Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Torsdag 23/3 – Skrällchans direkt för Sverige!
Topptipset

TIPS: Topptipset Torsdag 23/3 – Skrällchans direkt för Sverige!

Publicerat 2023-03-21 22:58

EM-kvalet är här och för Sveriges del, med tanke på lottningen, känns det såklart mer spännande än på länge. En bra insats och än hellre ett positivt resultat i premiären mot största konkurrenten i gruppen skulle sitta fint efter det senaste landslagsåret. Tyvärr får man väl säga får vi vänta till fredag innan vi får svaret då kupongen är uppdelad på två speldagar. Samtliga åtta matcher hämtas från EM-kvalet där de fem inledande spelas under torsdagen medan Sverige, Frankrike och Tjeckien spelar sina hemmapremiärer på fredag. Låt oss nu jobba in skrällen!

Spelstopp: 20:44 torsdag 23 mars


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Italien – England 1 X 2
2 Danmark – Finland 1 X
3 Bosnien – Island 1 X
4 Slovakien – Luxemburg 1 X
5 Nordmakedonien – Malta 1
6 Sverige – Belgien 1 X 2
7 Frankrike – Holland 1
8 Tjeckien – Polen X

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Sverige – Belgien

Man ska väl akta sig för att använda ord som drömlottning med tanke på hur det gått för Sverige i både Nations League och VM-kvalets avgörande skede senast det spelades blågul landslagsfotboll på tävlingsnivå. Samtidigt är det svårt att hålla nere förväntningarna och allra minst om Sverige, som har en glödhet Alexander Isak att tillgå och en Zlatan Ibrahimovic tillbaka i truppen, löser minst en poäng här.

I kvalsammanhang brukar ju Sverige faktiskt bjuda upp tämligen bra hemma i Stockholm och den här möjligheten mot ett Belgien i lite ny tappning erbjuder således ett bra läge att överraska. Belgien hade som bekant ett riktigt svagt VM och har inte heller sina två starkaste kort Romelu Lukaku och Kevin de Bruyne i särskilt vass form för tillfället. Och en ny förbundskapten som står inför sin första landskamp och kvalmatch!


Skrällpotential: Luxemburg

Lilla Luxemburg är fortsatt ansett som en blåbärsnation och än så länge har de inte uträttat tillräckligt för att på allvar släppa den stämpeln. Det har dock tagits kliv de senaste åren vilket bl a märktes i det senaste Nations League-gruppspelet. Att de börjat vinna matcher och ta poäng mot bättre rankat motstånd är tydliga framsteg och mot ett blekt Slovakien som inte heller uträttat något de senaste kvalen gillas deras chanser.

Hemmalaget har pressen på sig att leverera tre poäng här eftersom de tillsammans med Bosnien, i viss mån Island, har att göra bakom förväntade gruppettan Portugal. Något som jag tror kan bli märkbart och skulle gästerna göra första målet är uppförsbacken lite väl lång för att vänta till seger – samtidigt som en uddamålsledning knappast är garanterad att hålla matchen ut heller om slovakerna ändå kommer rätt in i sin hemmapremiär.


Omgångens säkra: Frankrike

Med VM-finalförlusten i ryggen går det att ställa sig något tveksam till huruvida Frankrike redan i den första matchen och samlingen därefter är redo att starta om. Precis som Sverige ställs Frankrike mot gruppens på förhand svåraste och högst rankade motståndare direkt varpå starkast möjliga elva är att vänta från fransmännen.

Detta betyder att formstarke Antoine Griezmann gör sällskap med Kylian Mbappé offensivt sett och den duon kan mycket väl avgöra detta. För även om Holland hämtat sig något är det fortfarande ett lite för ojämnt och oslipat lag som lär få problem med lag av den här kalibern och med den här bredden.


svenska spel


Utvalt system – 72 rader

1. Italien – England1X2

Efter att ha missat VM är det nya tag för Italien när EM-kvalet nu inleds. Roberto Mancini har som vanligt överraskat med uttagningen vilket gör dem svårlästa när gruppens förhandsfavorit England gästar. Engelsmännen gjorde ett helt okej VM men inte mycket mer vilket gör det extra intressant att se vad de gör av detta, inte minst med tanke på lagens förra dubbelmöte i Nations League som knappast var till Englands fördel. Alla tecken därför rimligt.

2. Danmark – Finland1X

Som ohotad etta i Skandinavien fick sig nog ändå Danmark en liten tankeställare i VM där de inte alls levde upp till förväntningarna. Ett starkt kval lovade mer helt enkelt och det är något som Kasper Hjulmand och Co måste revanschera sig för. Vilket troligen är dåliga nyheter för Finland som har sina begränsningar men med tanke på hur magiskt krysset rensar och hemmanationens svaga VM är garderingen befogad.

3. Bosnien – Island1X

Kampen om andraplatsen i grupp J börjar direkt när Island och Bosnien gör upp om tre viktiga poäng. Bosnien med sin hemmafördel får finna sig i att vara tydliga favoriter här och ska såklart också med den kvalitet som finns också kunna leverera därefter. Hemmanationen har dock precis som Island varit på en nedåtgående kurva de senaste åren och det här kan därför bli jämnare än vad oddssättningen antyder!

4. Slovakien – Luxemburg1X

Marek Hamsiks stjärnglans har sedan länge ebbat ut men Slovakien är fortfarande ett landslag som man lätt övervärderar, något som det är lätt att fortsätta göra med tanke på Napoli-stjärnan Stanislav Lobotkas fina form denna säsong. Jag är dock inte övertygad att Slovakien lyckas prestera så pass att det blir tre säkra poäng och kommer därför försöka jobba in skrällen här!

5. Nordmakedonien – Malta1

Med det fina VM-kvalet och playoff-förlusten mot Portugal färskt i minnet är det inte konstigt att Nordmakedonien är av kupongens stora favoriter. Gästande Malta är fortsatt ett av Europas lägst rankade nationer och står sig sällan särskilt väl vare sig i bortaspelet eller mot lag med stora ambitioner. Det sistnämnda kan verkligen sägas vara framträdande i hemmanationen och med hemmafansen i ryggen tror jag på en lätt seger.

6. Sverige – Belgien1X2

Hur gärna man än vill tro och hoppas att Sverige ska lösa detta går det inte att utelämna bortasegern. Belgiens tillkortakommanden till trots och det svaga svenska fjolåret finns det ändå så pass mycket kvalitet hos gästerna för att motivera ett tecken. Hur det egentligen står till med den svenska defensiven och innan vi fått en klockren lösning på mittfältet är Janne Anderssons landslag ett osäkert kort.

7. Frankrike – Holland1

VM-tvåan Frankrike tar sig an Holland som åter är under Louis Van Gaals ledning. Förbundskaptenen lyckades dock inte ta sitt Holland längre än en dramatisk avslutning på kvarten mot Argentina, något jag tror blir svårt att göra om här. Frankrike är så fullspäckat med kvalitet och har en grundtrygghet som få andra i Europa kan mäta sig med – eller för den delen spelare av Mbappés kaliber. Anfallaren blir lika avgörande här som han är för PSG?

8. Tjeckien – PolenX

Jag håller visserligen inte Fernando Santos särskilt högt men att han ska få Polen att ta nästa kliv håller jag ändå som fullt möjligt. Den här truppen passar honom bättre än Portugals stjärntäta dito och att han ska få inleda sin sejour med tre poäng är inte omöjligt. Tjeckien har inte imponerat de senaste 18 månaderna men har precis som Polen lika goda möjligheter att inleda med seger. Krysset därför fullt gångbart och ett resultat båda kan vara nöjda med!


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |