Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Onsdag 14/9
Topptipset

TIPS: Topptipset Onsdag 14/9

Publicerat 2022-09-12 22:13

Det var ett par riktigt intensiva slutminuter i Madrid förra veckan som irriterande nog tog full pott till ny 7:a med matchens sista spark långt in på övertiden. Samtliga matcher satt helt rätt vad gäller analysen och det är det vi väljer att fokusera på när denna fina midweek-runda väntar mitt i valfinalen. Europas toppligor tar ingen hänsyn till det svenska valet och nog är det skönt att kunna fokusera på toppfotboll från de stora arenorna i dessa tider. Sex matcher från Champions League och två från The Championship utgör kupongen som ser riktigt spännande ut vad gäller potentiell utdelning – kryddat med 250.000kr extra i potten!

Spelstopp: 20:44 onsdag 14 september


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Manchester City – Dortmund 1
2 Chelsea – RB Salzburg 1 X
3 Rangers – Napoli 1 X 2
4 Juventus – Benfica X 2
5 Real Madrid – RB Leipzig 1 X 2
6 FC Köpenhamn – Sevilla 2
7 Reading – Sunderland 1
8 Millwall – QPR 1 X 2

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Manchester City – Dortmund

Det blir en repris av fjolårets kvartsfinal redan i gruppspelsfasen av Champions League mellan Manchester City och Dortmund. De svartgula gjorde verkligen inte bort sig i det dubbelmötet och det trots att Erling Håland inte hamnade i målprotokollet.

Mål har han dock gjort i massor redan men inte för Dortmund utan som bekant för just Manchester City. En pusselbit som City saknade i lagens förra möte i våras och som är en delförklaring till att det blev så pass jämnt i slutändan. Med nuvarande form och den pusselbiten på plats är det väl som upplagt för en betydligt större segermarginal denna gång, i alla fall här på Etihad?


Skrällpotential: RB Leipzig

De regerande mästarna visade visserligen återigen prov på sin stabilitet när dem hämtade 3-0 från Celtic Park i första omgången. Likaså är det ett styrkebesked att som enda lag i Europas topp-5 ligor stå med ett hundraprocentigt facit en månad in på säsongen efter 4-1 mot Mallorca i helgen.

Allas ögon är således på Real Madrid här på Santiago Bernabéu och då kanske främst på Vinicius Junior i skadade Karim Benzemas frånvaro. Men blir det verkligen så lätt som det ser ut på pappret? Med tanke på Leipzigs fina start under nye managern Marco Rose och den omställningsfotboll dem kan spela är det långt ifrån säkert. Leipzig kommer dock behöva göra vad Celtic missade nämligen att sätta sina chanser inledningsvis – annars är risken stor att dem går samma öde till mötes.


Omgångens säkra: Sevilla

På pappret är det Dortmund och Sevilla som gör upp om andraplatsen i gruppen bakom solklara favoriten Manchester City. Med tanke på den första omgången mellan Köpenhamn och Dortmund blir detta en nyckelmatch i sammanhanget för Sevilla, som såklart måste sikta på att vinna en sån här match mot ett klart sämre rankat motstånd.

Nu har visserligen säsongsöppningen haltat för andalusierna och vilka växlar ska man dra av segern senast mot Espanyol, där dem tappade 3-0 till 3-2, som är deras hittills enda denna säsong? Helt klart är dock att det var en livlina för Julen Lopetegui som likt Sevilla överlag måste hitta ett sätt att bygga vidare på denna första seger för säsongen – och skapa lite momentum. Passande uppgift här på Parken?


svenska spel


Utvalt system – 108 rader

1. Manchester City – Dortmund1

En veckas spelledigt har knappast varit till Manchester Citys nackdel och sättet dem pulveriserade Sevilla i första rundan bäddar för en tuff uppgift för Dortmund här. Gästerna har blandat och gett hittills i Bundesliga men är inte i tillräckligt stabilt eller kvalitativt skick för att ta poäng av City i det här skedet. Det gick knappt med Erling Håland ifjol, och knappast nu när norrmannen står på motsatt sida.

2. Chelsea – RB Salzburg1X

Trots en Champions League-titel för bara 18 månader sedan har Thomas Tuchel fått lämna Chelsea efter ett svag inledning på säsongen och osämja med nya ägaren Ted Boehly. In istället kliver Graham Potter vilket såklart känns hyperintressant om än med viss försiktighet såhär direkt. Salzburg visade mot Milan att dem inte är några turister i en grupp som kan bli en av dem jämnaste i slutändan. Löser möjligen en pinne i London?

3. Rangers – Napoli1X2

Med en flygande start på säsongen såväl i Serie A som i Europa, med Victor Osimhen och ”Kvaradona” i spetsen, kliver Napoli in på Ibrox med ett tydligt favoritskap. Rangers har åkt på två riktigt tunga förluster mot ärkerivalen Celtic i Old Firm och mot Ajax förra veckan med sammanlagt 0-8 i baken. Nu får dem dock spela framför hemmafansen och det har dem gjort med bravur fram till gruppspelsfasen. Läge för rekyl kanske? Dumt att chansa så varför inte plocka samtliga tecken!

4. Juventus – BenficaX2

Visst var Juventus riktigt illa ute på Salernitana hemma i Turin i söndags. Tack vare god hjälp från domarteamet löste dem dock 2-2 som dock på inget sätt sminkar över en blek säsongsöppning. Med snacket om att Max Allegri hänger löst hade det blivit intressant om Juventus förlorat som det så länge såg ut att bli, något som givetvis väger tungt när ett stabilt Benfica som har betydligt mer strängar på sin lyra än Juventus gästar.

5. Real Madrid – RB Leipzig1X2

Det går inte att räkna bort de regerande spanska- och europamästarna Real Madrid och särskilt inte hemma på Bernabéu. Karim Benzema eller ej så finns det fortfarande en hel del spelare som kan spela avgörande roller i samtliga lagdelar. Med det sagt måste Leipzig gilla sina chanser här som en tydlig underdog med tanke på det spelarmaterial dem sitter på främst i forma av Christopher Nkunku. Real har snubblat till i gruppspelet förr men ändå gått hela vägen så, kanske även denna gång?

6. FC Köpenhamn – Sevilla2

Efter en svårlöst sista kvalrunda som uppenbart stod i fokus under säsongsupptakten var det beklämmande att se Köpenhamn i Dortmund förra veckan. Tyskarnas spets tog verkligen musten ur FCK som inte heller imponerade i helgens ligamöte med Odense; tredje förlusten på de fyra senaste tävlingsmatcherna och sjätte av 12 totalt sett är knappast något Sevilla ska behöva oroa sig särskilt mycket över. Gör 1-0 och stänger tidigt denna tillställning?

7.  Reading – Sunderland1

Det blev av förklarliga skäl ingen fotboll från England förra helgen. Det är således med pigga ben och gott om tid att förbereda sig som Reading tar sig an nykomlingen Sunderland. Ett Sunderland som alltså får klara sig utan sin bäste målskytt Ross Stewart de närmsta månaderna vilket bör ge utslag. Hemmaspelande The Royals har byggt upp lite momentum med fyra segrar på fem matcher där målskyttet, och offensiva duon Tom Ince och Lucas João, varit framstående vilket ger fint spikvärde.

8. Millwall – QPR1X2

Ett hemmastarkt och där pålitligt Millwall mot ett alltjämt ojämnt QPR ska väl bara kunna sluta på ett sätt. Å andra sidan har det varit spelledigt tillräckligt länge för att se på den här matchen med nya ögon. Ser man formmässigt har Millwall en jobbig period bakom sig och gästande QPR har ändå fin spets offensivt – så dem kan inte räknas bort här. När de flesta streckar 1 eller 1X på sin höjd låter vi samtliga tecken stå och jobbar in skrällen från höger!


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |