Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Onsdag 21/12 – Cupspel för hela slanten!
Topptipset

TIPS: Topptipset Onsdag 21/12 – Cupspel för hela slanten!

Publicerat 2022-12-19 23:06

VM må vara över men inte hinner det gå många dagar innan klubblagsfotbollen från Europas toppligor och cuper är tillbaka i rampljuset. Denna midweek-runda ser exempelvis sju cupmatcher av åtta möjliga som alla har potential att ge en bra slant i utdelning. Med flera stora favoriter på kupongen räcker det om två faller för att ge bra klirr i kassan, så nog är det idé att täcka upp ett par av dem?

Spelstopp: 19:59 onsdag 21 december


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Manchester United – Burnley 1 X 2
2 Blackburn – Nottingham Forest 1 2
3 Charlton – Brighton 2
4 Coventry – West Bromwich 1 X 2
5 Plymouth – AFC Wimbledon 1 2
6 Wrexham – Scunthorpe 1
7 Club Brügge – St Truidense 1
8 Genk – Anderlecht 1 X 2

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Manchester United – Burnley

Var står egentligen Manchester United? Ja det blir onekligen en fråga med ett intressant svar såhär i omstarten av Premier League. Det lilla momentum som byggdes upp inför VM är borta och av de bägge träningsmatcher som spelats i december finns det inte mycket som hjälper till att besvara frågan.

Manchester City-legenden Vincent Kompany bör således se på den här matchen från Burnley-bänken med gott hopp då hans gäng både är i matchform och i god sådan dessutom. Så som läget är stormar The Clarets vidare i toppen av The Championship där en skalp här på Old Trafford skulle kunna addera ytterligare momentum. Måstegardering?


Skrällpotential: AFC Wimbledon

Efter en trög start i League Two har Wimbledon äntligen hittat formen. Obesegrade i åtta raka matcher och 21 poäng tagna på de 11 senaste jämfört med blygsamma nio på de inledande 10 omgångarna. En av de fyra segrarna de senaste tiden kom mot serieledande Leyton Orient som såklart gett laget ett lyft.

Uttåget ur FA-cupen till trots blir de en spännande joker här i EFL Trophy, en cup de har större ambitioner i. Det har givetvis även Plymouth men frågan är om inte hemmalaget faktiskt lägger lite större vikt vid ligaspelet för tillfället. Detta då de fortsatt leder League One men bara lyckats vinna en av sina fem senaste där. Fint läge för ett undervärderat bortagäng med andra ord!


Omgångens säkra: Brighton

Premier League mot League One är vad som gäller när Brighton gästar Charlton denna afton. Som kupongens största favorit är Brighton en nyckelfaktor i att sätta 8 rätt men det här är samtidigt en match där jag tror garderingar är överflödiga. Nye Brighton-managern De Zerbi behöver en seger och gärna en tämligen komfortabel sådan.

Helst också med ett par mål i offensiv riktning vilket sett till motståndet inte känns orimligt. Charlton har släppt in mål i 12 raka matcher inklusive 11 på de sex senaste och kommer ställas mot ett mer ordinarie Brighton nu än i Papa Johns Trophy i november. Ett Brighton som slog ut Arsenal i förra rundan och absolut kan se sig själva gå hela vägen.


svenska spel


Utvalt system – 108 rader

1. Manchester United – Burnley1X2
Så som Burnley fått upp ångan i The Championship och sättet de spelar på är detta garanterat en match som hemmalaget inte har råd att ta för lätt på. Att sätta käppar i hjulen för Manchester United vore en fin bonus för Burnley-managern Kompany som knappast skulle skada hans framtida möjligheter till ett toppjobb. Med fortsatta frågetecken över Uniteds form och mentala status är det som upplagt för skräll här!

2. Blackburn – Nottingham Forest12

Efter West Ham i förra rundan tar sig Championship-trean Blackburn nu sig an ytterligare ett lag från högstaligan i Ligacupen. Nottingham Forest gästar Ewood Park och det är inte utan risk för skräll. Rovers har vunnit nio av sina 12 hemmamatcher hittills och vill såklart, med segern mot Norwich senast som en extra morot, vilja ge fansen lite upprättelse efter 1-4 hemma mot Preston dessförinnan.

3. Charlton – Brighton2

Det saknas visserligen kontinuitet fortfarande men Brighton får fortsatt ses som en synnerligen kapabel motståndare som alltid har en näsa för mål. Hur De Zerbi jobbat med sitt lag under uppehållet blir spännande att se i omstarten här, inte minst inför vad som komma skall nästa helg. Räkna därför med en stark elva som inflikar Charltons sjätte förlust på de sju senaste tävlingsmatcherna, något som kan vara vettigt att lägga en slant på i en fin liten kombination med ettan i match 6?

4. Coventry – West Bromwich1X2

Att tappa 3-0 till 3-3 händer bara i The Championship och senast i raden att utföra den bedriften är Coventry. Viktor Gyökeres gjorde mål igen, sitt 10:e för säsongen vilket han leder skytteligan på, men det räckte som bekant inte. Ny chans nu mot formstarka West Brom som fått ett rejält lyft sedan tränarbytet. Jämnt att vänta således så därför inte läge att ta några chansningar!

5. Plymouth – AFC Wimbledon12

Det är förståeligt om man är snabb att strecka ettan och fullt rimligt att även låta den stå helt ensam. Men, just den här typen av matcher i cupsammanhang tenderar att fånga in en i en falsk trygghet där positionen i ligan och att det skiljer en division dem emellan får lite väl stort inflytande. Jag tror på en tuff match som är långt ifrån så ensidig som oddssättningen pekar mot för om något har Plymouth visat tendenser till att tappa fart på sistone.

6. Wrexham – Scunthorpe1

Toppen mot botten i League Two ställs mot varandra i FA Trophy. Gästande Scunthorpe får därmed en kort respit från sitt prekära läge i tabellen för att för andra gången på en dryg månad göra upp om segern mot topplaget Wrexham. 1-3 slutade lagens förra möte till Wrexhams favör och när de nu har hemmafördel finns det ingenting som tyder på att resultatet ska bli särskilt annorlunda. Tvärsäker etta!

7. Club Brügge – St Truidense1

Med fem raka inbördes segrar inklusive tre raka hemma utan insläppt mål är det inte konstigt att Belgiens bästa lag kliver in som solklara favoriter här. De är visserligen redan långt efter Genk i ligan och har inte vunnit belgiska cupen sedan 2015, men desto större anledning att gå för det nu just av den anledningen.

8. Genk – Anderlecht1X2

Serieledande Genk, som vann cupen för två år sedan, är nästan lika givna favoriter på förhand här som Brügge är ovan. Genk möter å andra sidan det forna storlaget Anderlecht som sånär gick hela vägen i cupen ifjol – och som faktiskt är vidare i Conference League till våren. Något som skulle kunna sporra dem att faktiskt göra match av det här, om inte revanschsuget från hemmaförlusten i ligan mot just Genk före uppehållet trumfar det?


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |