Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Fredag 15/7
Topptipset

TIPS: Topptipset Fredag 15/7

Publicerat 2022-07-13 21:48

Det är Dam-EM för hela slanten just nu och det har knappast undgått någon att det funnits flera chanser att spela Topptipset i veckan. Här siktar vi in oss på fredagens kupong som går över hela helgen hela vägen till måndagen för ovanlighetens skull med två matcher från vardera dag under långhelgen där Sveriges sista gruppspelsmatch och 250.000 extra i potten såklart är det som kittlar lite extra denna mästerskapskupong.

Spelstopp: 20:59 fredag 15 juli


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Österrike – Norge 1 X 2
2 Nordirland – England 2
3 Danmark – Spanien 1 X 2
4 Finland – Tyskland 2
5 Sverige – Portugal 1 X 2
6 Schweiz – Nederländerna 2
7 Island – Frankrike 1 X 2
8 Italien – Belgien  1

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Sverige – Portugal

Efter Nederländerna och Schweiz är det Sveriges sista gruppspelsmatch mot Portugal som ska säkra avancemanget och förhoppningsvis också gruppsegern. Ett Portugal som gjorde det bra mot Nederländerna och då framförallt i djupledsspelet, något Sverige hade problem att försvara sig mot i sin premiärmatch.

Det går således inte att räkna bort Portugal hur gärna man än vill att Sverige ska gå vidare. Det står trots allt och väger in i det sista och som offensiven i mångt och mycket sett ut finns det alltjämt en del frågetecken att räta ut. Får det tufft mot ett spelskickligt Portugal?


Skrällpotential: Danmark

Såväl Danmark som Spanien står båda på tre poäng inför den direkt avgörande gruppspelsmatchen dem emellan som ska klargöra vem som gör Tyskland sällskap till åttondelen. Spanien är såklart solklara favoriter men Danmark ger sig inte i första taget och har alltjämt Pernille Harder på mittfältet som kan spela en avgörande roll här precis som mot Finland.

Man ska dessutom inte glömma att pressen är stor på Spanien som givetvis kommer sakna korsbandskadade Ballon d’Or-vinnaren Alexia Putellas ännu mer i en sån här match där alla marginaler, fördelar och framförallt mål kan spela en så stor och avgörande roll. Danmark är nämligen bara ett slumpmål och en genomgående solid prestation från kvartsfinalen som är deras att vinna och Spaniens att förlora.


Omgångens säkra: Italien

Efter kölhalningen mot Frankrike i mästerskapspremiären går det nog att konstatera att Italien inte kommer ha något med prispallen att göra i EM, men att ta sig vidare från gruppen är alltjämt realistiskt. Då krävs det dock seger här vilket man ska kunna lösa förutsatt att Juventus-duon längst fram såväl startar som är på humör.

För nog är det Cristiana Girelli och storstjärnan Barbara Bonasea som ska göra det för Italien om dem ska lyckas såväl i den här matchen och vidare in i mästerskapet, med god stöttning av Manuela Giuglianos passningsfötter och Arianna Carusos genombrottskraft. Mittfältsduon tillhör den absoluta toppen i Serie A Femminile och ska vara numret större än Belgien här.


svenska spel


Utvalt system – 81 rader

1. Österrike – Norge1X2

Direkt avgörande match för att se vem som gör England sällskap i kvarten och efter Norges 0-8 senast är det verkligen inte bara att kliva in och hämta segern för dem. Ada Hegerberg är visserligen en stark pusselbit som ändå gör att matchen väger åt höger men för säkerhets skull är det lika bra att ta med samtliga tecken.

2. Nordirland – England2

Två raka förluster innebär givetvis att detta blir den sista matchen i detta mästerskap för Nordirland som tvingas avsluta mot storfavoriten England. Ett England som dem inte hade en chans mot i VM-kvalet nyligen där det blev förlust med 0-5. Även om England roterar något kommer det ändå inte räcka. Otvetydig spik!

3. Danmark – Spanien1X2

Precis som i match 1 är det en direkt avgörande match här om vem som tar sig vidare till kvartsfinalen. Spanien är givetvis storfavoriter och ska vinna det här mötet i alla fall åtta gånger av tio men med pressen på sig kan allt hända. Skulle exempelvis Danmark göra första målet blir det jobbigt och så länge matchen står oavgjord lever också hoppet för danskorna.

4. Finland – Tyskland2

Trots två förluster hittills har Finland knappast gjort bort sig i vad som nog är EM:s tuffaste grupp. Nu möter dem dock ett Tyskland som varit oerhört effektiva och stundtals sett skrämmande bra ut, vilket inte på något sätt blir lättare än tidigare gruppmatcher – alldeles oavsett om Tyskland som redan vunnit gruppen i teorin roterar. Kan Finland hålla hungern uppe och sprattla till? Nja, högst osannolikt.

5. Sverige – Portugal1X2

Man vill ju såklart gärna tro att Sverige med två matcher i benen kommer göra en bättre match här än tidigare 180 minuter, där det främst varit klent offensivt sett vilket ändå får sägas vara något oroväckande. Avancemanget är däremot klart så länge det inte blir förlust här vilket absolut kan innebära att Sverige nöjer sig med ett kryss trots allt – och överlåta gruppsegern till Nederländerna.

6. Schweiz – Nederländerna2

Om storstjärnan Vivianne Mediema var det stora utropstecknet för Nederländerna i premiären var det intressant att se hur pass stabila dem var utan henne mot Portugal senast även om slutresultatet blev knappa 3-2. Något som bäddat för gruppsegern så länge det blir seger här, eller Sverige tappar poäng, vilket det såklart bör bli mot ett lättläst Schweiz som behöver öppna upp sig här. Vettigt spikläge!

7.  Island – Frankrike1X2

Trots två matcher utan förlust ska det mycket till för att Island ska ta sig vidare på eget bevåg här. Frankrike är visserligen redan klara men blir det inte seger här måste det för avancemangets skull bli kryss i match 8 vilket såklart är vanskligt att förlita sig på. Island var rätt solida ändå mot Italien, låg bra i blocken och lyckade alltjämt skapa två hundraprocentiga chanser utöver målet. Motivation slår klass?

8. Italien – Belgien1

Nog har Italien gjort det lite väl svårt för sig själva genom att bara plocka en poäng på två matcher. Det finns således inget annat på tapeten här än att vinna och efter två lite sämre insatser totalt sett är det väl läge att plocka fram det tunga artilleriet, och allra minst starta med sina främsta offensiva spelare som inledde på bänken senast. Eftersom också Belgien allra troligen behöver vinna för att ta sig vidare kan det bli en rätt öppen matchbild som bör passa Italien bra!


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |