Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Onsdag 11/5
Topptipset

TIPS: Topptipset Onsdag 11/5

Publicerat 2022-05-09 22:56

Onsdagens utbud tar oss på en fin liten rundtur runt fotbollseuropa från Allsvenskan till La Liga och såklart också Premier League. Fokus ligger dock såklart på Coppa Italia-finalen som blir en repris av den italienska supercupfinalen mellan Juventus och Inter som såg de regerande mästarna Inter ta hem titeln med matchen sista spark. I övrigt blir det att hålla koll på Evertons fortsatta renässans, Manchester Citys fortsatta allt närmre steg mot ligatiteln samt huruvida Chelsea bygger vidare på sin trend av poängtapp. Smaskigt, inte sant?

Spelstopp: 18:59 onsdag 11 maj


svenska spel


Match i fokus: Juventus – Inter

Efter resultatmässigt jämna matcher lagen emellan i ligan den här säsongen och även 1-1 i den förra cupfinalen som spelades i januari är det högintressant vad gäller var den här matchen kommer ta vägen. Inter får gälla som favoriter med tanke på att dem ändå knep Supercup-titeln liksom varit jämnast under säsongen, vilket deras tabellposition i Serie A synliggör.

Det går också att argumentera för att det även inbördes finns ett förhållande dem emellan som motiverar Inters favoritskap. Dock är det en match där allt kan hända med finalnerver i spel, och som även den här gången skulle kunna avgöras på ett eller annat sätt från straffpunkten. Sex av lagens nio senaste inbördes möten har sett en straff delas ut i matchen och kanske att det är Juventus som har domarkåren på sin sida den här gången?


Skrällpotential: Mallorca

Med tanke på att både Cadiz och Getafe plockade poäng senast samtidigt som Mallorca föll tungt mot Granada, extra kännbart med tanke på respektive tabellposition inför matchen, börjar det närma sig ett vinna-eller-försvinna-läge för Mallorca nu. Sevilla borta brukar vanligen tillhöra en av säsongens absolut tuffaste bortamatcher men med hemmalagets topp-4 placering så gott som definitiv erbjuder detta dock läglig tajming.

Sevilla har som bekant också bara vunnit fyra av sina 15 senaste matcher i La Liga och med sju poängs marginal till Betis på femteplatsen ska mycket till för att andalusierna ska missa Champions League nästa säsong. Om Mallorca förlorar detta på ren kvalitet, then so be it, men om Sevilla vinner tack vare bättre inställning ja då är det bara att packa väskorna mot Segunda som gäller för ö-laget som står inför ett riktigt karaktärs-test!


Omgångens säkra: Atlético Madrid

Nu var visserligen Real Madrid kraftigt roterat och med blickarna mot kommande Champions League-final i slutet av månaden, men det ska också sägas att Atlético Madrid var rejält påkopplade i derbyt. Ledningsmålet vilket blev matchens enda var välförtjänt vilket innebär att dem nu har topp-4 helt i egna händer.

Att bara säkra en Champions League-plats lär dock inte Diego Simeone vara nöjd med då andraplatsen fortfarande är inom räckhåll, och som säsongen varit för de regerande mästarna finns fortfarande mycket kvar att bevisa – varpå dem inte är redo att checka ut riktigt än. Mot ett Elche, som bara inväntar att Mallorca tappar poäng de tre återstående omgångarna, ska således femte raka segern komma utan större betänkligheter.


svenska spel


Utvalt system – 108 rader

1. AIK – Malmö1X2

Med tanke på hur jämnt fjolåret var rent poängmässigt i toppen av tabellen och lagens två tidigare möten under 2022 är det onekligen en delikat tillställning som väntar här. AIK:s hemmafacit är säkerligen något som Malmö behövt adressera i sina förberedelser inför matchen, speciellt som dem bara vunnit ett av sina sex senaste besök i Solna, samtidigt har inte AIK besegrat Malmö sedan 2015 vilket verkligen kan sätta sin prägel på matchen!

2. Leeds – Chelsea1X2

Såväl Leeds som Chelsea fortsätter att göra saker och ting mer besvärligt än nödvändigt och särskilt Chelsea har blivit en märklig gåta den senaste tiden. Klart är i alla fall att Chelsea inte är hundraprocentiga mentalt sett vilket alltid öppnar för poängtapp, inte minst mot en motståndare som behöver alla poäng dem kan få tag på i nedflyttningsstriden och dem själva har FA-cupfinalen bara tre dagar bort.

3. Leicester – Norwich1

Det finns fler mysterier än Chelsea i Premier League och Leicester är sannerligen ett av dem. Ny förlust senast mot Everton har verkligen satt perspektiv på saker och ting när det inte ens är garanterat att The Foxes slutar på den övre halvan den här säsongen. Nä, nog är det dags att rycka upp sig och visst är väl ett redan nedflyttat och ganska sorgligt Norwich en passande uppgift att ta tag i?

4. Watford – Everton12

Med 10 inspelade poäng av 15 möjliga har Everton verkligen gett sig själva chansen att klara kontraktet. Inställningsmässigt och vad gäller utförande enligt den taktiska planen finns inte mycket att klaga på och The Toffees går också in i den här matchen som solklara favoriter. Här förväntas dem dock föra spelet och det är inte säkert att det passar dem särskilt väl, varpå det är läge för ett varningens finger för en superrensare till hemmaseger.

5. Wolves – Manchester City2

Inte såg det särskilt troligt att att Wolves skulle få med sig några poäng senast på Stamford Bridge men likväl hämtades 0-2 upp till 2-2. Manchester City är dock inte särskilt generösa i det här skedet då dem bara är två segrar från att säkra ligatiteln nu. Ett nog så fokuserat och spelsuget City kommer således inte ge sig förrän den här matchen definitivt är stängd varpå Wolves nog får acceptera att gå samma öde till mötes som Newcastle senast.

6. Juventus – Inter1X2

Serie A i all ära men nog är det något alldeles extra över Coppa Italia ändå och fina Derby d’ Italia står för dörren. Ett klassiskt rivalmöte mellan randigt uppe i norr och ett möte där Inter varit det bättre laget på senare tid. Den här finalen erbjuder båda lagen men kanske främst Inter en passande paus från den hektiska titelstriden i ligan och med tanke på att Juventus fortfarande har en del frågetecken att räta ut bör väl X2 räcka egentligen?

7. Sevilla – Mallorca12

Även om alla poäng är välkomna i det här skedet och inte minst med tanke på vilken svår bortamatch det här historiskt sett går det inte att komma ifrån att Mallorca är i så gott som desperat behov av en seger. Lättare sagt än gjort såklart men samtidigt finns inte mycket att hålla tillbaka för så som utgångsläget gör gällande om gästerna vill behålla sin La Liga-status. Nio raka bortaförluster och näst sämst bortafacit i ligan är dock ett orosmoln!

8. Elche – Atlético Madrid2

Med fyra lag bakom sig och sju poängs marginal med nio kvar att spela om ska Elche knappast behöva oroa sig för att sluta under strecket. De har såklart inte råd att checka ut riktigt än men kommer samtidigt behöva kräma ur något alldeles extra för att besegra ett Atlético Madrid som fortfarande har saker att få utlopp för innan säsongen är över. Gästernas derbyseger senast och jakten på andraplatsen håller motivationen alltjämt uppe för gästerna!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |