Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Onsdag 1/2 – Favorittyngd omgång öppnar upp!
Topptipset

TIPS: Topptipset Onsdag 1/2 – Favorittyngd omgång öppnar upp!

Publicerat 2023-01-30 21:08

Efter en ovanligt lång januarimånad är vi nu äntligen inne i februari och det betyder att Champions League strax är tillbaka i tablån. Än så länge får vi dock hålla tillgodo med annat på kupongen. Onsdagen visar dock att det finns en hel del att se fram emot rent underhållningsmässigt men sett till antalet storfavoriter också en riktigt trevlig möjlighet till extraordinär utdelning. Blir det månntro ett mindre motiverat Manchester United tillsammans med Mainz i tyska cupen som blir de stora utropstecknen eller är det rent av i Frankrike som pendeln svingar som mest?

Spelstopp: 20:44 onsdag 1 februari


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Manchester United – Nottingham Forest 1 X 2
2 Real Betis – Barcelona X 2
3 Roma – Cremonese 1
4 Mainz – Bayern München 1 X 2
5 Monaco – Auxerre 1
6 Lens – Nice 1 X
7 Rennes – Strasbourg 1
8 Lyon – Brest 1 X 2

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Real Betis – Barcelona

Snart tre veckor sedan lagen möttes i Supercopan är det dags igen för Real Betis och Barcelona att drabba samman igen. Blir den här matchen något som den i Saudiarabien är det knappast en match man vill missa. Hemmalaget har revansch att utkräva och kommer få god hjälp av hemmapubliken här i Andalusien.

Den kommer dock inte lättvindigt även om Barcelona är något trubbiga just nu. Lagom när Ferrán Torres och Robert Lewandowski återvänder efter respektive avstängning är det högst osäkert om lagets bäste kreatör Ousmane Dembélé ens är med i truppen efter en ny befarad muskelskada. Goda nyheter i så fall för tabellsexan Betis?


Skrällpotential: Mainz

Med tre raka kryss och oroväckande form på vissa av lagets stora spelare har det börjat blåsa lite kring Bayern München och dess tränare Julian Nagelsmann. PSG är bara tre matcher på två veckor bort och det kan såklart ta sig uttryck här mot ett Mainz som varit lite av ett ’bogey-team’ för dem.

Två raka inbördes nederlag på bortaplan och minst två insläppta i fyra av de fem senaste matcherna mot Mainz ger, med rådande form och utgångsläge med spelschemat, fog för gardering. För inte är väl DFB Pokal det som Bayern prioriterar mest just nu!


Omgångens säkra: Roma

Trots förlusten mot Napoli i helgen finns det gott om anledningar att känna sig positiv inför vårsäsongen i Roma. Slutspelet i Europa League närmar sig och med i Coppa Italia står dörren alltjämt på glänt mot i alla fall en final – men mycket möjligen också en ny titel för Josè Mourinho att addera till fjolårets Conference League.

Efter en stark insats i helgen är det således med gott självförtroende och målmedvetenhet som Roma kliver in hemma på Olimpico. Som en sluten och samlad trupp dessutom om man ska tolka de senaste dagarnas media, något Cremonese kommer få svårt att hantera. Inte minst om Tammy Abraham och Paulo Dybala är på humör!


svenska spel


Utvalt system – 108 rader

1. Manchester United – Nottingham1X2

Efter 3-0 i första mötet är det här dubbelmötet så gott som över. Kvar återstår endast en matematisk möjlighet för Nottingham som såklart kommer ge det ett försök första 45 men därefter troligen mojna avsevärt. Men med det sagt finns det också en överhängande risk att hemmalaget helt misslyckas att motivera sig till returen här och med rotation att vänta dessutom är det en lurig match för oss tippare – samtidigt som den erbjuder fint skrällvärde från ’döda vinkeln’.

2. Real Betis – BarcelonaX2

Serieledande Barcelona fortsätter att hålla greppet om La Liga efter 15:e segern på 18 omgångar. Det ser inte alltid perfekt ut och visst finns det frågetecken över effektiviteten framåt när det ska skapas chanser, men att välja bort tvåan här är inget alternativ. Med en utvilad  Lewandowski tillbaka har Barca ett äss i rockärmen som Betis såklart kan matcha om de får träff. Dock inte mer än ett kryss då Barcelona knappt släpper in några mål just nu men alltid lyckas få in i alla fall ett i motsatt riktning!

3. Roma – Cremonese1

Cremonese slog visserligen ut Napoli i förra rundan och har gjort det bra genom att störa såväl Inter som Atalanta, Milan och Juventus under säsongen. Här tar dock deras resa slut mot ett Roma som hittat något efter vändningen mot Milan i början av året, och som förväntas gå hårt för cupen. Jag räknar därmed kallt med en ny stark insats och en dominant sådan mot nykomlingen som bara lyckats hålla nollan i tre matcher hittills denna säsong.

4. Mainz – Bayern München1X2

Med tanke på Bayerns dominans i Bundesliga det senaste decenniet och det faktum att ligan brukar vara avgjord vid det här laget, med klubbens tydliga prioritet Champions League, är det trots allt ingen superskräll att de öppnat 2023 utan trepoängare. Det har såklart också varit mot bra motstånd ska sägas varpå oron inte behöver bli långvarig över en potentiell svacka. Samtidigt skulle det kunna ändras vid ett uttåg här mot ett Mainz som dem haft problem med förr!

5. Monaco – Auxerre1

Tack vare sin specialitet från fasta situationer är Monaco laget bakom PSG som gjort flest mål i Ligue 1. Något som räcker lång väg för att spika fast ettan i marken här mot nästjumbon. Auxerre kommer med 12:e förlusten på de 16 senaste senast mot Montpellier som håller deras negativa målsnitt kvar på över 2,0 per match – vilket rimmar sisådär för deras del då Monaco är enda laget som ännu inte gått av planen mållösa.

6. Lens – Nice1X

Mot alla odds lyckades Nice och Kasper Schmeichel hålla nollan senast mot Lille i en för dem mycket värdefull seger. Sju poängtapp på säsongens första tio omgångar är nu bara ett på de tio senaste vilket gjort att de fått kontakt med lagen kring topp-6 igen. Kan Schmeichel dyka upp igen på samma sätt som senast och Nice återigen ha marginalerna med sig finns alla möjligheter att de tar med sig ett kryss hem. Men seger? Nja, knappast.

7. Rennes – Strasbourg1

Ett redan offensivt decimerat Strasbourg gör det inte lättare för sig att komma ur den negativa trenden. Kevin Gameiro blev utvisad senast och saknas här vilket såklart kommer få följdeffekter. Rennes är måhända inte det mest pålitliga laget överlag just nu men hemma sviker dem sällan. 10:e hemmasegern av 11 möjliga att vänta således, något som kan boostas fint genom en kombination av att hemmalaget också håller nollan för den spelsugne!

8. Lyon – Brest1X2

Efter endast en seger på de sex senaste matcherna var det skönt för alla inblandade att bottengänget Ajaccio planenligt och kontrollerat besegrades senast. Lyon har därmed kontakt med lagen ovan dem i tabellen igen men det återstår att se om de faktiskt kan spinna vidare på detta nu. Kontinuiteten har varit ett stående problem hittills och mot ett Brest som slåss för sin överlevnad blir det knappast någon enkel seger att bara hämta in. Krysset bör räcka men jag plockar tvåan då Brest varit en svår nöt att knäcka för Lyon tidigare, och gör gästerna första målet kan allt hända..?


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |