Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset 9/2
Topptipset

TIPS: Topptipset 9/2

Publicerat 2022-02-07 15:46

Med förargliga 7 rätt förra veckan där fina skrällen Gil Vicente satt ytterst fint är det dags för revansch denna midweek-runda som dels bjuder på engelsk ligafotboll och inhemskt cupspel från Italien, Spanien och Frankrike. Med många jämna matcher på kupongen gäller det att gräva djupt för att hitta rätt tecken och med cupspel, som FA-cupen exempelvis bevisade i helgen, kan det hända en hel del.

Spelstopp: 20:44 onsdag 9 februari


svenska spel


Match i fokus: Milan – Lazio

Det vankas kvartsfinal i Coppa Italia och en semifinalplats i potten till den som segrar i den här matchen. Varken Milan eller Lazio nådde förbi detta steg i fjolårets upplaga av det inhemska cupspelet men Lazio, som åkte i kvarten även säsongen före, tog hem titeln så sent som 2018-2019. Med tanke på att ligatiteln är körd sedan länge en plats i det europeiska cupspelet inte ska vara i fara är det nog trots allt Lazio som har mest motivation här.

Även om Milan tog sig till final 2019-2020 har de rödsvarta inte stått som segrare sedan 2002-2003 och med titelstriden nu åter vidöppen tack vare derbysegern senast är det inte konstigt om Milan lägger fullt fokus på ligaspelet. Det kan med det sagt innebära en något svagare elva här jämfört med exempelvis i derbyt för att vara fullt redo inför Sampdoria till helgen.


Skrällpotential: Leeds

Med tanke på Aston Villas prestationer sedan Steven Gerrard tog över klubben och det faktum att Leeds fortsatt är plågat av skador finns det få som räknar med annan än tre hemmapoäng på Villa Park denna afton. Och visst, mycket talar för Aston Villa här men på en kupong med många på förhand jämna matcher erbjuder ändå Leeds tillräckligt goda skrällchanser för att plockas med.

Bortsett matchen senast mot Newcastle skapade Leeds lite andrum åt sig själva i bottenstriden med två raka segrar där såväl Burnley som West Ham fick plocka tre bollar ur eget mål. Raphinha, lagets bäste spelare och målskytt, stärkte sina aktier inför Brasiliens VM-uttagning under uppehållet och ska vara redo för 90 minuter här. Med en spelare som honom har Leeds alltid chansen att få med sig något från den här typen av matcher.


Omgångens säkra: Tottenham

Efter åttonde hemmasegern på de 11 senaste tävlingsmatcherna mot Brighton senast kliver Tottenham in med gott självförtroende till den här matchen. Antonio Conte har fått fart på sitt Spurs och har enligt rapporter också lyckats få Harry Kane på spelhumör igen vilket är välbehövligt och efterlängtat. Landslagskaptenen avgjorde mot såväl Leicester som Brighton med dubbla poäng och utmärkelsen man-of-the-match vilket väger tungt här.

Southampton hade en hel del marginaler med sig senast lagen möttes i Premier League på St Marys strax efter jul och på resande fot rivs dem inte alls lika bra som hemma på sydkusten. Sju av åtta förluster har kommit i bortaspelet exempelvis med minst två insläppta i 11 av 15 bortamatcher totalt sett. Då Tottenham vunnit sex raka hemmamöten med Southampton, i vilka dem gjort minst två mål i samtliga, ligger ettan nära till hands.


svenska spel


Utvalt system – 64 rader

1. Aston Villa – Leeds12

Ingen räknade med att Leeds skulle ha något att säga till om mot då högtflygande West Ham och med lite liknande förutsättningar här är det ingen dum idé att plocka med tvåan som rensar fint. Raphinha är en spelare som kan avgöra den här typen av matcher på egen hand och kan laget få upp tempot och även få lite utdelning, som mot Burnley och West Ham, ligger hemmalaget illa till med sitt stora favorittryck.

2. Tottenham – Southampton1

Kraftig hemmafördel för Tottenham här som passade på att rensa truppen under januari och lägga grunde för vad som komma skall, och med Harry Kane nu med på tåget också får Spurs ytterligare en dimension som bör räcka långt under våren. Gör minst två här?

3. Norwich – Crystal PalaceX2

Med fyra segrar av fem möjliga på det nya året har Dean Smith börjat få ordning på Norwich. Visserligen har motståndet på sätt och vis varit begränsat vilket såklart underlättat, men hemmalagets fina momentum kräver alltjämt en gardering här. Samtidigt är det inte längesedan just Crystal Palace bara behövde en halvlek för avgöra matchen mot dem vilket gör att också tvåan på ett offensivt piggt Palace måste komplettera.

4. Milan – LazioX2

Med tanke på att Milan flertalet gånger lyckats lösa både poäng och segrar utan att övertyga spelmässigt är det svårt att gå emot dem, men här är det ändå läge att göra det. Lazio kommer stärkta från 3-0 i Florens senast och behöver revanschera sig från insatsen senast dem var här, och då cupen bör vara en högre prio för dem än hemmalaget plockas tvåan tidigt till låg streckning tillsammans med utgångskrysset.

5. Nice – MarseilleX

Tabelltrean Nice tar emot tvåan Marseille i den ena kvartsfinalen av Coupe de France, en turnering som båda lagen i det här skedet måste sikta på att vinna. Nice slog ut PSG i förra rundan efter straffar vilket gör vägen öppen på sätt och vis men med tuffast möjliga lottning här blir det svårlöst. Med mycket på spel och sett till att lagen kryssade i höstens ligamöte ser detta ut att bli en riktig rysare som kanske till och med måste avgöras från straffpunkten.

6. Rayo Vallecano – Betis12

Det första av två semifinalmöten i Copa del Rey bör bli en riktig folkfest då Rayo för första gången nått såhär långt i turneringen. Med en fin ligasäsong bakom sig såhär långt också, med sitt starka hemmafacit, får ettan gälla som utgångstecken. Formstarka Betis blir dock en tuff utmaning och efter förlusten mot Villareal i söndags kan vi räkna in ett sug efter ett bättre resultat här. Vidöppet att vänta så för den som har råd är inte alla tecken dumt alls!

7.  Blackburn – Nottingham Forest12

Nottingham, som föll borta i Cardiff i senaste ligamatchen, kapitaliserade fullt ut på Leicesters bristande inställning i helgen och kunde helt enkelt springa in 4-1 tämligen obehindrat. Frågan är hur gästerna ställer om nu mot ett Blackburn som kommer från en resultatmässig tyngre period med blott ett mål framåt på fyra matcher. Hemmalaget lär vara revanschsuget efter matchen senast mot Swansea och med skyttekungen Diaz tillbaka från start kan Rovers inte räknas bort.

8. QPR – MiddlesbroughX2

Trots i princip starkast möjliga lag kunde inte QPR förhindra att Peterborough slog ut dem ur FA-cupen i helgen men efter den senaste tidens fina resultatrad var det kanske läge att ’ta en förlust’ även om det kan ligga dem i fatet här. Fokus ligger troligen på uppflyttningsstriden och då formstarka Middlesbrough har samma utgångsläge men lyckades desto bättre i sitt FA-cupmöte mot Manchester United är en jämn match att vänta. Båda lagen nöjda med kryss?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |