Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Onsdag 15/2 – Champions League och seriefinal!
Topptipset

TIPS: Topptipset Onsdag 15/2 – Champions League och seriefinal!

Publicerat 2023-02-13 21:36

Så nära så nära förra veckan men varsin heroisk andra halvlek där både Leeds och NEC Nijmegen stod pall för trycket och löste en pinne hindrade kupongen från att lösa full pott. Men vad gör väl det när åtta nya matcher väntar denna onsdag på en riktigt trevligt sammansatt kupong. Vad sägs exempelvis om seriefinalen i Premier League, Champions League som äntligen är tillbaka i tv-rutan och en fullspäckad midweek-omgång i The Championship som grädden på moset?

Spelstopp: 20:29 onsdag 15 februari


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Arsenal – Manchester United 1 X 2
2 Dortmund – Chelsea 1
3 Club Brügge – Benfica 1 2
4 Real Madrid – Elche 1 X
5 Bristol City – Wigan 1 X 2
6 Preston – Luton 2
7 Sheffield United – Middlesbrough X
8 Stoke – Huddersfield 1 2

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Arsenal – Manchester City

Ja nog får övriga matcher på kupongen ursäkta men det verkliga toppmötet som alla gått och väntat på de senaste veckorna hittar vi på Emirates Stadium i norra London. Seriefinalen i Premier League mellan de regerande titelhållarna Manchester City med Pep Guardiola i spetsen mot hans adept och tidigare följeslagare Mikel Arteta vars Arsenal toppar ligan.

Seger för The Gunners skulle innebära sex poängs försprång plus en hängmatch tillgodo, utöver ytterligare marginaler ner till Man United, vilket såklart vore oerhört viktigt för deras titelchanser i det här skedet av säsongen. Det blir dock inte lätt med tanke på att The Citizens som måste växla upp nu segrat i sex raka inbördes möten totalt sett och tio raka i ligaspelet.


Skrällpotential: Club Brügge

Efter att ha hållt nollan i fem av sex gruppspelsmatcher och sånär löst gruppsegern före Porto har belgiska Club Brügge hittills varit ett av turneringens stora utropstecken. En motståndare man gör bäst i att inte ta för lätt på allra minst i Brügge och det har varit en sanning de senaste åren i såväl Champions League som Europa League.

Det Benfica har som talar för dem här, utöver en klart bättre form såklart, är att höstens gruppspel är en bit bort för hemmalaget som inte längre har samma momentum med sig till det här dubbelmötet. Å andra sidan ger det återigen de blåsvarta ett läge att komma lite från sidan och överraska som den underdog de är vilket visat sig lyckosamt tidigare.


Omgångens säkra: Luton

Trots att Luton fick nöja sig med en poäng i Coventry lär insatsen ha gjort dem väldigt mycket gott efter det taffliga uttåget ur FA-cupen förra veckan. The Hatters kunde i och med den insatsen i fortsatt pole position om en av playoff-platserna och faktiskt också inom räckhåll från Sheffield United på andraplatsen som ger uppflyttning utan kval – något som fortfarande är en fullt realistisk möjlighet.

Mot ett Preston som haft det svårt mot ligans bättre lag hittills den här säsongen och fortsatt har det kämpigt med målskyttet innebär detta således en möjlighet som inte får glida Luton ur händerna. Härnäst väntar Burnley vilket är betydligt tuffare och vad passar bättre att få med sig till den matchen än tre poäng och revansch utkrävd från Prestons 1-0 på Kenilworth Road i höstas?


svenska spel


Utvalt system – 72 rader

1. Arsenal – Manchester City1X2

Med tre raka utan seger och ett klart underlägset inbördes facit kliver Arsenal in till den här matchen med ögonen på sig. Deras framfart den här säsongen till trots står dem nu inför det svåraste testet hittills och ett som verkligen sätter deras karaktär på prov. För visst finns det ett inslag av att Manchester City börjar växla upp och om något bör gästerna ha lätt att hitta motivationen här. Alla tecken behövs därmed i toppmötet!

2. Dortmund – Chelsea1

Spännande möte framför den gula väggen där Dortmunds fördel av hemmaplan i det första mötet är påtagligt. Med mer eller mindre bästa möjlig elva tillgänglig också har jag tilltro till att de gör både ett och två mål på ett Chelsea som fortsatt är starkt ifrågasatta och inte riktigt får det att stämma – allra minst offensivt sett. Toppchans för tyskarna att skapa sig ett bra utgångsläge för vidare avancemang här. Letar du efter bästa oddset på Champions League är det Betsafe med sin fina insättningsbonus på 100% upp till 500kr du ska titta närmare på!

3. Club Brügge – Benfica12

Hade det inte varit för att Benfica inleder dubbelmötet på bortaplan och det faktum att de på bortaplan åkt ur bägge inhemska cuper nyligen skulle det varit så mycket enklare att låta utgångstvåan stå ensam. Men, som tidigare säsonger har Brügge potentialen att överraska och inte minst nu när väldigt lite på förhand talar för dem. De har redan skrivit historia genom att ta sig hit men är väl inte färdiga riktigt än?

4. Real Madrid – Elche1X

Så blev det en till titel i VM för klubblag för Real Madrid som nu vänder tillbaka till La Liga för att ta sig an jumbon Elche. En på förhand enkel trea men en match som vid närmare eftertanke kan bli problematisk då Liverpool väntar om en vecka för Madrid att förbereda sig för. Los Blancos föll som bekant också mot Mallorca i senaste ligamatchen och möter nu ett vilt krigande Elche som tagit sin första ligaseger för säsongen senast – och som knep en pinne här ifjol.

5. Bristol City – Wigan1X2

Wigan må ha fått ett kvickt stopp på den negativa spiral som klubben varit i sedan i höstas och som senare kulminerade i att Kolo Touré lämnade inom två månader. Det är dock en lång väg kvar att vandra för The Latics som varit jumbo fram tills helgen som var. På resande fot kommer Wigan med nio raka utan seger i bagaget vilket blir en rejäl utmaning mot ett formstarkt hemmalag – som däremot inte är omöjliga och inte alls garanterat står pall för favorittrycket här.

6. Preston – Luton2

Med sina två bästa målskyttar borta och ligans målsnålaste offensiv i övrigt finns det inte mycket som talar för hemmalagets segerchanser här. Såvida Luton håller sin del av avtalet såklart och visar varför dem fortfarande är med i snacket om uppflyttning från The Championship. Sex segrar på de åtta senaste omgångarna är dock ett tydligt tecken och när ligans näst sämsta hemmalag väntar är det bara att singla tvåan som bör kunna hålla sig på rimliga nivåer procentmässigt. Fint värde således!

7. Sheffield United – MiddlesbroughX

Två formstarka lag med höga ambitioner drabbar samman i Sheffield där ligatvåan möter ligatrean. Bortaseger skulle öppna upp toppstriden rejält vad gäller den andra direktplatsen vilket är något att bevaka för båda lagen här. Något som talar för en tajt match utan mycket att skilja lagen åt. Delad pott blev utfallet senast lagen möttes och som läget är nu är det inte direkt lättare att plocka ut en given favorit. 1-1 är båda nöjda med?

8. Stoke – Huddersfield12

Varken nästjumbon Huddersfield eller Stoke, blott fyra platser ovan dem i tabellen, var särskilt lyckosamma framför mål helgen som var. Att gästerna har det kämpigt är förståeligt sett till skadeläget och hur lite som investerats i truppen jämfört med exempelvis Stoke. Att The Potters får ut så pass lite är således anmärkningsvärt men också värt att notera, vilket gör att dem inte går säkra här. Jag kan snarare se dem få en tuff start, släppa in första och sedan inte lyckas ta sig in i matchen vilket hänt i samtliga 14 förluster hittills.


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |