Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Onsdag 20/4
Topptipset

TIPS: Topptipset Onsdag 20/4

Publicerat 2022-04-18 22:55

Vem hade kunnat tro att West Ham skulle bli laget som via 3-0 borta i en kvartsfinal ute i Europa skulle vara laget som fällde förra veckans kupong? Kungarna av fasta situationer hade dock marginalerna med sig på ett sätt som man inte såg skymten av mot Burnley i helgen vilket gör det hela än mer frustrerande. Nya tag nu mot en lika intressant kupong som den i torsdags som har gott om potential vad gäller hög utdelning. Du är väl med?

Spelstopp: 18:59 onsdag 20 april


svenska spel


Match i fokus: Juventus – Fiorentina

Det är returmöte i Coppa Italia som gäller och till detta möte har Juventus en skör 1-0 ledning med sig från den första semifinalen i Florens. En match som mycket väl hade kunnat sluta annorlunda varpå Max Allegri ska vara nöjd att ha ett resultat att spela på när dem nu får chansen att nå finalen hemma i Turin – ett utgångsläge som passar honom och Juventus bra historiskt.

Fiorentina blir dock ingen lätt nöt att knäcka den här gången heller och det räcker med att titta vad La Viola uträttat på sistone för att känna att ingenting är klart ännu. Kryss borta mot Inter och den odiskutabla segern borta mot Napoli sticker ut i en fin rad som sett Fiorentina vinna fyra av sina fem senaste matcher. Med tanke på hur Juventus fått slita för att ta poäng av både Bologna och Cagliari mot slutet finns således chansen!


Skrällpotential: Varberg

AIK åkte till Malmö och fick se både bortaspöket där men också den dystra sviten i bortaspelet i Allsvenskan fortlöpa och precis som lagkaptenen Sebastian Larsson sa efter matchen måste AIK komma på och rätta till detta för att ta det där sista klivet. Ser man till fjolåret hade det räckt med en poäng nere i Malmö eller bara någon ynka poäng till i någon annan bortamatch för att ta SM-guldet, för inte kan dem leva på hemmaformen även i år?

Som Larsson pratade i intervjun dock så är AIK väl medvetna om detta samtidigt som det står klart att dem räknar med att vinna i princip samtliga hemmamatcher. Och visst har AIK bra chanser här men Varberg spelar man inte bort hur som helst och det kommer krävas betydligt mer än AIK visat hittills i offensiv väg för att få hål på dem. Gästerna har således inget att förlora här utan kan precis som mot Norrköping vänta in tills rätt läge infinner sig.


Omgångens säkra: Chelsea

Nog fick samtalet Thomas Tuchel och hans ledarstab hade med spelartruppen efter förlusten mot Brentford önskad effekt och sett till prestationerna i såväl Southampton som Madrid bådar väldigt gott inför säsongsavslutningen. FA-cuptiteln finns fortfarande att spela om och så även tredjeplatsen i ligan som ger direktplatsen till Champions League, något som i teorin kan säkras vid seger här.

Så som Arsenal har det för tillfället och då inte minst med tanke på hur svårt dem har att göra mål på sina chanser är det lätt att gilla Chelseas segerchanser. Hemma på Stamford Bridge är dem både svårslagna och hittar i princip alltid nätet och tittar man på ligan överlag är det lätt att se dem som det klart bästa och mest välfungerande laget bakom Liverpool och Manchester City. Vinner 2-0 även denna gång?


svenska spel


Utvalt system – 108 rader

1. Chelsea – Arsenal1

Sett till nuvarande form och det faktum att bara Liverpool och Manchester City hållt Chelsea mållösa hemma i London finns det inte mycket som talar för att Arsenal ska lyckas skrälla den här kvällen. Det Arsenal som under en längre tid fick bra utdelning har sett det gå tyngre mot slutet när det väl blivit ’crunch-time’ vilket kommer innebära problem här.

2. Manchester City – Brighton1

Av lagen i Premier League är det utöver Chelsea, Liverpool och i viss mån också Arsenal få lag som faktiskt försöker hålla jämna steg med Manchester City och ta matchen till dem. Brighton tillhör också den skalan vilket sällan genererat annat än en klar förlust, men 3-2 segern hemma på sydkusten förra våren visar dock att på rätt dag har dem det i sig. Detta är dock inte en sådan dag då City inte har råd med några som helst poängtapp!

3. Everton – LeicesterX2

Tio dagar har gått sedan Everton tog en välförtjänt snarare än vacker seger mot Manchester United här på Goodison Park. En välbehövlig sådan men undertecknad är långt ifrån övertygad att dem har vad som krävs mot de bättre lagen just nu, och Leicester ska med sin kvalitet kunna hitta både rätt ytor och rätt punkter att slå till mot för att synliggöra just detta. Det har skönjats en uppryckning i The Foxes på sistone och någon gång ska dem väl lyckas leverera även på bortaplan?

4. Newcastle – Crystal Palace1

Newcastle har stått för säsongens kanske största och i viss mån mest överraskande uppryckning, men faktum kvarstår att Eddie Howe fått bra effekt sedan han tog över klubben i november. Blott en förlust men fem raka nu har det blivit framför hemmafansen på St James Park och vinner The Magpies här talar mycket för att man klättar till en 6:e plats sett till tabellen sedan Howe tog över. För nog blir det svårt att ställa om efter cupförlusten för Palace?

5. Juventus – Fiorentina1X2

Det räcker med ett mål för att Fiorentina ska kvittera dubbelmötet och mot Juventus den här säsongen är ingenting omöjligt vilket Fiorentina sett två gånger om redan. Med så pass jämna förutsättningar och en match som har alla möjligheter att bli både dramatiskt och intensiv är det bara att teckna fullt, luta sig tillbaka och njuta av underhållningen!

6. Celta Vigo – Getafe12

Med en blytung seger borta mot Bilbao bör väl Celta Vigo ha gjort tillräckligt för att slippa titta över axeln under de återstående omgångarna. Detsamma kan inte sägas om Getafe som bara har tre poängs marginal till strecket efter blott sju segrar och ynka 29 gjorda mål hittills i La Liga. En tid så god som någon att plocka första bortasegern för säsongen mot ett Celta som möjligen slappnat av och ’checkat ut’?

7. Osasuna – Real Madrid1X2

Efter vändningen senast mot Sevilla och Barcelonas poängtapp mot Cadiz finns det gott om utrymme för Real Madrid i toppen av tabellen, och således finns det också anledning att redan här blicka mot kommande veckas möte med Manchester City i Champions League. Så pass tunga som Real ändå är och då dem i princip säkrar titeln vid seger här måste tvåan med men Osasuna har häng på topp-7 efter sina segrar mot slutet – och lyckades trots allt nolla Real i höstens returmöte.

8. AIK – Varberg1X2

Spika AIK hemma men definitivt gardera på bortaplan betalade sig så gott som varje match AIK spelade ifjol och den här säsongen har inte gett oss åskådare mycket anledning att frångå det konceptet hittills. Det som dock bekymrar och som gör att garderingen ändå måste fram här är att det dels inte kan vara så ’enkelt’ men också att AIK:s prestationer inte varit så pass övertygande att det känns betryggande att spika dem nu!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |