Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Onsdag 25/1 – Extrapengar igen till cupmatcherna
Topptipset

TIPS: Topptipset Onsdag 25/1 – Extrapengar igen till cupmatcherna

Publicerat 2023-01-23 23:04

Det är visserligen inte en lika tydlig cupomgång denna midweek-runda som förra onsdagen men med såväl Ligacupen som Copa del Rey bland utbudet gör 250.000 extra i potten stor skillnad ändå. Tyskland, Spanien och den udda fågeln från Holland kompletterar de tre cupmatcherna som inleder kupongens åtta utvalda matcher. Vi får väl helt enkelt hoppas att Manchester United inte sviker oss igen?

Spelstopp: 20:29 onsdag 25 januari


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Nottingham Forest – Manchester United X 2
2 Barcelona – Real Sociedad 1 X 2
3 Osasuna – Sevilla X 2
4 Augsburg – Borussia Mönchengladbach X
5 Freiburg – Eintracht Frankfurt 1 X 2
6 Bayer Leverkusen – Bochum 1 X
7 Werder Bremen – Union Berlin 2
8 Utrecht – Excelsior 1

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Nottingham Forest – Manchester United

Trots en väl genomförd match på Emirates hade inte Manchester United utan Casemiro på planen tillräckligt för att hindra Arsenal från att utöka serieledningen. Framstegen som gjorts de senaste månaderna under Erik ten Hag fortsätter dock att vara tydliga varpå United får finna sig i att ha pressen på sig som solklara favoriter här.

Premier League må vara utom räckhåll men såväl FA-cupen som Ligacupen här är fullt realistiska mål för United att gå för. En stark elva är således att vänta på The City Ground i den här semifinalens första möte – mot ett Nottingham som såklart kommer försöka hålla liv i dubbelmötet genom en gedigen insats i hopp om att Arsenal-förlusten tagit mer än det gett för gästerna.


Skrällpotential: Real Sociedad

Sedan uttåget ur Europa League i början av november har Real Sociedad sett till att hitta tillbaka till sina framgångsfaktorer från de senaste säsongerna under Imanol Alguacil. Tio raka utan förlust varav nio raka segrar, och bara fyra insläppta, är sannerligen ett stabilt facit som inte ska tas för lättvindigt trots att Barcelona står för motståndet på Camp Nou denna afton.

Barcelona vann visserligen stort när lagen möttes i början av säsongen men Copa del Rey erbjuder en klart högre motivationsfaktor för Sociedad. Baskerna vann som bekant derbyfinalen mot Bilbao för 1,5 år sedan i den försenade finalen och kan absolut gå hela vägen om de slår ut en av de stora favoriterna – som trots allt inte är oslagbara eller utan problem.


Omgångens säkra: Union Berlin

Efter ett par tunga smällar före VM-uppehållet har Union Berlin kommit ut på andra sidan i gott skick. Segern senast tog huvudstadslaget upp på tredjeplatsen i Bundesliga i en väldig jämn kamp om Champions League-platserna bakom Bayern München, och sett till sättet de spelar är det långt ifrån omöjligt att dem håller sig kvar där omkring när säsongen fortlöper.

Nykomlingen Werder Bremen har däremot fått sämsta tänkbara start när ligan återupptogs och 1-7 mot ett formsvagt Köln var knappast vad de behövde. Men den typen av smällar är väl å andra sidan att vänta mot topplagen då det är väl tunt bakom VM-sensationen och bäste målskytten Nicklas Füllkrug. Rår inte på ett av ligans mest svårspelade lag?


svenska spel


Utvalt system – 72 rader

1. Nottingham Forest – Manchester UnitedX2

Som den cupromantiker man är vill man ju gärna se överraskningar när det vankas inhemskt cupspel. Så även här där fördelen av hemmaplan i första matchen och det faktum att United spelade en betydligt tuffare match ett dygn senare två faktorer som jag hoppas kommer påverka matchutvecklingen till Nottinghams favör. Gästande United har ju också en del del spelare som kan få speltid här och vilas exempelvis Rashford inledningsvis finns alla möjligheter för en skräll!

2. Barcelona – Real Sociedad1X2

Sett till historiens vingslag är det givetvis inte till Sociedads fördel att den här matchen spelas i Barcelona, men å andra sidan brukar inte Barcelona behöva lägga så pass stort fokus på ligaspelet som nu – vilket öppnar för att baskerna faktiskt har en chans. En tämligen god sådan förutsatt att de lyckas hålla Robert Lewandowski och Co mållösa och frustrerade. Ger sig inte utan en kamp?

3. Osasuna – SevillaX2

Det har varit en svår säsong för Sevilla som genom ligaspelet kommer få det oerhört tufft att säkra en plats i Europa nästa säsong. Något som gör cupspelet än viktigare för deras del, ett cupspel som lite sitter i deras dna som klubb. Osasuna borta är dock ingen lätt match och att de föll här i höstsäsongens ligamöte är ett tydligt tecken på det. Att Osasuna också slog ut Betis på straffar i förra rundan är ytterligare skäl till att gardera upp detta tidigt, helst med alla tecken.

4. Augsburg – Borussia MönchengladbachX

Båda lagen fick släppa 3+ bollar förbi sig i respektive förlustmatch när ligan återupptogs helgen som var. Något som gör detta redan intressanta möte än mer delikat. Augsburg är som bekant ligans sämsta hemmalag medan Mönchengladbach fortsatt är ett av tre lag som ännu inte vunnit på bortaplan. Vilket leder oss till frågan; vem vill det mest denna afton? Båda och delad pott är ett mycket möjligt utfall.

5. Freiburg – Eintracht Frankfurt1X2

Ett av höstens lag i Bundesliga fick en riktig chockstart borta mot Wolfsburg senast. Underläge efter 1 minut och 0-3 efter en dryg halvtimme innebar game-over och det kommer såklart kräva sin reaktion här. Frankfurt flyger dock så det blir knappast några enkla poäng likt tidigare möten mot lagen från toppen av tabellen, och allra minst om hemmalagets bäste spelare och kreatör Vincenzo Grifo saknas återigen. Han ska dock vara redo för spel efter sjukfrånvaro senast men värt att hålla ögonen på. Gästande Frankfurt streckas först oavsett!

6. Bayer Leverkusen – Bochum1X

Till slut börjar effekterna av Xabi Alonsos träningsupplägg och metoder synas och ge resultat, och bra är väl det för konkurrensen uppe i tabelltoppen. Fyra raka segrar på vardera sida VM-uppehållet bådar gott för Leverkusen som givetvis har ambitioner att nå Europa och då främst Champions League. Och visst har de bra chans mot bottengänget Bochum som dock kommer kriga för varje poäng de har chans att ta, vilket gett resultat också mot både Union Berlin och Frankfurt bl a. Fyra segrar på de sex senaste omgångarna är också värt att notera när garderingen ska motiveras!

7. Werder Bremen – Union Berlin2

Efter förnedringen i Köln senast är det inte otänkbart att Werder Bremen kommer med en tydligt påverkad matchplan till den här matchen baserat på att hålla tätt så länge som möjligt till vilket pris som helst. Då Union inte tillhör ligans skarpaste offensiv eller för den delen har det som utpräglad taktik har den här matchen alla ingredienser för en ’planenlig’ och patenterad seger utan insläppt mål. Läge till och med att gå in tungt på underspelet 2,5 mål här? I så fall är det Betsafe som har bäst odds på Bundesliga som är väl värt en titt!

8. Utrecht – Excelsior1

Trots att bara Volendam har släppt in fler mål i Eredivisie än Excelsior lyckades inte Utrecht, med klart högre ambitioner än nuvarande 8:e plats, vinna med mer än 1-0 i höstas när lagen möttes senast. Hemmamötet bör dock generera ett bättre utfall då gästerna har det klart mycket svårare på resande fot – liksom mot lagen från den övre halvan. Fem av sex ligasegrar har exempelvis kommit mot de fem bottenlagen vilket räcker för att låta ettan stå ensam.


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |