Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Onsdag 15/3 – Returmöten toppar lovande midweek
Topptipset

TIPS: Topptipset Onsdag 15/3 – Returmöten toppar lovande midweek

Publicerat 2023-03-13 21:19

Det är vinna, med minst två måls marginal, eller försvinna som gäller för såväl Eintracht Frankfurt som Liverpool när deras respektive Champions League-retur ska avgöras den här kvällen. Två matcher som givetvis stjäl rampljuset från en annars lovande midweek-runda som kompletteras med sex matcher från England. Med fyra starka bud på kupongens åtta matcher ser vi för ovanlighetens skull ett system som är gjort för att spelas till mer än 1x insatsen. Vilken insats väljer du?

Spelstopp: 20:29 onsdag 15 mars


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Real Madrid – Liverpool X 2
2 Napoli – Eintracht Frankfurt 1 X
3 Southampton – Brentford 1 2
4 Brighton – Crystal Palace 1
5 Cardiff – West Bromwich 2
6 Blackburn – Reading 1 2
7 Hull – Burnley 2
8 Union Berlin – Unión SG 1 X 2

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Real Madrid – Liverpool

En comeback i Champions League mot alla odds är så gott som synonymt för såväl Real Madrid som Liverpool. Madrid på vägen till titeln ifjol och i viss mån också efter tidigt 0-2 underläge på Anfield i det första mötet för tre veckor sedan.

Liverpool å sin sida har sin historia att luta sig tillbaka mot och såklart också högstanivån som, när allt stämmer som mot United förra helgen, inte är främmande för att fullständigt köra över och kväva sin motståndare. Med tre mål att hämta in för att kvittera dubbelmötet finns ingenting att spara på, vilket öppnar för ett högt tempo och skön intensitet som man knappast vill missa!


Skrällpotential: Huddersfield

Mållösa i fyra raka matcher, nästsist i tabellen och sex poäng upp till säker mark. Med 12 omgångar kvar börjar det onekligen se mörkt ut för Huddersfield vad gäller att säkra nytt kontrakt i The Championship. Kvarvarande spelschema är inte heller särskilt snällt vilket sätter hemmamatcherna som återstår i ett än tydligare fokus.

För det är hemma på John Smiths Stadium som Huddersfield tagit sina två senaste segrar, och också här som de tagit en majoritet av poängen hittills. Mot ett playoff-pressat Norwich som hade svårt att bryta ner Sunderland senast utesluts inte en överraskning, särskilt inte om hemmalaget lyckas få in första målet.


Omgångens säkra: Burnley

Nu är Premier League nära för serieledande Burnley. 17 poäng skiljer till trean Middlesbrough som i det här skedet med 12 matcher kvar såklart är omöjligt att tappa. Således behövs bara ett par segrar till för att det ska vara helt matematiskt klart. Än är det dock inte klart och det finns därför ingen anledning för The Clarets att släppa på gasen.

Här gästas ett Hull som själva har 14 poäng ner till Blackpool under strecket vilket också det ska vara mer eller mindre omöjligt att ”tappa” på återstående omgångar. Jag anser därför att det finns en stor risk för att Hull när matchen väl satt sig kommer tappa ett par viktiga procent som gör att Burnley löser detta tämligen kontrollerat i slutändan.


svenska spel


Utvalt system – 48 rader

1. Real Madrid – LiverpoolX2

Det skiljer visserligen tre mål till Real Madrids fördel här men utan bortamålsregeln är det ändå ett mer tacksamt utgångsläge än när Liverpool vann sin senaste titel – där de hämtade upp just 0-3 i returen. På hemmaplan och när de var i bättre skick absolut, men när det vankas Champions League vågar i alla fall inte jag räkna bort gästerna. Madrid är inte heller lika självklara som ifjol men bör såklart klara sig på resultatet från Anfield. 2-1 Liverpool här därigenom inte omöjligt?

2. Napoli – Eintracht Frankfurt1X

Med god hjälp av Inter är Napoli fortsatt ohotad i Serie A-toppen och det är bara ett par omgångar kvar innan Scudetton även är matematiskt säkrad. Således kan I Partenopei fortsatt lägga fokus på Champions League vilket gör detta till en omöjlig uppgift för gästande Frankfurt. Att vända dubbelmötet alltså. Att de kan skapa lite nerv i det hela utesluter jag inte men när de väl måste öppna upp sig lär hemmalaget vara där för att sätta in dödsstöten.

3. Southampton – Brentford12

Trots en man mer i en timme lyckades inte Southampton få hål på Manchester United och att det var en så pass jämn match 10 mot 11 säger väl egentligen det mesta. Jag har därför inget större förtroende för att de ska lyckas bättre när Brentford gästar. Det är dock ett Brentford som behöver studsa tillbaka efter en tung förlust mot Everton senast, som man kan se som välbehövlig efter den långa förlustfria sviten som nu är bruten. En olycka kommer sällan ensam?

4. Brighton – Crystal Palace1

Ledning två gånger om men ändå två tappade poäng i jakten på en plats i kommande säsongs europacupspel. Synd med tanke på att Liverpool tappade poäng men ändå ingen anledning att misstro Brightons möjligheter framgent. The Seagulls fortsätter att skapa mängder med chanser och spela bra vilket nästan får sägas vara motsatt mot Crystal Palace som har förvånansvärt svårt att skapa de där riktigt vassa chanserna från öppet spel. Naivt försvarsspel senast kostade mot City, straffas hårdare nu?

5. Cardiff – West Bromwich2

Andra raka 1-0 segern håller West Bromwich på kurs för att till slut knipa en av playoff-platserna. En motivationsfaktor så god som någon när säsongen går in i sitt mest kritiska skede. Cardiff har med sina tre motsvarande segrar på de fyra senaste skapat sig lite andrum över strecket och med det i åtanke lär de knappast vilja gå bort sig här. Således är ett stort bollinnehav och en dominant matchbild att vänta från gästernas sida och nog bör deras kvalitet avgöra i slutändan precis som senast.

6. Blackburn – Reading1X

Trots första förlusten på nio omgångar håller sig Blackburn på rätt sida sjätteplatsen. 2-3 i Stoke är dock smickrande sett till hur matchen såg ut och det blir således spännande att se om Rovers kan studsa tillbaka här. Krysset brukar inte löna sig garderingsmässigt vare sig Blackburn eller Reading är inblandade men då poängen trots allt betyder mer för hemmalaget och de behöver en rekyl är det just det som får stå som utgångstecken. För visst kan gästerna som den underdog de är göra det jobbigt för Blackburn precis som när de möttes i höstas!

7. Hull – Burnley2

Likt Napoli i Serie A är också Burnley sex segrar från att definitivt säkra säsongens stora mål. Titeln för deras del smäller såklart inte lika högt men uppflyttningen är rent ekonomiskt värd betydligt mer. Med allt så pass nära till hands har jag svårt att se Burnley släppa på takten här. Hull har förvisso två starka resultat i ryggen men har haft marginalerna med sig i bägge varpå det vore väl magstarkt att de skulle ha det även här.

8. Huddersfield – Norwich1X2

Ska något lyckas rädda Huddersfield kvar krävs det hjälp av övriga bottenkonkurrenter. Det och att de själva gör jobbet och tar tillräckligt många poäng för att ge sig själva chansen. Något som jag tror är avhängigt på kvarvarande hemmamatcher. Dubbelt så många poäng har tagits framför hemmafansen och ett Norwich som har pressen på sig att nå playoff har de matchklockan på sin sida – så länge de håller nollan i alla fall. Första målet därför oerhört avgörande!


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |