Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Fredag 30/12 – Extrapengar lagom till nyår!
Topptipset

TIPS: Topptipset Fredag 30/12 – Extrapengar lagom till nyår!

Publicerat 2022-12-29 00:03

När matcherna duggar tätt i mellandagarna är det bara att spänna fast sig bäst det går. Förberedelserna inför nyår och vad som komma skall under 2023 må vara i full gång men nog finns det lite tid över under kvällen såhär dagen före att jobba in lite extra pengar till kassan. Fredagskupongen till ära kryddas potten av 250.000kr extra vilket inte skulle vara en tämligen godkänd avslutning på året. Du är väl med?

Spelstopp: 20:44 fredag 30 december


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Liverpool – Leicester 1
2 West Ham – Brenford 1 2
3 Birmingham – Hull 1 X
4 Norwich – Reading 1 2
5 Swansea – Watford 1 X
6 Stoke – Burnley 2
7 Valladolid – Real Madrid X 2
8 Braga – Benfica 1 X 2

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Liverpool – Leicester

Precis som väntat var det ett ihåligt Leicester utan mycket till offensiv kraft i och med James Maddisons skada som tog sig an Newcastle senast. Formen före VM var således precis så ’missvisande’ som förväntat och här på Anfield är The Foxes därmed riktigt illa ute.

Liverpool är förvisso inte på maximalt varvtal ännu men har ändå visat tillräckligt mycket mot Manchester City och nu senast Aston Villa för att generera tillräckligt många segrar framöver för att snart ta sig in i topp-4. Både Mohamed Salah och Darwin Nuñez är målfarliga och behöver bara den där sista millimetern för att få det att lossna på riktigt – något ett virrigt Leicester-försvar kan bidra med.


Skrällpotential: Braga

Ingen kan ju riktigt mäta sig med serieledande Benfica såhär långt borta i Portugal men strax där bakom gör i alla fall Braga, fyra ifjol, och Porto som är regerande mästare ett gott jobb. Med frågetecken över både VM-stjärnskottet Enzo Fernandez och Nicolás Otamendi i Benfica finns det störningsmoment att utnyttja för hemmalaget som efter två raka hemmaförluster behöver ett trendbrott.

Braga har som bekant också vunnit lagens tre senaste inbördes möten här i Braga och då hemmalaget är ute ur Ligacupen kan de fokusera fullt ut på ligaspelet. Med ett så pass stort försprång som Benfica har i tabelltoppen är det inte omöjligt att det blir en knepig match för dem denna afton, inte minst med januarifönstret öppet efter helgen.


Omgångens säkra: Burnley

Tredje raka segern med tre gjorda mål framåt efter uppehållet innebär att Burnley kopplat ett rejält grepp t tabelltoppen. För nionde gången på de elva senaste matcherna lyckades Vincent Kompanys mannar hitta nätet minst två gånger och med den typen av ess i rockärmen är det klart att det blir mycket lättare att vinna fotbollsmatcher.

Blott två förluster och näst minst insläppta efter 24 omgångar dessutom vittnar dessutom om en hög lägstanivå som räcker långt och med det momentum de byggt upp finns det inte mycket som talar emot dem här. Än mindre då ett ojämnt men alltjämt förutsägbart blekt Stoke står för motståndet, ett Stoke som bommade rejält senast mot formsvaga Rotherham. Samma matchbild att vänta som sist lagen möttes?


svenska spel


Utvalt system – 96 rader

1. Liverpool – Leicester1

Med tanke på nuvarande form och det faktum att Leicester inte trivs särskilt bra på Anfield har jag inte mycket till övers vad gäller deras poängchanser. Defensiven såg riktigt virrig ut mot Newcastle där 0-3 var i något i underkant och är det mot något lag det ska lossna för Darwin Nuñez, som missat flest ’Big Chances’ i Premier League hittills är det väl detta Leicester!

2. West Ham – Brentford12

Tottenham är verkligen en svårbedömd motståndare den här säsongen så vad kan vi egentligen dra för slutsatser av Brentfords 2-2 förra helgen? Hemmafördelen och en stark start mot sedvanligt trögstartat motstånd är givetvis en del att väga in och som ändå fordrar ett tecken, liksom att The Bees vann lagens bägge inbördes möten ifjol. Tappet från 2-0 till 2-2 är dock anledning till oro i mina ögon och detta kan därmed bli precis rätt typ av utmaning för West Ham att kick-starta sin ligasäsong!

3. Birmingham – Hull1X

Förlust med 0-3 borta mot suveräna serieledaren Burnley var givetvis väntat för Birmingham som såklart än mer siktat in sig på den här matchen mot ett Hull som saknar det där lilla extra fortfarande. Hemma på St Andrews har dem tagit poäng i nio av tolv matcher och kommer inte släppa ifrån sig segern särskilt lättvindigt. The Blues vann lagens förra möte under hösten med klara 2-0 och höll även nollan här när lagen möttes i våras. Krysset bör därmed räcka gott och väl som gardering!

4. Norwich – Reading12

Nå vad tror vi, är det en rekyl att vänta i Norwich nu när Dean Smith till slut är borta och fansen fått som de vill? Mycket möjligt med den truppen de besitter men Reading kan absolut bli en jobbig nöt att knäcka. Andy Carroll var instrumental när The Royals vann en tuff och tung match mot Swansea i tisdags i en matchbild de var bekväma med. Till så pass fin skrällprocent som ges här är tvåan tagen utan större omsvep.

5. Swansea – Watford1X

Nytt poängtapp, åttonde raka, för Swansea håller dem fast i tabellens nedre regioner och börjar det inte lossna framför mål snart finns risken att de blir inblandade i en jobbig strid runt strecket. Mot ett Watford som själva är inne i en tung spiral nedåt måste därmed möjligheten gillas i hemmalaget att bryta den negativa trenden och faktiskt få lite utdelning på sitt fina spel – precis som här ifjol och när lagen möttes i höstas. Ettan en möjlig spik till och med?

6. Stoke – Burnley2

Att Stoke är ett av lagen som lyckats ta poäng av Burnley ter sig ytterst märkligt när man kikar på var lagen tagit vägen sedan det mötet. The Potters lever en rätt anonym tillvaro i mitten av tabellen medan Burnley lagt i en extra växel och plockat nästan dubbelt så många poäng. Att det är match redan på måndag igen ökar såklart risken för en något trevande match vilket Stoke tjänar mest på, men är det något lag som har både trupp och momentum att vinna den typen av match är det Burnley.

7. Valladolid – Real MadridX2

När La Liga startar upp på nytt igen efter julhelgen är det inte konstigt att blickarna riktas mot de regerande mästarna Real Madrid. Två poängtapp före uppehållet mot Girona och Rayo innebär att Barcelona toppar tabellen och med tanke på att Valladolid brukar kunna göra det svårt för Los Blancos är krysset ett spännande tecken såhär i omstarten – och kommer dra upp utdelningen riktigt ordentligt. För den som lockas av underspelet under 3,5 mål eller något mer konservativa under 3 mål asian, varför inte jämföra spelbolagen för att hitta bästa oddset?

8. Braga – Benfica1X2

Sist ut på kupongen denna fredag hittar vi också en av de på förhand mest spännande. Kommer Benfica klara av att ta upp taktpinnen igen där de slutade före uppehållet, i samma dominerande stil, eller blir det som brukligt här i Braga en tuff och svårlöst seger som till och med slutar med en fjärde förlust i rad? Alla tecken och jobba in från vänster blir mitt val.


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |