Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Onsdag 27/4
Topptipset

TIPS: Topptipset Onsdag 27/4

Publicerat 2022-04-25 21:59

Att Chelsea skulle göra två mål på Arsenal hemma på Stamford Bridge var ju helt enligt planen förra veckan. Vad som däremot inte var enligt planen var den reservbetonade elva som Chelsea ställde upp med, eller för den skull det flipperspel och bjudningar till mål som Arsenal fick till sig vilket svängde matchen till deras favör. 7 av 8 rätt är dock ett faktum och irriterande som det är finns inget annat än att bryt ihop och komma igen den här veckan som bjuder på både spännande Champions League, toppstriden i Serie A och ofta bortglömda Copa Libertadores. Läge för revansch?

Spelstopp: 20:14 onsdag 27 april


svenska spel


Match i fokus: Liverpool – Villarreal

Trots fina matcher både i Sydamerika och Italien denna onsdag är såklart alla blickar riktade mot Champions League där Liverpool och Villarreal ska göra upp i det första semifinalmötet av två om en plats i finalen. Liverpool får såklart gälla som favoriter sett till att dem har hemmafördel på Anfield där dem alltid är påslagna, inte minst i Europa, liksom på nuvarande form då få lag lyckas stå emot i 90 minuter.

Men med tanke på vad Villarreal uträttade mot Bayern München i kvartsfinalen och då i båda matcherna bör detta ändå kunna bli en jämn historia, och långt ifrån avgjort inför returen i Spanien. Villarreal är väldisciplinerade och nog så taktiskt skickliga under cupspecialisten Unai Emery som ledde dem till Europa League-titeln ifjol, och spelskickliga som dem är dessutom på klassiskt spanskt manéer har vi en ljuvlig fotbollsmatch att se fram emot!


Skrällpotential: Torino

Med fem matcher kvar av säsongen står det klart att Torino inte har mer att spela för än en så pass hög tabellposition som möjligt och såklart att fortsätta jobba in Ivan Jurics fotboll så att laget kan komma bättre förberedda nästa säsong – med en ännu jämnare nivå. För detta Torino är ett lag som på vilken given dag kan spela jämnt med samtliga lag i toppen vilket också resultaten under säsongen mot dem antyder.

Det är också samma Torino som förlorat mot Cagliari, Udinese, Genoa och Spezia liksom i säsongens tidiga möte med Atalanta varpå det kanske inte är läge att lita på dem helt denna kväll. Il Toro brukar dock dyka upp mot de bättre lagen och kan absolut hota hemmalaget som haft en del bekymmer den senaste tiden. Visst är motivationen på pappret på Atalantas sida men nog trivs Torino i rollen som ’party-pooper’?


Omgångens säkra: Inter

I takt med att det behövts som mest har också de regerande mästarna Inter växlat upp, och med fyra raka segrar är också Scudetton i deras händer inför avslutningen. Milan gör ett tappert försök att utmana och är också den enda realistiska utmanaren kvar, men när Inter är så här flytande är det svårt att se dem bomma den här möjligheten.

Bologna höll visserligen både Milan och Juventus till oavgjort nyligen men ställdes inte heller på särskilt stora utmaningar defensivt sett, något som blir något helt annat här. Inter har både kvalitén, motivationen och uthålligheten att ta matchen till Bologna på ett sätt som blir dem övermäktigt precis som lagens förra inbördes möte i Milano. Lite snällare siffror att vänta här möjligen men likväl en bortaseger!


svenska spel


Utvalt system – 72 rader

1. Liverpool – Villarreal1X

Det hör knappast till vanligheterna att Liverpool förlorar hemma på Anfield och som dem ser ut för tillfället är det inte ofta dem förlorar överhuvudtaget oavsett motstånd. Det är således intet för intet dem kliver in som stora favoriter i dubbelmötet som dock kan bli lurigt sett till vilken högstanivå Villarreal har till sitt förfogande och brukar kunna plocka fram när det vankas Europa-kvällar.

2. Bologna – Inter2

Efter ett par produktiva veckor är det bara att vänta in Salernitanas eventuella poängtapp under strecket för att att Bologna även matematiskt ska kunna andas ut till fullo vad gäller nytt kontrakt i Serie A. Detta spelar såklart ett högmotiverat Inter rätt i händerna som radat upp fyra raka segrar med sikte på att återta serieledningen. Vinner med ett par måls marginal återigen?

3. Atalanta – Torino1X2

Det är fortfarande små marginaler runt 5:e platsen och platserna som ger Europa-fotboll kommande säsong och i det här skedet är alla poäng viktiga. En seger skulle såklart vara det allra bästa för Atalanta som måste gå för det men sett till hur knackigt det ändå varit mot slutet är det långt ifrån säkert att dem lyckas. Ett avslappnat Torino som alltid bjuder till mot topplagen ger sig inte i första taget. Bra skrällpotential!

4. Middlesbrough – Cardiff1

Som saker och ting utvecklar sig i The Championship för tillfället kommer inte den sista playoff-platsen att bestämmas förrän den allra sista matchdagen, där Middlesbrough är ett av fyra lag i leken. Detta blir precis som manager Chris Wilder säger en säsongsdefinierande match och det gäller att dem verkligen tar fram sitt yttersta här likt matchen mot Swansea senast. Inte klarar ett motivationslöst Cardiff att stå emot det?

5. América MG – Deportes Tolima1X2

Svårtippat möte i Copa Libertadores mellan lagen som troligen kommer få kämpa om tredjeplatsen för vidare spel i det kontinentala cupspelet den här säsongen. Gästande Tolima, som leder Colombianska ligan, får utgångstecknet sett till att América är tämligen gröna på den här nivån. Som nykomling kom hemmalaget 8:a i Brasilianska Serie A 2021 mycket tack vare sitt hemmafacit varpå alla tecken är att föredra här!

6. Colo Colo – River PlateX2

Det är en intressant drabbning som väntar här där chilenska serieledarna Colo Colo tar sig an det argentinska storlaget River Plate. Gästerna  fortsätter att tillhöra ett av Sydamerikas allra bästa lag under Marcelo Gallardo och mer lär det bli efter att han förlängt sitt kontrakt under vintern. Tvåan streckas således först men det kan sitta långt inne varpå krysset är tillräckligt för att säkra upp.

7. Emelec – Palmeiras2

Vad gäller kategorin Sydamerikas bästa lag är Palmeiras det allra bästa det senaste året vilket dem bl a visade i klubblags-VM där dem sånär tog titeln på Chelseas bekostnad. Dem visade det framförallt i just Libertadores, kontinentens motsvarighet till Champions League, efter titeln 2021 och av motståndet i gruppen att döma bör avancemanget vara säkrat efter den här rundan.

8. Cerro Porteno – Peñarol1X

Precis som i match 5 tillhör även dessa två lag en grupp som är väldigt jämn vilket gör den här matchen nog så oviss. Sett till hur lite fotboll från kontinenten som finns att tillgå för den sedvanlige tipparen är det inte heller lätt att välja sina tecken med omsorg men frågan är om inte hemmafördelen ändå har en stor roll att spela här. Gästerna släpper dock inte in särskilt mycket mål så kanske att dem kan hålla oavgjort i slutändan?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |