Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Onsdag 16/3
Topptipset

TIPS: Topptipset Onsdag 16/3

Publicerat 2022-03-14 21:22

Champions League står åter på agendan den här veckan och det är nu de sista kvartsfinalplatserna ska spikas. Chelsea har fina 2-0 att gå på och ska bara städa av sin retur i Lille medan det fortfarande är helt öppet i Turin mellan Juventus och Villarreal. Som en extra liten krydda till kupongen hittar vi också Arsenal mot Liverpool på Emirates, en match som kommer påverka såväl titelstriden som kampen om fjärdeplatsen.

Spelstopp: 20:29 onsdag 16 mars


svenska spel


Match i fokus: Arsenal – Liverpool

För fjärde gången den här säsongen drabbar Arsenal och Liverpool samman. Hittills är det Liverpool som dragit det längsta strået i såväl Premier League som i Ligacupen även om Arsenal knappast gjorde bort sig i cupsemin. Faktum är dock att på Anfield räckte inte The Gunners till och med den form Liverpool är i för tillfället blir det svårt för Arsenal att både spräcka nollan och få med sig några poäng.

Fem raka inbördes matcher har slutat med en hållen nolla för Liverpool och då The Reds bara är en poäng bakom Manchester City i ligan är det ett urstarkt och högmotiverat Liverpool som rest till London. Arsenal har visserligen själva en fin segersvit om fem matcher men kommer ställas på rejäla prov, varpå frågan måste ställas om dem har det i sig att stoppa gästerna som stormar vidare i titelstriden?


Skrällpotential: Villarreal

Sett till matchbilden i det första mötet och sättet som Juventus haft marginalerna med sig den senaste tiden skulle det inte förvåna om den här matchen går hela vägen till ett straffsparksavgörande. Villarreal har dock finalvinsten just på straffar mot Manchester United i Europa League färskt i minnet och bör således gilla sina chanser oavsett om den här matchen går förbi 90 minuter eller ej.

För visst är Villarreal ett spelmässigt bättre och mer välorganiserat lag än Juventus vilket dem också visade i det första mötet liksom i de stora matcherna tidigare i Champions League-turneringen. Men precis som i ligan mot toppkonkurrenterna saknar Villarreal den spets och effektivitet som exempelvis Juventus besitter vilket Dusan Vlahovic visat prov på och som även syntes i Juventus i 3-1 segern mot Sampdoria senast.


Omgångens säkra: Tottenham

Trots kvittering två gånger om och en till synes ganska bra kontroll på matchen slutade det ändå med förlust för Tottenham på Old Trafford. Såklart mycket tack vare att Cristiano Ronaldo nästan från ingenstans krämade ur en prestation som vi inte sett mycket av sedan han kom tillbaka till Manchester United. Det finns dock tillräckligt mycket positivt att ta med sig därifrån för Antonio Conte och Co för att sätta en ny stark spelmässig insats.

Mot ett Brighton som förlorat fem raka matcher och bara vunnit fyra av sina 26 senaste totalt sett sedan mitten av september måste Tottenham kunna räkna in tre poäng, inte minst om fronttrion fortsätter spela som den gör och hela tiden hota offensivt. Till sin hjälp ytterligare har Spurs lagens förra möte i FA-cupen där Harry Kane bl a spelade en avgörande roll. Gör det igen?


svenska spel


Utvalt system – 72 rader

1. Lille – ChelseaX2

Med tanke på den kontroll Chelsea visade upp i det förra mötet och att dem har 2-0 att gå på gör detta helt enkelt till en omöjlig uppgift för Lille. Dem måste såklart försöka vilket kan straffa sig samtidigt som Chelsea också kan tänkas vilja döda dubbelmötet definitivt med ett tidigt mål. Det kan såklart också bli så att Chelsea helt enkelt stänger ner den här matchen och lämnar med kontrollerade 0-0 eller ’bara’ orkar gå för en kvittering vid eventuellt underläge 0-1.

2. Juventus – VillarrealX2

Krysset är en mycket trolig utgång även här och kanske mer troligt än ovan sett till matchens utgångsläge. Inget av lagen kommer få det lätt att jaga ett underläge här varpå det kan bli både försiktigt och chansfattigt. Dock hålls Villarreal snäppet högre trots bortaplan givet deras klart bättre spel och förmåga att skapa chanser snarare än att behöva förlita sig till tillfälligheter eller individuella aktioner likt Vlahovic senast lagen möttes.

3. Arsenal – Liverpool2

Även om det finns mycket att gilla med Arsenal för tillfället och väldigt mycket stämmer med deras spel, vilket såklart gjort sitt för självförtroendet, är det ett mer motiverat Liverpool som står på andra sidan än i cupsemin. Gästerna fortsätter att hålla jämna steg med City i toppen och planerar inte att tappa några onödiga poäng, vilket kommer hjälpas av att Arsenal vill försöka mäta sig här på samma sätt som när City kom på besök. Ytor som Liverpool utnyttjar till fullo?

4. Brighton – Tottenham2

Inte mycket går Brightons väg just nu och det är tur att dem plockade så många poäng under hösten och även överlag lyckas kvittera ut en poäng i så pass många matcher hittills. The Seagulls har bara lyckats besegra bottengängen Watford, Brentford och Everton sedan september vilket inte kommer ändras här. Tottenham är i gott slag och vann som bekant tämligen enkelt senast lagen möttes i FA-cupen. Bra spikvärde!

5. Blackpool – Sheffield United1X2

Trots ledningsmålet senast föll Sheffield igenom totalt och föll till slut med 1-4, något som såklart inverkar på deras playoff-aspirationer. Nu väntar en ny tuff bortamatch mot ett defensivt präglat Blackpool som man inte slår hur som helst och deras 5-4-1 betalade sig väl mot Swansea senast med ledningen att spela på. Ett liknande scenario är troligt även här men inte kan väl Sheffield vara lika ur slag som senast igen?

6. Cardiff – Stoke1

Sju matcher i rad utan seger har knappast gått hem hos fansen och flera kritiska röster börjar nu att höjas mot Stokes Michael O’Neill. Inte det bästa utgångsläget inför den här tuffa bortamatchen där Cardiff väntar, ett Cardiff som vunnit fyra och bara förlorat en av sina sju senaste hemma i Wales – och även sett fem av sina sju senaste segrar komma framför hemmafansen. Kommer långt på sin stabila defensiv?

7.  Millwall – Huddersfield1X2

Det har inte lönat sig på 17 raka matcher i The Championship att gå emot Huddersfield men kanske att det är läge nu. Millwall har bara förlorat en av sina tio senaste matcher, vunnit fem av sju av dessa bl a, och har sitt fina hemmafacit för säsongen att också luta sig mot. Hemmalaget har tack vare detta knappat in på topp-6 och är nu bara fem poäng bakom QPR på fjärdeplatsen.

8. Nottingham Forest – QPR12

Med blott tre segrar på de tio senaste i ligan har QPR tappat lite initiativ i playoff-racet vilket gör segern senast mot Luton desto viktigare. Frågan är dock hur man lyckas följa upp den mot ytterligare en playoff-utmanare som vunnit sju av sina tio senaste hemmamatcher? Kanske att dem kan få lite draghjälp av det faktum att Nottingham också förbereder sig för FA-cupmötet med Liverpool söndag, oavsett vad så lär gaffelgarderingen löna sig!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |