Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Onsdag 12/10
Topptipset

TIPS: Topptipset Onsdag 12/10

Publicerat 2022-10-10 21:27

Ny midweek-runda väntar när gruppspelen i de europiska cuperna vänder i och med omgång 4. Vissa grupper står fortfarande och väger men på flera håll är det också lite av ett vägskäl som hägrar, inte minst för Barcelona i ”huvudmatchen” på Camp Nou. Men det är inte bara europeisk cupfotboll som står på agendan denna onsdagskväll utan även The Championship och Segunda División gör oss och de 250.000kr som finns extra i potten sällskap. Mot 8 rätt!

Spelstopp: 20:44 onsdag 12 oktober


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Barcelona – Inter 1 X
2 Tottenham – Eintracht Frankfurt 1 X
3 Bayer Leverkusen – Porto X 2
4 Glasgow Rangers – Liverpool 2
5 Sporting Lissabon – Marseille 1 X
6 Bristol City – Preston 1 X 2
7 Lugo – Las Palmas 2
8 Racing Santander – Real Zaragoza 1 X

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Barcelona – Inter

Tack vare 1-0 i Milano har Inter skaffat sig ett ypperligt utgångsläge inför returen här på Camp Nou. Ny vinst innebär sex poängs marginal och såklart ett mer eller mindre omutbart avancemang tillsammans med Bayern München till åttondelsfinalerna.

Och så som Inter tog sig an matchen senast, och att dem segrade i veckan, är givetvis en bra indikator på var styrkeförhållandena ligger. Barcelona med all sin offensiva ammunition har fortsatta frågetecken över defensiven vilket gör detta till en oerhört spännande tillställning, men med det sagt går det inte att undgå hemmalagets uppenbara kvalitéer – som bör kunna komma mer till sin rätt här.


Skrällpotential: Preston

Efter att knapp ha gjort mål under säsongsupptakten blev det välbehövlig islossning senast mot playoff-favoriten Norwich. Svårslagna Preston kliver i och med den fina bortasegern upp på 8:e plats i jakt på tredje raka segern i The Championship – något som inte inträffat sedan de tre avslutande omgångarna säsongen 2020-2021.

Något som inte alls är omöjligt med tanke på hur poröst och darriga Bristol City är för tillfället. 0-3 senast mot Birmingham var ett riktigt lågvattenmärke men fem raka matcher utan seger är ändå ett talande tecken. Nollade för andra matchen i rad dessutom och minst två insläppta i fem av de sex senaste öppnar verkligen dörren för gästande Preston här.


Omgångens säkra: Liverpool

Trots återgången till 4-2-3-1 som på förhand såg intressant ut hade Liverpool i slutändan ingen respons när Arsenal stormade fram på Emirates i söndags. Nu väntar dock en mer överkomlig uppgift om än på ett högljutt Ibrox och precis som senast lagen möttes ska det vara klasskillnad här.

Formen är visserligen inte riktigt så bra som förväntat hos Liverpool men med tanke på vad tre poäng betyder här är detta ett läge som dem inte har råd att slarva bort. Förlust för Rangers, som inlett med tre raka förluster utan att göra mål, innebär adjö varpå dem måste gå framåt för tre pinnar – och när det öppnar upp sig kommer Liverpool vara redo.


svenska spel


Utvalt system – 96 rader

1. Barcelona – Inter1X

Även om Inter förtjänade att vinna returmötet förra veckan kan man ändå inte undgå att notera att Barcelona med rätta känner sig något bortdömda. En rekyl och revansch är således troligt när ytorna dessutom blir större på Camp Nou, vilket bör underlätta för hemmalagets frontlinje. Möjligt spikläge till och med?

2. Tottenham – Eintracht Frankfurt1X

Oavgjort var onekligen ett rättvist resultat när lagen möttes i en chansfattig historia förra veckan. Det är även det troligaste resultatet här då Tottenham inte direkt sprudlar för tillfället, vilket tillsammans med Antonio Contes facit i Champions League ger anledning att tvivla på en vänstergardering. Hemmafördelen bör dock spela in till deras favör och då inte minst om Spurs gör första målet.

3. Bayer Leverkusen – PortoX2

En trög säsongsinledning fick till slut Leverkusen att agera och sedan förra helgens ligamatch har Xabi Alonso tagit över rodret. En debut som sannerligen blev en lyckosam sådan. Här är det dock en helt annan uppgift som väntar och det verkar som synes inte vara medräknat i oddssättningen, vilket ger kanonfint värde från höger. Porto är svårslaget, svårspelat och har kvalitéer som kan avgöra detta på egen hand. Leverkusen med men når inte riktigt hela vägen fram?

4. Glasgow Rangers – Liverpool2

Vinna eller försvinna. Ja nog är läget för Rangers långt ifrån optimalt och inte blir det bättre om Ajax mot förmodan skulle besegra Napoli, vilket skulle göra chanserna att spela vidare i Europa League så gott som obefintliga. Rangers måste med det sagt gå för segern här och det kommer bara gynna gästerna som visserligen inte spelar på topp just nu men alltjämt har kapaciteten att stänga detta tidigt.

5. Sporting Lissabon – Marseille1X

Sporting såg på egen hand till att ge bort tre viktiga poäng senast lagen möttes. Nya tag nu hemma i Portugal där det bör bli en helt annan matchbild, och en som Sporting har alla chanser att gå segrandes ur. Samtidigt har Marseille nu öppnat poängkontot i gruppen vars samtliga platser lever i allra högsta grad. Tajt och målsnålt att vänta således med dyrbara poäng på spel. Öppnar för ett möjligt spikkryss!

6. Bristol City – Preston1X2

Lynniga Bristol City vet man aldrig riktigt var man har eller vad man kan förvänta sig av. Kapaciteten framåt finns ju där och det har dem i sig mot alla lag i den här serien, vilket innebär att detta absolut har potential att bli en riktig propplösare. Med problemen i andra änden av planen går det dock inte att göra annat än att täcka upp för samtliga möjliga utfall här med början från höger. Blir det målfest likt senast lagen möttes i vintras?

7.  Lugo – Las Palmas2

Fjolårets tabellfyra Las Palmas verkar fast beslutsamma om att ta sig tillbaka upp i La Liga. Fortsatt obesegrade i Segundan och med näst minst mål insläppta kliver man in som klara favoriter här. Enda frågetecknen är väl fjolårets inbördes dubbelmöte liksom de många oavgjorda matcherna mot slutet, men mot ett formsvagt hemmalag som släppt in näst flest mål hittills bör gästerna kunna hitta nätet både en och två gånger – vilket ska räcka här.

8. Racing Santander – Real Zaragoza1X

Nykomlingen Racing fick en tuff start i Segunan men har sakta men säkert hittat sin plats. Inte helt oväntat med tanke på hur dem flög genom tredjeligan ifjol, bl a med ett obesegrat hemmafacit. Här finns det dock fog för att gardera upp då Zaragoza var laget som delade pott oftast ifjol med sina 20 kryss på 42 omgångar, något dem verkar kunna matcha även denna säsong om saker och ting håller i sig.


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |