållningen väntas. Framförallt i grupp F och G ska det definitiva avgörandet ske vad gäller avancemang till såväl åttondelen i Champions League som fortsättningen i Europa Leauge.

Spelstopp: 20.44 onsdag 8 december


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Atalanta – Villareal

Manchester United har visserligen redan säkrat gruppsegern i grupp F men där bakom är fortfarande allt vidöppet. Villareal, som fått väldigt lite betalt för sitt fina spel hittills, behöver bara ett oavgjort resultat men kan dra nytta av att Atalanta måste gå för segern. Skulle Atalanta förlora löper dem risken att missa vidare spel i Europa helt om jumbon Young Boys, som redan besegrat Man United en gång under hösten, skulle ta tre pinnar på Old Trafford mot ett roterat hemmalag.

Vad som gäller för avancemang kommer således förändras beroende på hur det går i den här matchen men också såklart i Manchester. För Atalantas del är det dock bara seger som gäller medan Villareal klarar sig på ett kryss. Hemmalaget kommer dock med gott hopp om att lösa det sett till att de besegrade formstarka Napoli senast och dessutom visat gammal fin målform. Minst två mål framåt i åtta av sina tio senaste imponerar och ska kunna räcka långt här.


Skrällpotential: Young Boys

Uträknade på förhand lyckades Young Boys med både skicklighet och lite marginaler på sin sida inleda Champions League-premiären med en tung 2-1 seger mot Manchester United. Schweizarna hade såklart hoppats på att Ole-Gunnar Solskjaer hade suttit kvar då United fått nytt liv under Ralf Rangnick men det förefaller ändå vara en ganska passande uppgift att ta sig an. Hemmalaget är redan klara vilket öppnar för rotation och defensivt finns det alltjämt luckor att hitta – inte minst för ett lag som måste gå framåt och trycka på för ett segermål.

Förutsättningarna för Young Boys är glasklara; endast seger gäller här samtidigt som Atalanta inte får vinna mot Villareal om det ska bli ytterligare spel i Europa League via tredjeplatsen. Ett offensivt riktat och piggt Young Boys, som måste gå för det, bör således kunna få utdelning och i alla fall ge det en chans genom att göra sin del. Crystal Palace borde gjort mål på Old Trafford i helgen och hållt Uniteds svit om insläppt mål i samtliga hemmamatcher den här säsongen intakt.


Omgångens säkra: Benfica

Krysset borta mot Barcelona i den förra omgången förändrade inte nämnvärt utgångsläget för Benfica inför den sista matchdagen. Efter den tidigare 3-0 segern hemma mot Barca har Benfica alltjämt ett bättre inbördes resultat dem emellan varpå det kommer krävas att Barcelona besegrar ett förvisso redan klart Bayern München borta för att ta andraplatsen, förutsatt att portugiserna vinner sitt hemmamöte med Dynamo Kiev.

0-0 slutade lagens tidigare möte som inledde gruppspelet men då Dynamo Kiev, som har 1-9 i målskillnad på fem omgångar, redan är helt avhängda är det bara Benfica som har något att spela för. Med vidare spel i Europa League garanterat minimum finns det ingenting att spara på här och sett till den tunga hemmaförlusten i helgens ligamöte med Sporting är revanschsuget stort framför hemmafansen.


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 72 rader

1. Bayern München – Barcelona1

Eftersom Barcelona räknar med att Benfica gör sitt mot Dynamo Kiev är det bara seger som gäller om åttondelen ska realiseras, något som betyder att man någon gång måste öppna sig här. Bayern är förvisso redan klara men har gott om kvalitet som kommer kunna utnyttja en fortsatt skör Barca-defensiv när ytorna ges.

2. Manchester United – Young Boys1X2

Trots fyra raka utan förlust är det ändå ett något ovisst skimmer över Manchester United, kanske eftersom det fortsätter att se något skakigt ut i defensiven emellanåt. Samtliga dessa fyra matcher har också haft en annan motivationsgrad och ett roterat United mot ett desperat Young Boys som behöver segern bättre kan allt hända!

3. Atalanta – Villareal12

Avancemanget tillsammans med Manchester United står allra troligen mellan dessa två och det är Atalanta som behöver gå för segern, som också skulle kunna avgöra om det ens blir vidare spel i Europa. Då Atalanta ”aldrig spelar på kryss” enligt dem själva är det helt klart läge att lägga ut gaffeln här!

4. Benfica – Dynamo Kiev1

Det finns bara en sak i sikte för Benfica och det är att ta revansch; både på Dynamo Kiev som man borde vunnit mot tidigare i höstas men också på hemmaförlusten senast i ligan. Kapaciteten är högre än så för den portugisiska ligatrean och det lär man vara sugna på att visa hemmasupportrarna här.

5. RB Salzburg – Sevilla1X2

I den allra jämnaste gruppen är Sevilla piskat att vinna för att ha chansen på avancemang till åttondelen och möjligen också för att ens ta en topp-3 placering överhuvudtaget, något ett kontringsstarkt Salzburg som bara behöver ett kryss mycket väl kan vänta ut och utnyttja.

6. Wolfsburg – LilleX2

Precis som för Sevilla är seger det enda som räknas för Wolfsburg om inte äventyret ska vara slut redan här, men formen är knackig vilket knappast är optimalt med tanke på att det enda ett svårslaget Lille behöver är ett kryss för att säkra gruppsegern.

7. Livingston – Hibernian2

Det har varit mycket stolpe ut för fjolårstrean Hibs den senaste tiden där ett par tunga uddamålsförluster tagit udden av en annars fin säsongsinledning. Här får man ett gyllene läge att återigen hitta tillbaka till vinnarspåret, och dessutom ta tredje raka segern, mot nästjumbon Livingston som gjort näst minst mål och förlorat flest matcher hittills.

8. MK Dons – Plymouth1X

Tre raka förluster för gästerna kan absolut bli en fjärde om The Dons, ligans femte bästa hemmalag ifjol, fortsätter sin fina formkurva. Man har dessutom redan besegrat formstarka Portsmouth och topplaget Wycombe framför hemmafansen och då Plymouth sällan trivs på resande fot utelämnas tvåan helt.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |