Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Onsdag 16/11 – Uppvisning av Sverige i Girona?
Topptipset

TIPS: Topptipset Onsdag 16/11 – Uppvisning av Sverige i Girona?

Publicerat 2022-11-14 21:56

Det är givetvis störst fokus på den stundande VM-premiären och landslagens uppladdning inför mästerskapet även på onsdagens kupong. FA-cupen bryter in som en liten joker i sammanhanget och det är välkommet sett till att de matcherna faktiskt gäller något rent poängmässigt. Det mesta andra blir som bekant lite av en gissningslek då landslagens motivation att gå för fullt är högst tvivelaktig när man också tar hänsyn till skaderisken. Kryssläge på flera håll således?

Spelstopp: 19:59 onsdag 16 november


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Mexiko – Sverige 2
2 Albanien – Italien 2
3 Woking – Oxford 1 X 2
4 Salford – Peterborough 1 2
5 ADO Den Haag – Roda 1 2
6 Peru – Paraguay 1 X 2
7 Ghana – Schweiz X 2
8 Japan – Kanada X

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Mexiko – Sverige

Det är måhända inget drömscenario för Sverige den här samlingen då blågult till skillnad från Mexiko inte har så värst mycket som hänger på den här matchen. Janne Andersson och övrig hade såklart heller varit mitt i sin VM-uppladdning snarare än att agera sparring-partner till ett Mexiko som Sverige hade fått möta i gruppen om Polen besegrats i playoff.

Nu är dock verkligheten inte bättre än såhär och det gäller nu för Sverige att använda de få möjligheter som finns att bygga upp det landslag som förhoppningsvis kommer kunna kvala sig till nästa mästerskap. I alla fall grunderna som ska hjälpa våra bättre spelare att blomstra, de spelare som inte är med här och då i synnerhet Alexander Isak och Dejan Kulusevski. Viktig match trots allt för Sverige?


Skrällpotential: Woking

Efter att den inplanerande matchen för en dryg vecka sedan blev inställd pga en vattensjuk plan ska den nu äntligen spelas mellan Woking från National League och Oxford United från League One två divisioner upp. I skrällarnas turnering som FA-cupen med rätta brukar kallas är det läge att gardera friskt.

Woking har fått en bättre start på sin säsong än Oxford även om dem spelar längre ner i pyramiden. Hemmafördelen och just det faktum att hemmalaget är kraftigt nederlagstippade på förhand ökar snarare bara värdet på skrällen. De lägre serierna har som bekant också en tendens att avgöras av såväl tillfälligheter men kanske främst på dagsform och momentum i matchen – vilket ytterligare talar för Woking.


Omgångens säkra: Italien

Europamästarna Italien må ha bommat VM men efter ett nog så positivt Nations League och en framgångsrik generationsväxling finns det ändå utrymme för optimism i Gli Azzurri. Det finns fortfarande saker att jobba på och detta erbjuder ett perfekt tillfälle att göra just det, med de spelare som är på väg in och dem som ska vara bärande framöver.

Mot ett begränsat Albanien som inte erbjuder särskilt mycket när det vankas tävlingsmatcher är det svårt att se Italien gå lottlösa med all den kvalitet som finns i den truppen – och som har saker att bevisa för förbundskapten Roberto Mancini. Vinner komfortabelt utan insläppt mål till och med?


svenska spel


Utvalt system – 72 rader

1. Mexiko – Sverige2

Att Mexiko är där vi själva vill vara får stå åt sidan här. Likaså det faktum att Janne Andersson inte lyckats få med våra största namn och får pussla en del i defensiven. I andra änden finns potential och när det nu är träningslandskamp får man hoppas och räkna med att Sverige vågar gå framåt och för tre poäng. Något som skulle göra gott för självförtroendet när vårens kval ska inledas!

2. Albanien – Italien2

Hade det varit kvalmatch eller möjligen i Nations League som ändå kan öka ens chanser att nå ett mästerskap hade en gardering kunnat vara på sin plats. Men när det nu inte gäller något för Albanien och Italien fortsätter att ånga på efter ett fint Nations League under hösten är det enligt undertecknad inte lönt att gardera upp. Given spik i min bok!

3. Woking – Oxford1X2

När inte ens Premier League-lagen med sina enorma trupper lyckas rotera och enkelt avfärda lagen från både en och två divisioner under är det såklart inte enklare för ett Oxford att göra det mot lilla Woking. Löser hemmalaget ett oavgjort resultat här blir det dessutom omspel och ytterligare en chans att skrälla sig vidare till nästa runda vilket vore en större framgång värd att fira för dem än gästande Oxford. Läge att chansa med tuffa 1X till och med!?

4. Salford – Peterborough12

Lilla Salford har inte lyckats ersätta Brandon Thomas-Asante som plockades av West Brom i The Championship och det har onekligen märkts. Mållösa ur fyra raka matcher vilket inkluderar det första mötet här i en match som inte direkt var något för åskådarna att hurra för. Blir matchen sådan igen kan det mycket väl bli Salford som går segrandes ur det för inte såg Peterborough särskilt intresserade ut senast. Krysset ska inte behövas?

5. ADO Den Haag – Roda12

Mål och gott underhållsvärde brukar det sällan vara brist på i Holland så när detta möte från andraligan dyker upp på kupongen är det bara att plocka fram så många tecken som plånboken tillåter. 22 mål har lagens fem senaste möten genererat med Rodas 5-0 för snart ett år sedan ett undantag i ett annars jämnt möte. Revanschläge nu månntro?

6. Peru – Paraguay1X2

Det var såklart ett hårt slag att från det stenhårda sydamerikanska kvalet åka mot Australien i VM-playoff. Nya tag för Peru här och normalt sett vore detta en enklare uppgift än vad som nu är fallet. För hur är egentligen motivationen och dagsformen? Hur går tankarna efter att nu tvingas följa VM från tv-soffan? Jag chansar inte utan plockar samtliga tecken.

7. Ghana – SchweizX2

Bland hård konkurrens blev Ghana ett av Afrikas bidrag till VM och efter 2010 går det sannerligen att tänka sig att de har revansch i sikte. Schweiz i uppladdningen erbjuder en bra värdemätare och den här matchen kan mycket väl säga en hel del om vad vi kan förvänta oss av bägge nationer i respektive gruppspel. Mer välkända Schweiz som gjorde ett bra Nations League till slut tecknas först, men finns möjligheten så bör samtliga tecken övervägas.

8. Japan – KanadaX

Med varsin rejält svår grupp att navigera sig ur kommer såväl Kanada som Japan att behöva uträtta något utöver det vanliga om inte VM-drömmen ska ta slut redan innan tredje matchdagen. Att hålla nollan ser ut att vara det absolut mest effektiva sättet att ta de nödvändiga poäng för att slå ur någon av förhandsfavoriterna i gruppen, något som lär prägla den här träningsmatchen där ingen såklart vill riskera onödiga skador på nyckelspelare. 0-0 att vänta?


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |