Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Onsdag 26/10
Topptipset

TIPS: Topptipset Onsdag 26/10

Publicerat 2022-10-24 22:34

Champions League går in i matchdag 5 och det är nu skarpt läge för flera klubbar som har ambitioner att fortsätta spela ute i Europa efter VM. Europa League har måhända inte riktigt samma klang som UEFA:s flaggskepp men slår ändå verkligheten av uteblivet slutspel och en chans att nå en europeisk titel. Således finns det mycket som fortfarande kan hända. Men det finns mer att sätta tänderna i denna onsdagskväll där en riktig storfavorit möjligen lever farligt i match 7 medan allt kan hända i semifinalen i den argentinska cupen i kupongens sista match!

Spelstopp: 20:59 onsdag 26 oktober


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Barcelona – Bayern München 2
2 Ajax – Liverpool 1 X
3 Tottenham – Sporting Lissabon 1 X 2
4 Napoli – Glasgow Rangers 1 2
5 Atlético Madrid – Leverkusen 1
6 Eintracht Frankfurt – Marseille 1
7 Sheffield Wednesday – Bristol Rovers 1 X 2
8 Banfield – Talleres de Cordoba X 2

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Ajax – Liverpool

Det är visserligen endast en mikroskopisk chans att Ajax lyckas ta sig förbi Liverpool och vidare till åttondelsfinalerna i Champions League. Dock behöver dem se till att fortsatt hålla Rangers bakom sig alldeles oavsett för att inte riskera att fortsatt spel i Europa ska hänga just på den sista omgången mot just Rangers.

Eftersom Napoli redan är klara för avancemang är det inte omöjligt att det roteras en del i Neapel varpå det inte kan uteslutas att Rangers vinner. Därför måste även Ajax, som möter ett Liverpool i halvknackig form alltjämt, gå för segern hemma i Amsterdam och rädda det som räddas kan – inte minst efter dubbelsmällen mot Napoli som inte var nådig för självbilden.


Skrällpotential: Sporting Lissabon

Hade bara Sporting gett sig själva en ärlig chans i dubbelmötet med Marseille hade utgångsläget inför de två sista matcherna i gruppen sett helt annorlunda ut. Med en så pass stark start vilket bl a inkluderar fina 2-0 hemma mot Tottenham lever dock chansen till avancemang i allra högsta grad då detta är hela turneringens jämnaste grupp.

Mot ett Tottenham som såg riktigt veka ut mot Manchester United och inte såg så värst mycket bättre ut mot Newcastle senast har så gästande Sporting alla möjligheter att lämna norra London med ett bra resultat. Så länge dem håller koncentrationen uppe och de kostsamma misstagen till ett minimum det vill säga!


Omgångens säkra: Atlético Madrid

Om det nu faktiskt är så att Antoine Griezmann till slut hittat sin roll och matchform kommer det nog börja hända grejer i Atlético vad det lider. Fransmannen är i alla fall på gång att pricka toppformen lagom till VM och den versionen av Griezmann har varit saknad och behövd i Diego Simeones Atléti – inte minst den här säsongen som fått ut väldigt lite offensivt sett till potentialen i truppen.

Efter blott en seger på de fyra inledande omgångarna är det mycket kvar att göra än för los Rojiblancos som behöver förlita sig på att Porto tappar poäng i sin match utöver att vinna sin egen. En sak i taget dock och först gäller det att besegra ett formsvagt Leverkusen som inte fått något vidare lyft sedan Xabi Alonso tog över. Dags för Atléti att plocka fram sin patenterade ’grinta’ här?


svenska spel


Utvalt system – 72 rader

1. Barcelona – Bayern München2

Det är sannerligen en otacksam uppgift för Barcelona som redan kan vara bortspelat när den här matchen väl visslas igång. Detta tack vare Inter som vid seger mot Plzen definitivt säkrat andraplatsen i gruppen på bättre inbördes möten än Barcelona, något som ändå får sägas vara det mest troliga utfallet. Om så blir fallet har Barcelona ingenting att spela för och lär då också spara en del spelare till förmån för kommande ligamatch. Mer motiverat Bayern öser på här?

2. Ajax – Liverpool1X

Som utgångsläget understryker ska det mycket till för att Liverpool ska missa avancemanget. En poäng är allt som behövs från deras sida från de sista två matcherna och det lär dem klara. Men nog får dem se upp här mot ett högmotiverat Ajax som ännu inte visat upp sin bästa versionen än i turneringen. Gästerna dras fortfarande med en hel del skadebekymmer och har haft det svårt med kontinuiteten hittills vilket gör detta till en tuff match om tempot dras upp!

3. Tottenham – Sporting Lissabon1X2

Från bästa starten någonsin i ligan till två raka uddlösa förluster. Vinden är på väg att mojna helt för Tottenham som verkar märkbart påverkade av omständigheterna kring manager Antonio Contes framtid i klubben. Något som gästande Sporting med allt sitt kunnande ska kunna dra nytta av så länge dem håller fokus här. Dock är det inte helt lätt att veta vilket humör Tottenham är på och med den osäkerheten lämnas inget åt slumpen.

4. Napoli – Glasgow Rangers12

För den som helt har missat Napolis fina säsongsinledning är det hög tid att börja följa dem på nära håll. Ingenting verkar kunna stoppa dem och nu senast var det Roma som fick ge vika. Men, med avancemanget redan säkrat och Serie A till helgen igen vore det klokt av Luciano Spalletti att skifta fokus här. Vilket öppnar för gästerna som inte har något att förlora på att gå för segern och absolut kan hitta rätt om hemmalagets motivation sviktar!

5. Atlético Madrid – Leverkusen1

Även om Leverkusen vann returmötet tidigare under hösten har pendeln svängt nu till förmån för Atlético. Formen är verkligen på uppåtgående och flera av nyckelspelarna har nu också börjat leverera, vilket inte riktigt kan sägas om gästerna. Med avancemanget fortfarande inom räckhåll och Leverkusen definitivt bakom sig vid seger här finns det inte mycket att orda om – Atléti bara måste vinna här!

6. Eintracht Frankfurt – Marseille1

Nog har Marseille haft marginalerna med sig såhär långt i turneringen och då framförallt i dubbelmötet med Sporting. Här blir det dock tuffare då de regerande Europa League-mästarna, som slog dem tidigare i gruppspelet tämligen odiskutabelt, vaknat till liv. Frankfurt har tagit sig till topp-4 i Bundesliga och seger här mot ett Marseille som förlorat tre av sina fyra senaste gör fortsatt cupspel i Europa högst troligt.

7.  Sheffield Wednesday – Bristol Rovers1X2

Tabellen må vara rättvisande efter 15 omgångar men precis som The Championship är även League One lurig. En fin resultatmässig formkurva på en handfull matcher kan alltid ge ett bakslag när man minst anar det och detta erbjuder just ett sådant läge. Sheffield blir väl betrodda tack vare hemmafördelen men med skador som stör på nyckelspelare centralt i planen gillas gästernas chanser till poäng. Bristol höll serieledande Plymouth stången senast och överraskar dem blir det kanonutdelning!

8. Banfield – Talleres de CordobaX2

Såväl baserat på nuvarande form, tabellposition och tidigare inbördes möten är det fördel för gästande Talleres i denna semifinal av den argentinska cupen. En cupsemi som av allt att döma inte blir någon målfest. Matchen spelas på neutral plan vilket är värt att ha i åtanke liksom att Banfield de facto endast besegrade Talleres hemma i ligan i våras då dem i princip fick spela hela matchen 11 mot 10.


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |