Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Onsdag 2/11 – Champions League i fokus
Topptipset

TIPS: Topptipset Onsdag 2/11 – Champions League i fokus

Publicerat 2022-10-31 19:50

Upplösningen är nära när det vankas den sjätte och sista matchdagen i Champions League-gruppspelet. På många håll är fortfarande avancemang till åttondelsfinalerna i spel medan det för vissa snarare handlar om att ens spela vidare i Europa överhuvudtaget. Den enda gruppen som är helt död inför kvällens matcher är den med Manchester City som i sin tur är kvällens tveklöst största favorit. Vågar vi lita på att dem levererar?

Spelstopp: 20:44 onsdag 2 november


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Milan – RB Salzburg 1 X 2
2 Juventus – PSG 1 X 2
3 Chelsea – Dinamo Zagreb 1 2
4 Manchester City – Sevilla 1
5 FC Köpenhamn – Dortmund 1 X
6 Maccabi Haifa – Benfica 2
7 Birmingham – Millwall 1 X 2
8 Burnley – Rotherham 1

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Milan – RB Salzburg

Man undrar ju såklart huruvida matchen mot Torino var ett tecken på att det varit mycket matcher den senaste tiden för Milans del, eller om den här direkt avgörande matchen i Champions League hängde över dem som ett grånande orosmoln. Oavsett vad stod I Rossoneri för säsongens klenaste insats hittills och föll rättmätigt.

Oroväckande givetvis för samtliga Milanisti som inte kan ta avancemanget för givet. Salzburg visade i det tidigare returmötet att dem inte ger sig lättvindigt och det kommer dem inte göra här heller i en för dem måstematch. Seger innebär åttondelsfinal i den här turneringen medan oavgjort definitivt garanterar vidare spel i Europa League. Som upplagt för delad pott?


Skrällpotential: FC Köpenhamn

Det har verkligen inte varit med några marginaler på sin sida som Victor Claesson och hans FCK tagit sig igenom fem omgångar i gruppen. En tuff grupp förvisso men med så pass mycket stolpe ut som det har varit går det inte att säga annat än att uttåget varit väntat, vilket dock sammanfaller med lagets fina spelvärde som det kan vara läge att försöka utnyttja till fullo.

Inför den sista omgången gäller ingenting för gruppens slutställning vilket gör att dagsform, påkallad motivation och revanschlusta bör ge hemmalaget en viss fördel in i matchen. Dortmund med all sin spets kan såklart blixtra till men det ligger samtidigt i luften att FCK faktiskt får till det för en gångs skull denna höst – allra minst hittar nätet. Fint skrällvärde erbjuds i alla fall!


Omgångens säkra: Benfica

Som ett av höstens lag ute i Europa kliver Benfica in i den sista matchdagen med gott hopp om att fortsätta sin fina segersvit. Vinner dem samtidigt som PSG faller är förstaplatsen i gruppen säkrad och en på pappret ’enklare’ lottning väntar i åttondelen. Sett till vad PSG gjorde mot just Maccabi Haifa senast är det inte omöjligt att Benfica också hämtar in de fyra mål PSG har tillgodo i målskillnad.

Det är dock inte säkert att det blir lätt och det hänger väl egentligen på när första målet väl faller. Så länge PSG vinner över Juventus är nämligen Maccabi vidare till Europa League men tills det hände är hemmalaget här piskade att gå framåt – vilket bör öppna upp fina ytor bakom backlinjen för ett offensivt skickligt och framförallt formstarkt Benfica.


svenska spel


Utvalt system – 108 rader

1. Milan – RB Salzburg1X2

När det väl gäller brukar ju Milan tendera att kunna plocka fram ett resultat och spelare som Rafael Leão en målchans ur ingenting. Däremot stämde inte mycket senast mot Torino som med en hög press och aggressiv återerövring kunde föra matchen mot ett för dagen trubbigt Milan. Något gästande Salzburg givetvis scoutat och förberett sig för i en match dem absolut har goda förhoppningar inför. Utgångskrysset är ingen dum idé men samtliga tecken kan löna sig!

2. Juventus – PSG1X2

Trots stunder av fullständig magi har det inte bara varit en dans på rosor för PSG den här säsongen. Visst är dem obesegrade under Christophe Galtier och supertrion längst fram har varit nog så produktiv, men här och där kommer ändå ett ’bananskal’ rent prestationsmässigt. Utan avstängde Neymar finns det risk för en annan mindre framgångsrik dynamik gör sig påmind vilket öppnar för hemmalaget som verkligen ingen tror på faktiskt skräller.

3. Chelsea – Dinamo Zagreb12

Hur kommer Chelsea hämta sig efter att ha förlorat Graham Potter-derbyt senast? Att dem redan säkrat förstaplatsen i gruppen är såklart ingenting som hjälper till vad gäller tron på att dem faktiskt kommer leverera här. Zagreb har å sin sida allt att spela för och måste vinna vilket blir en kul chansning till rådande procent som, om den sitter, nästan garanterar sexsiffrig utdelning!

4. Manchester City – Sevilla1

Med tre matcher spelade stod det klart att Manchester City redan var vidare och dem kunde därigenom kosta på sig att tappa poäng mot såväl FCK som Dortmund senast. En helt betydelselös match väntar för båda lagen här nu och det kan absolut göra ett tydligt avtryck på matchen, men ett City som gått på halvfart i två raka matcher nu kommer säkert leva upp här i Erling Hålands frånvaro. Showtime för ersättaren Julián Álvarez?!

5. FC Köpenhamn – Dortmund1X

Gruppspelet har som sagt inte varit någon vidare kul läsning för FCK som radat upp ramträff på ramträff, vilket gjort att dem fortfarande står på noll gjorda mål. Något dem säkerligen vill ändra på i sista omgången hemma på Parken mot ett Dortmund som nästan alltid släpper in mål på bortaplan. Med ligamatch på lördag hemma mot Bochum som för dem är betydligt viktigare gillas hemmalagets möjligheter rejält!

6. Maccabi Haifa – Benfica2

Hemmalagets matchplan är inte så svår att gissa sig till här. En poäng är för dem ovärderligt sett till att dem givetvis litar på att PSG gör sin del av avtalet och verkligen försöker gå för gruppsegern och så länge det står 0-0 här lever alltjämt hoppet. Dock är Benfica i riktigt gott slag nu och öser in mål från alla möjliga håll så för att hålla nollan krävs något alldeles extra. Orkar Haifa förbi 60-65:e minuten?

7.  Birmingham – Millwall1X2

Det brukar vara betydelsefullt med hemmaplan när dessa två möts och med tanke på Millwalls resultatrad hemma respektive borta i The Championship talar nästan för sig självt. Med det sagt är delat pott högst trolig mellan två lag som inte trivs att föra spelet och som kryssat tre av sina fem senaste inbördes möten. Gästerna som föll utan att göra mål i sin senaste bortamatch mot problemtyngda Huddersfield får det inte enklare att hitta nätet här då Birmingham släppt in minst mål av alla såhär långt.

8. Burnley – Rotherham1

Sist ut på kupongen hittar vi serieledande Burnley som efter en något trevande inledning sett till alla kryss, flest av alla i serien faktiskt, har segrarna nu börjat trilla in mot slutet. Vändningen mot Sunderland gjorde onekligen truppen gott och två raka mot topptippade Norwich och svårspelade Reading har satt Vincent Kompanys spelförande The Clarets i en riktig bra position. Blir väl en för tuff uppgift för lilla Rotherham som har så fruktansvärt svårt framför mål just nu?


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |