Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Onsdag 23/2
Topptipset

TIPS: Topptipset Onsdag 23/2

Publicerat 2022-02-21 17:18

Så var det dags för de sista åttondelsfinalerna att rullas ut i Champions League och visst är det en spännande fotbollskväll som väntar. De två högintressanta matcherna i Spanien och Portugal får den här onsdagen sällskap av både Premier League och The Championship på kupongen, där bl a Leeds står inför ett berg att bestiga i Liverpool och Tottenham ska försöka följa upp segern senast mot tunga Burnley på Turf Moor. Med andra ord ingen dålig midweek-runda!

Spelstopp: 20:29 onsdag 23 februari


svenska spel


Match i fokus: Atlético Madrid – Manchester United

Såväl Atlético Madrid som Manchester United har haft sin beskärda del av blåsväder och spelmässiga problem den här säsongen. Det ska således bli spännande att se om någon eller kanske rentav båda klarar av att höja sig när de nu äntrar den stora fotbollsscenen på allvar, för inte lyckades dem särskilt väl under gruppspelsfasen där dem snarare var klart under förväntan.

Båda lagen var  med andra ord lyckosamma bara att avancera till åttondelsfinalen liksom med den gynnsamma lottningen. För som det sett ut under stora delar av säsongen och då kanske främst defensivt vore en kvartsfinal en stor framgång för dem båda – och kanske något att ta kraft ifrån och faktiskt få ihop någonting bra som fungerar. Atlético ska ha en bättre och stabilare grund att stå på men gästande Uniteds spetskvalitéer är samtidigt svårt att se förbi här.


Skrällpotential: Burnley

Nyförvärvet Wout Weghorst visade verkligen senast mot Brighton vad han kan tillföra Burnley i bottenstriden när The Clarets tog sin blott andra ligaseger för säsongen – och andra sedan slutet av oktober totalt sett. Med denna nyfunna optimism och hemmafördel ska Burnley kunna stå upp bra mot ett Tottenham som visserligen har spelare av hög kvalitet men som samtidigt är som farligast i sina kvicka omställningar.

Tottenham fick precis det utrymmet senaste mot Manchester City men får räkna med en helt annan matchbild här, en som kommer passa dem sämre och hemmalaget betydligt bättre. I Premier League har bara tre lag lyckats åka från Turf Moor med tre poäng och endast ett fåtal har släppt in färre mål på hemmaplan än Burnley som gjorde en riktigt bra match här senast när Liverpool gästade.


Omgångens säkra: Ajax

Ungra, hungriga och talangfulla Ajax var inte bara höstens kanske bästa lag i Champions League men går också mer eller mindre rent hemma i Holland också. Man leder Eredivise med fem poäng och +65(!) i målskillnad, har tio raka segrar alla tävlingar inräknade och har dessutom vunnit 27 av 32 matcher sedan premiärförlusten mot PSV i holländska supercupen i augusti.

Segern borta mot PSV nyligen skapade marginal i ligan för att kunna satsa fullt ut på dubbelmötet här mot ett Benfica som har problem både på och utanför planen. Dels anklagas klubben för mutförsök av domare vilket precis rapporterats men i ligan är portugiserna redan borta vad gäller titeln, med finalförlusten i cupen mot Sporting nyligen ytterligare ett tungt slag, och mot Ajax fart och finess blir det alltför svårt trots hemmaplan.


svenska spel


Utvalt system – 72 rader

1. Atlético Madrid – Manchester United1X2

Vidöppet möte att vänta mellan två lag som haft svårt att få till det den här säsongen. Atlético har exempelvis släppt in fler hittills än någon annan säsong totalt sett under Diego Simeone medan Manchester United lite väl ofta fått med sig resultat de inte riktigt förtjänat, inte minst i höstens gruppspel. Två lag med defensiva brister öppnar således för en chansrik och böljande tillställning varpå alla tecken måste med.

2. Benfica – Ajax2

Formstarka Ajax formligen flyger fram på alla fronter och nog bör holländarna kunna dra nytta av de orosmoln och tunna självförtroende som format Benfica på sistone. Offensivt präglade Ajax lär knappast gå härifrån mållösa och med sin kapacitet är dem goda för både två och tre mål här, något som Benfica som hamnat en bra bit bakom Sporting och Porto i hierarkin i Portugal får svårt att hantera. Bra spikvärde!

3. Liverpool – Leeds1

Med åtta raka segrar bakom sig och ett tacksamt Leeds att möta för tillfället måste Liverpool ta tillfället som Manchester City nu bjudit in till. Vinner Liverpool lever titelstriden i allra högsta grad då City har kvar att komma till Anfield och även om Chelsea väntar till helgen i Ligacupfinalen är detta en möjlighet som inte får missas, varpå starkast möjliga hemmalag är att vänta vilket mycket väl kan ge Leeds en ny tung flermålsförlust.

4. Burnley – Tottenham1X2

Tottenham stod visserligen för sin kanske bästa insats under Antonio Conte men också för säsongen på Etihad senast men än är det tidigt att förlita sig helt på att det ska hålla i sig. Särskilt då detta blir en helt annan typ av match både spelmässigt men också mentalt för Tottehams del, varpå garderingen är befogad. Burnley stod upp bra mot både Liverpool, United och Arsenal nyligen och släpper inte ifrån sig poängen lättvindigt.

5. Watford – Crystal PalaceX2

En av helgens stora överraskningar stod Watford för när dem bortaslog ett för dagen blekt Aston Villa, för dem första segern på 12 matcher vilket tajtat till bottenstriden rejält. Faktum kvarstår dock att Roy Hodgson har en tuff uppgift att rädda kvar Watford som trots allt förlorat 16 av 24 omgångar, och mot ett segersuget Palace som förtjänade poäng mot Chelsea senast kommer ingenting komma gratis.

6. Derby – MillwallX2

Vanligtvis lönar det sig inte att plocka med Millwall när det vankas bortamatch men här är det kanske läge att göra det. Gästerna fick spelledigt i helgen och kommer således med pigga ben till den här matchen mot ett Derby som gjorde det svårare än nödvändigt mot Peterborough i lördags – och dessutom saknar bäste poängplockaren Tom Lawrence här som är avstängd efter det röda kortet senast.

7.  Huddersfield – Cardiff1

Nog bör Cardiff ha gjort tillräckligt den senaste tiden för att slippa bekymra sig om bottenstriden varpå dem har råd att lägga krutet på kvarvarande hemmamatcher och betydligt enklare bortamatcher än denna. Huddersfield har kommit starkt på slutet med 13 raka matcher utan förlust och stod för en riktigt fin, om än något turlig, prestation mot Fulham senast som The Terriers verkligen kan bygga vidare på i playoff-kampen.

8. QPR – Blackpool12

Att QPR återigen stod för ett nytt poängtapp, femte på de sex senaste matcherna, i en match som de på förhand gavs goda chanser att vinna är såklart en anledning att känna visst tvivel även fortsättningsvis. Blackpool är ett jobbigt lag att både möta och bryta ner vilket gör att det kommer krävas en riktigt stark prestation av hemmalaget för att det ska ske, något som gör att man bör komma långt med gaffel


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |