Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Onsdag 18/1 – Copa del Rey och Milano-derby!
Topptipset

TIPS: Topptipset Onsdag 18/1 – Copa del Rey och Milano-derby!

Publicerat 2023-01-16 20:53

Stort grattis alla som tog rygg på förra veckans rad där full pott gav 727 kr gånger insatsen. Fulhams skräll och Betis kamp mot Barcelona hjälpte till att dra upp utdelningen precis som vi hoppats på och när det nu återigen vankas cupmatcher saknas det inte direkt motivation. Copa del Rey och italienska supercupen, med det spännande Milano-derbyt i fokus såklart, står på agendan utöver två matcher från ordinarie ligaspel i England och Belgien. Lycka till mot andra raka!

Spelstopp: 18:59 onsdag 18 januari


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Crystal Palace – Manchester United 2
2 Leeds – Cardiff 1
3 Milan – Inter 2
4 Athletic Bilbao – Espanyol 1 X 2
5 Levante – Atlético Madrid 1 X 2
6 Real Betis – Osasuna 1 X 2
7 Sporting Gijón – Valencia X 2
8 Anderlecht – Zulte Waregem 1

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Milan – Inter

Supercoppa Italiana är måhända inte riktigt lika åtråvärd som Coppa Italia men är alltjämt en titel vars tyngd inte ska underskattas. Inter exempelvis är regerande mästare efter att ha besegrat Juventus ifjol och hade inte I Nerazzurri vunnit den matchen är det långt ifrån säkert att dem haft den mentala styrkan att också landa Coppa Italia mot samma Juventus ett par månader senare då ligan redan förlorats.

Utöver den faktorn är det väl också på rådande form som Inter kliver in i Derby della Madonnina som favoriter. Milan har inte kommit ut på andra sidan VM i allra bästa slag och var överraskande svaga senast mot Lecce i ligan. Visst hade de kanske den här matchen i periferin redan men uttåget ur Coppa Italia liksom tappet mot Roma är anledning till viss oro inför det stundande derbyt.


Skrällpotential: Espanyol

Barcelonas katalanska lillebror Espanyol lever en ganska anonym tillvaro i La Liga men man gör nog bäst i att inte avfärda dem för snabbt. Copa del Rey är en utmärkt möjlighet för dem att väcka nytt liv i säsongen som behöver omsätta alla dessa kryss till segrar. Detta då inget lag kryssat fler ligamatcher än dem.

Å andra sidan har Espanyol bara förlorat två matcher sedan oktober och en stor anledning till det är Joselu som än så länge är närmast jagande Robert Lewandowski i skytteligan. Trots bortaplan här i Bilbao gillas ändå deras chanser då hemmalaget Athletic Club närmast kommer från en tung derbyförlust – som mycket väl kan sätta sin prägel på den här matchen.


Omgångens säkra: Manchester United

Det går inte att ta miste på att Manchester United med Marcus Rashford i spetsen går som tåget just nu och derbysegern senast när 0-1 vändes till 2-1 mot Manchester City lär ha gjort en hel massa gott med självförtroendet ytterligare. När formsvaga och målsnåla Crystal Palace väntar, om än på bortaplan, är det således inte läge att kliva av på perrongen!

Nio raka segrar har det blivit, samtliga har Rashford nätat i, i ett United som ser pånyttfött ut för första gången på nästan tio år. Kommer den mycket troliga sjätte raka segern i Premier League här har The Red Devils åtta poängs marginal till Tottenham på femteplatsen – vilket dem knappast lär tappa mot vare sig Spurs eller övriga där bakom under andra halvan av säsongen.


svenska spel


Utvalt system – 54 rader

1. Crystal Palace – Manchester United2

Om självförtroendet är högt och momentum är tydligt på Manchester Uniteds sida för tillfället är det nästintill det rakt motsatta som gäller för Crystal Palace. Bollen studsar verkligen inte The Eagles väg som trots att dem gör mycket rätt får väldigt lite utdelning. Sex förluster på de sju senaste talar sitt tydliga språk och om inget väldigt överraskande och oförutsett inträffar bör vi få liknande slutresultat som senast lagen möttes. Vill du sätta lite extra krydda på matchen hittar du det bästa oddset på Premier League hos Betsson!

2. Leeds – Cardiff1

Det blev sånär en fin skräll i FA-cupen när dessa två drabbade samman för en dryg vecka sedan. Men trots 2-0 tappade Cardiff i slutändan och ett omspel på Elland Road är nu vad som väntar. Man gör det utan en ny manager klar efter att Mark Hudson fått lämna klubben vilket inte är till deras fördel här. Målfarliga Leeds är fortfarande på jakt efter första segern sedan början av november och mer än sju raka utan en trea ska väl inte Jesse Marsch och hans gäng behöva gå?

3. Milan – Inter2

Derbydags i Milano där Milan gick segrandes senast lagen möttes i september, en match som på många sätt är sedan länge förbi. Stämningen just nu i respektive lag gör gällande att Inter alltjämt har fler alternativ och fler sätt att vinna just den här typen av match jämfört med I Rossoneri. Dessutom med ett revanschsug och en möjlighet att ta chansen när den nu ges att slå ärkerivalen på fingrarna – tillsammans med erfarenheten i det inhemska cupspelet ifjol också tydligt i sin vågskål. Vågad spik förvisso men till gott värde!

4. Athletic Bilbao – Espanyol1X2

Derbyförlusten till trots och den fina möjlighet Espanyol trots allt har här på San Mamés går det samtidigt inte att riktigt räkna bort Athletic Bilbao. Semifinalister ifjol och finalister säsongen före innebär trots allt en viss status som en klubb som tar cupen på största allvar. Således behövs samtliga tecken även om man inte ska glömma bort att gästerna faktiskt var här och vann i septembers ligamöte.

5. Levante – Atlético Madrid1X2

Marginalerna vill inte riktigt se bollarna studsa rätt för Atlético Madrid just nu. Nollade mot Barcelona och bara ett mål och en poäng senast mot Almería säger en del om var laget står just nu, något som gör detta möte ytterst intressant. Två säsonger i rad har Atléti under stora rubriker kraschat ur cupen mot sämre rankat motstånd och när Levante från Segundan nu väntar på bortaplan är det läge att slå på stort. Alla tecken och jobba in skrällen blir valet!

6. Real Betis – Osasuna1X2

Snålspelande Osasuna skuggar Betis i ligan efter snart halva säsongen spelad och även om det nog inte kommer räcka till att utmana om Europa i slutändan ska man ändå inte ta ifrån dem något. Dock ska det sägas att en majoritet av poängen tas hemma i Pamplona vilket såklart speglar streckningen här, liksom lagens tidigare inbördes möten. De regerande mästarna Betis får dock se upp för Osasuna om något är ett lag som skulle kunna ta ledningen och hålla den i den här typen av matcher och under 90 minuters cup-action kan mycket hända!

7. Sporting Gijón – ValenciaX2

Det blandas och ges tämligen friskt för fjolårsfinalisten Valencia. Höjden finns onekligen där men efter blott två segrar på sina tio senaste matcher är också Gennaro Gattusos gäng i stort behov av en seger här – varpå ett starkt lag är att vänta. Kryss-specialisten från Segundan får därför ursäkta men efter Rayo i förra rundan tar överraskningarna slut för Gijón. I alla fall under ordinarie tid!

8. Anderlecht – Zulte Waregem1

Efter att ha landat något efter en intensiv höst verkar saker och ting vara på rätt kurs igen för Anderlecht. Tur är väl det med tanke på att slutspelet i Conference League närmar sig. Belgiska toppduon Genk och Union är enda nederlagen sedan slutet av oktober och mot nästjumbon Zulte, som förlorat näst flest matcher och släppt in näst flest mål, måste segern hitta hem – vilket skulle ge en skön revansch på den snöpliga förlusten senast lagen möttes.


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |