Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Onsdag 19/10
Topptipset

TIPS: Topptipset Onsdag 19/10

Publicerat 2022-10-17 22:12

Att spricka på en halvgardering pga ett rött kort är aldrig någon höjdare men allra minst de gånger det betyder 7 rätt istället för 8 rätt på Topptipset. Jakten på full pott rullar dock omgående vidare denna trevliga midweek-runda där det bjuds på såväl engelsk toppfotboll som viktigt matcher i Allsvenskans topp och bottenskikt. Kan AIK öppna upp kampen om SM-guldet eller sätter Häcken in det sista guldrycket en gång för alla nu?

Spelstopp: 18:59 onsdag 19 oktober


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Manchester United – Tottenham X
2 Liverpool – West Ham 1 X 2
3 Brentford – Chelsea X 2
4 Newcastle – Everton 1
5 Bournemouth – Southampton 1 X 2
6 AIK – Häcken 1 X 2
7 IFK Norrköping – Helsingborg 1 2
8 GIF Sundsvall – Värnamo 2

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: AIK – Häcken

Så fort man tror att något lag verkar avskrivet i toppen av Allsvenskan kommer en omgång där saker och ting helt ändrar förutsättningarna inför den nästkommande. AIK:s derbyseger i söndags på Tele2 gjorde ju såklart att Häcken har ett riktigt guldläge att i princip säkra guldet vid tre poäng här, samtidigt som AIK själva skulle minska avståndet till serieledarna till fyra poäng med nio kvar att spela om vid seger.

Med Malmö och derbyt mot Göteborg härnäst för Häcken är fyra poängs marginal långt ifrån omöjligt att hämta in för övriga lag som fortsätter flåsa dem i nacken. Hemmastarka AIK som inte förlorat en seriematch då dem tagit ledningen på 94 försök nu sedan 2017 kan alltså inte räknas bort här i en match som verkligen kommer testa gästernas karaktär.


Skrällpotential: Helsingborg

Det finns inte mycket kvar att göra för nästjumbon Helsingborg än att verkligen gå för segern i varje av de avslutande fyra omgångarna. Nytt kontrakt kan endast säkras via kvalet och då gäller det att hämta upp sex poäng på Degerfors med 12 kvar, något som kan vara en verklighet redan efter nästa omgång. Då ställs nämligen Helsingborg mot Degerfors hemma på Olympia i en riktig vinna-eller-försvinna match.

För att ens ha chansen gäller det att Helsingborg gör sin del mot ett Norrköping som inte direkt rosat marknaden på sistone, och som dessutom släpper till en hel del målchanser. Samtidigt såklart som dem får hoppas att Degerfors torskar mot Göteborg. Till rådande procent är det dock inget dumt drag att gå på att motivation slår klass denna onsdagskväll i Norrköping.


Omgångens säkra: Värnamo

Nykomlingen Värnamo har varit ett av årets succélag med tanke på deras bakgrund och ekonomiska förutsättningar. Men tämligen tidigt stod det klart att det blir allsvenskt spel även nästa år, och det är verkligen ingenting dem behöver be om ursäkt för. Förlusten mot Kalmar senast blev visserligen med två måls marginal till slut men frågan är om det inte hade blivit poäng om dem fått spela andra halvlek 11 mot 11.

Om Värnamo har imponerat under året har det varit desto mindre av den varan i Sundsvall som sedan länge varit på god väg ner tillbaka till Superettan. Storförlusten mot Häcken är deras 20:e förlust på 26 omgångar vilket säger det mesta och det finns således inte mycket kvar att göra för dem än att spela av resten av säsongen – vilket är svårt att se gå bättre än tidigare när dem faktiskt haft chansen att komma ikapp.


svenska spel


Utvalt system – 108 rader

1. Manchester United – TottenhamX

Inte helt oväntat hade Manchester United problem med Newcastle senast där det snarare var The Magpies som låg närmast segern på Old Trafford. Ett lika svårspelat och kompakt Tottenham som inlett bättre än någonsin är att vänta denna onsdagskväll. Ett Spurs som blir en helt annan utmaning än vad som varit fallet de senaste gångerna lagen mötts – där United fått saker och ting lite väl enkelt serverat. Alla tecken att föredra?

2. Liverpool – West Ham1X2

Är det säsongens viktigaste seger för Liverpool? Ja nog kan 1-0 mot Manchester City senast verkligen sporra hemmalaget framåt och om något påminna dem om deras faktiska ställning i Premier League – och att det är dags att efterleva det. Frågan är bara om det är läge att helt lita på Liverpool redan eller om ett West Ham som kommit igång de senaste veckorna faktiskt kan göra match av det här trots Virgil Van Dijks smått otroliga hemmafacit i ligan?

3. Brentford – ChelseaX2

Att Brentford var tillbaka på vinnarspåret igen senast mot Brighton i en väl genomförd match håller modet uppe att dem likt i våras ska kunna få med sig något när Chelsea står för motståndet. Det finns dock risk för att det snarare blir som det brukar när dessa möts då The Blues fortsatt är obesegrade under Graham Potter, och dessutom börjar hitta alltmer rätt i offensiven.

4. Newcastle – Everton1

Efter poängen på Old Trafford är det Newcastle som står för minst insläppta mål såhär långt, en position Everton satt på för bara två omgångar sedan. Två raka förluster för The Toffees, om än mot tufft motstånd, har dock ändrat på den saken och nog ligger det i luften att detta kan vara starten på en svacka för Frank Lampard och hans Everton. På St James Park får man ingenting gratis och visar hemmalaget bara lite bättre skärpa framför mål ska hemmasegern vara tämligen ohotad.

5. Bournemouth – Southampton1X2

Sjätte matchen i rad för Bournemouth utan förlust är ingenting som ska tas för lätt på i det här skedet av säsongen. Viktiga poäng som kan visa sig helt avgörande i slutändan, och som möjligen kan sporra till ytterligare ett par inspelade poäng av bara farten framöver. Mot ett för stunden väldigt blekt Southampton är chanserna oerhört goda då gästerna inte får mycket att stämma – och då främst offensivt sett. Båda lagen nöjda med delad pott?

6. AIK – Häcken1X2

Toppmatcherna avlöser verkligen varandra i den allsvenska toppstriden som på inget sätt är avgjord vad gäller tabellens tre topplaceringar. Allt är fortfarande möjligt för nuvarande topp-5 vad gäller de tre platserna som ger SM-guld eller plats i kommande års Europa-spel, vilket gör detta till en match att verkligen följa med spänning. Häcken säkrar väl guldet vid seger men AIK, som så sällan förlorar hemma på Friends, har vind i seglen efter derbysegern och viker sig väl inte i första taget?

7.  IFK Norrköping – Helsingborg12

Även om det ’bara’ är sex poäng ner till kvalstrecket ska inte Norrköping behöva bekymra sig om att bli indragna i nedflyttningsstriden. Lagen under strecket kommer knappast gå rent de fyra sista omgångarna vilket i princip är vad som krävs för att det ens ska vara på tapeten. Ett av dem är just Helsingborg som är piskat att vinna tre av de fyra sista för att inte behöva vinka adjö till det allsvenska tåget. Vinner knappt eller förlorar riktigt stort här!

8. GIF Sundsvall – Värnamo2

Att Sundsvall står som hemmalaget och fortfarande matematiskt har chansen att nå kvalplatsen är det enda som egentligen motiverar oddssättningen här, som samtidigt innebär riktigt fint värde på ett avsevärt bättre fungerande och spelande Värnamo. Gästerna har ingen anledning att inte gå för fullt här och avsluta säsongen på topp, och mot seriens svagaste lag bör inte motivation saknas. Spelar ut sitt fulla register på Sundsvalls bekostnad?


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |