Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Onsdag 2/3
Topptipset

TIPS: Topptipset Onsdag 2/3

Publicerat 2022-02-28 22:56

Trots att veckans spik förra veckan Ajax tog ledningen två gånger om lyckades dem inte infria de högt ställda förväntningarna, vilket tyvärr också såg till att kupongen stannade på 7 rätt vilket var extra synd med tanke på att både Burnley och Millwall hittade hem till låg procent. Det är bara att ta nya tag dock och blicka framåt på onsdagens fina midweek-runda av cupfotboll. Dubbla FA-cupmatcher, Copa del Rey-returen i Valencia och första mötet i den ena semifinalen i Coppa Italia sätter en spännande prägel på kupongen den här onsdagen som också hittar fina matcher från Spanien, Frankrike och Tyskland. Väl mött!

Spelstopp: 19:59 onsdag 2 mars


svenska spel


Match i fokus: Fiorentina – Juventus

Så var det så efterlängtade Dusan Vlahovic-derbyt äntligen här, matchen som egentligen skulle kommit först i sista omgången i ligan men som redan står för dörren tack vare Coppa Italia. Fiorentina tar emot Juventus på Artemio Franchi hemma i Florens och det lär bli en hätsk stämning såväl på läktaren som nere på planen, och då inte enbart på grund av januariövergången av den serbiske målkungen.

Fiorentina som den provisklubb man är har alltid varit i skymundan av Juventus och har sedan tidigare tappat såväl Federico Bernadeschi som Federico Chiesa till de mesta mästarna de senaste åren. Försäljningen av Vlahovic hur tvingad den ändå var på många sätt gick inte hem hos fansen som kommer ge både honom och Juve ett hett mottagande, något som hemmalaget verkligen kan dra nytta av i första mötet av två.


Skrällpotential: Mallorca

Trots ett massivt spelmässigt övertag, såklart delvis tack vare det tidiga baklängesmålet, lyckades inte Mallorca kvittera ut några poäng senast mot Valencia. Ö-laget tillhör dock ett av ligans mest svårslagna hemmalag med blott två ytterligare förluster utöver Valencia, samtliga med uddamålet dessutom, och ska således kunna stå upp väl mot ett Sociedad som inte får någonting gratis för tillfället.

Varken Sevilla, Villarreal eller Betis har åkt härifrån med mer än tre poäng och då Mallorca behöver alla poäng dem kan tillskansa sig i botten kommer den här matchen att sitta långt inne. Sett till den generella formen på gästande Sociedad som dessutom inte vunnit på sju raka bortamatcher, bortsett med lågrankat motstånd i Copa del Rey, är det således svårt att se dem lösa en stabil trea här – inte minst om viktige Mikel Merinos senaste skadekänning håller honom utanför Sociedads startelva.


Omgångens säkra: Chelsea

Även om det såklart kommer roteras friskt i Chelsea är det alltjämt en stark elva som kommer till spel här. Thomas Tuchel behöver hålla spelartruppen igång då Chelsea alltjämt är indragit i toppen eller utmanar om titeln i såväl ligan som Champions League och FA-cupen. The Blues stod för en stark insats mot Liverpool senast men föll ändå i Ligacupfinalen, något som såklart sätter ytterligare press på den här titelchansen.

Och nog ska man klara av Luton som bör få problem med gästernas kvalitet och då inte minst mot en förmodad spelsugen Romelu Lukaku som har saker att bevisa. Belgaren har haft det tufft en längre period och både han själv men också Chelsea skulle må väldigt bra av en stark insats krönt av ett par mål framåt. Dags att visa vad han går för nu?


svenska spel


Utvalt system – 64 rader

1. Luton – Chelsea2

Det ska såklart vara klasskillnad här och Chelsea har ett par spelare som både vill in i startelvan men som också har saker att bevisa. Det har visserligen inte alltid stämt för dem i den typen av lägen under säsongen men Chelsea skulle må bra av att lägga finalförlusten senast bakom sig med en odiskutabel rutinseger här – precis som ifjol då dem åkte hem med 3-1 från Kenilworth Road.

2. Southampton – West Ham1

Utgångskrysset och förlängning får ses som ett mycket möjligt scenario mellan två lag som visat klart stigande form sedan dem senast möttes på annandagen. Då var det Southampton som var snäppet vassare och mycket tack vare James Ward-Prowse, som såklart har en nyckelroll att spela även här för hemmastarka The Saints. Knapp seger i slutändan för Southampton?

3. Fiorentina – Juventus12

Efter tre raka kryss kunde Juventus efter två skytteligavinnande mål av just Dusan Vlahovic säkra tre poäng borta mot Empoli. Den typen av klassaktion kan mycket väl visa sig avgörande även här men räkna inte ut hemmalaget för den sakens skull. Dem har sin egen ”bomber” i form av Serie A-bekante Kryzstof Piatek som fått en bra start i Viola som ersättare till just Vlahovic. Räkna inte heller ut att känslorna i denna heta match kan svalla över och mycket väl se ett rött kort svänga pendeln åt något håll…

4. Mallorca – Real Sociedad1X

Svårslagna hemma på Mallorca är det också där dem tagit merparten av sina poäng i La Liga, 18 av 26 för att vara exakt, och nog har dem chansen att ta poäng av Sociedad i det här läget. Nu blev det visserligen seger senast efter den tunga derbyförlusten för Sociedad men den satt långt inne och här kan dem inte räkna med alltför många klara målchanser. Krysset närmast till hands?

5. Valencia – Athletic BilbaoX2

Med 1-1 från första mötet i Bilbao är allt fortfarande öppet när returen ska spelas på Mestalla. Bilbao passade på att vila ett par av sina startspelare mot Barcelona i helgen vilket ”kostade” samtidigt som det såklart var logiskt sett till vad som står på spel här – och sett till den form Barcelona är i. Cupspelet är prioriterat för baskerna och den titelchansen ger dem inte upp i första taget. Spikläge till och med?

6. Nantes – Monaco12

Nantes hade onekligen den här matchen i periferin mot Metz senast i ligaspelet och nog gillar dem sina chanser här framför hemmafansen där dem fått fin utdelning under säsongen. Allra senast mot PSG vilket innebar femte raka seger och 10 på de 13 senaste hemma på sydkusten. Monaco, som också dem trivs bättre hemma än borta, har således en tuff uppgift framför sig men har å andra sidan större erfarenhet av den här typen av matcher, något som kan visa sig avgörande trots allt.

7.  Sporting – Porto12

Nog är det bra momentum i Porto just nu efter att dem tagit sig vidare i Europa League mot Lazio i veckan som var och fortsatt är obesegrade i ligan. Gästerna får således gälla som klara favoriter men man får samtidigt väga in att det är ett hätskt dubbelmöte det handlar om eller att Sporting faktiskt gick upp till 2-0 första halvtimmen på Dragão senast lagen möttes i ligan – och av allt att döma måste få med sig ett resultat till returen.

8. Bochum – Freiburg12

Bundesliga-nykomlingen hade inte marginalerna med sig senast mot Leipzig utan föll oförtjänt med 0-1, men Bochum fortsätter onekligen att stå för bra prestationer hemma på Ruhrstadion. Med de största bjässarna redan ute utslagna är titeln ’up for grabs’ och det är något Bochum, men såklart också Freiburg, både kan och bör sikta mot i denna kvartsfinal och framåt. Öppet och spännande att vänta?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |