Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Onsdag 30/3
Topptipset

TIPS: Topptipset Onsdag 30/3

Publicerat 2022-03-28 22:44

Nordmakedoniens jätteskräll mot Italien och Ecuadors ovilja att säkra VM-biljetten av egen kraft var allt som stod emellan andra raka veckan med full pott på Topptipset. Med vass form blickas det således fram emot en spännande och lite annorlunda kupong den här veckan som inleds under onsdagskvällen med damernas Champions League-kvartsfinaler. Därefter tar den med oss till det amerikanska VM-kvalet, den colombianska högstaligan och slutligen avslutningen med damernas sista kvartsfinal under torsdagen. Det är vad man kallar en riktig nattmacka!

Spelstopp: 18:44 onsdag 30 mars


svenska spel


Match i fokus: Costa Rica – USA

Det är upplagt för en dramatisk avslutning av det Nord- och Centralamerikanska VM-kvalet där Costa Rica ligger tre poäng bakom Mexiko och USA inför den sista rundan. Costa Rica måste vinna här för att kunna ta direktplatsen till VM utan att behöva kvala – med sex måls marginal för att putta ner USA eller färre om Mexiko mot förmodan skulle förlora sin match.

Insatserna är således höga för båda lagen här även om det såklart är USA som har det mest fördelaktiga utgångsläget. Undvik brakförlust och VM-platsen är klar vilket sett till vad dem har tillgängligt i truppen i exempelvis Christian Pulisic, Yunus Musah och Gio Reyna ska vara nog så möjligt. Å andra sidan kommer Costa Rica från två riktigt gnuggiga segrar däribland gruppvinnarna Kanada här på hemmaplan!


Skrällpotential: Arsenal WFC

Det blev ett jämnt första möte mellan Arsenal och Wolfsburg när kvartsfinalerna drog igång förra veckan i damernas Champions League. Den tyska serieledaren hade dock fler och bättre chanser att avgöra matchen men fick nöja sig med 1-1 till returen hemma i Tyskland. Ett resultat som på inget sätt är någon garanti för avancemang ens på hemmaplan med ett stort favoritskap.

Inte när gästande Arsenal har spelare som poängmaskinen Vivianne Miedema och vår egen Stina Blackstenius vilka fått bra utdelning mot slutet. Duon verkar också trivas ihop i det offensiva spelet och just Blackstenius snabbhet blir ett fint omställningsvapen för Arsenal här då Wolfsburg förväntas äga matchbilden. Då dubbelmötet lever i allra högsta grad och ett tidigt mål för Arsenal kan göra detta riktigt intressant, läge för alla tecken?


Omgångens säkra: Kanada

Efter att ha sparat lite på krutet mot ett högmotiverat Costa Rica såg Kanada till att göra jobbet färdigt vad gäller gruppsegern senast mot Jamaica. Precis som då vill det till att avsluta på topp för att få med sig så mycket positivitet som möjligt inför VM-slutspelet. Ett Panama som åkte dit ordentligt mot USA, som visserligen hade mer att spela för än Kanada här, är mer än överkomligt motstånd.

Det visade dem senast lagen möttes i höstas då Kanada utan större problem vände och vann med 4-1 bl a efter mål av storstjärnan Jonathan David. Den unge anfallaren som bara hunnit fylla 22 har haft ett tungt 2022 med blott ett mål på 17 matcher i klubblaget Lille och skulle således må bra av att hitta nätet igen,  då han bara gjort ett mål på 11 matcher sedan hans två på tre VM-kvalmatcher under den förra samlingen. Rätt läge nu?


svenska spel


Utvalt system – 108 rader

1. Barcelona – Real Madrid1

Sett till vad Barcelona Femeni brukar lösa resultatmässigt både generellt men också mot Real Madrid ska detta inte kunna sluta på så många andra sätt än att Barcelona vinner återigen. 3-1 har dem med sig från det första mötet men har redan 10-2 på Real Madrid på lagens tre möten under mars. Då Real behöver försöka gå för att kvittera dubbelmötet kommer ytorna och när hemmalaget väl satt första är det väl över?

2. PSG – Bayern München1X2

Precis som PSG är i Frankrike är också Bayern München ett av ligans bästa lag hemma i Tyskland. Att det skulle bli en både spel- och resultatmässigt jämn match i första mötet är därmed ingen överraskning. Med knappa 2-1 att spela på för PSG är det återigen en jämn tillställning att vänta som lär se mål i båda näten även nu, och tyskorna är inte borträknade trots hemmaförlusten senast. Alla tecken krävs således!

3. Costa Rica – USA1X2

Costa Rica har inget att förlora på att verkligen gå all-in här då dem redan säkrat kvalplatsen till VM och bara kan be till gudarna att Mexiko drar på sig en ruggigt överraskande 0-3 förlust. 2-0 räcker i så fall för Costa Rica här men det är såklart en sak i teorin och något helt annat i verkligheten. Att hemmalaget vinner om än inte med rätt siffror är dock fullt möjligt varpå alla tecken måste med.

4. Panama – Kanada2

Trots att det inte finns något kvar att spela om egentligen visade Kanada senast mot Jamaica att dem verkligen vill avsluta kvalet på topp. Panama har inte heller dem något att spela för då svaga 1-1 mot Honduras innebar två missade poäng liksom en missad möjlighet att ta kvalplatsen via seger här. Luften gick uppenbarligen ur dem där och då vilket USA utnyttjade och Kanada bör göra likaså.

5. Mexiko – El Salvador1X

Den är inte stor men det finns en mikroskopisk risk att Mexiko mot alla odds går bort sig här och förlorar. Det är med andra ord upplagt för fotbollsfest i Mexiko som bara kan spela av detta och vänta ut bekräftelsen på att VM-platsen är bokad och klar. Krysset som streckas lockande lågt räcker också gott och väl för att undvika all form av poängmässig dramatik.

6. Jamaica – Honduras1

Den offensiva kräftgången fortsätter alltjämt för jumbon Honduras som återigen förlorade utan att hitta nätet senast mot Mexiko. Jamaica må inte heller tillhöra de starkaste lagen i den här kvalgruppen men erbjuder ändå mer i offensiv riktning och tillräckligt mycket för att avsluta denna nya era på ett positivt sätt. Dags för Leon Bailey att kliva fram?

7.  Millionarios – Deportivo Junior1X

Hemmastarka Millionarios får således sägas ha mycket goda chanser att lösa uppgiften mot ett Junior som kommer från två tunga resultat och dessutom sett samtliga fem förluster hittills kommit på bortaplan. Med tre raka hemmasegrar mot just Junior med sammanlagt 8-1, och fem utan förlust hemma mot dem, ska ettan kunna hitta hem återigen. Men då det kan sitta långt inne får krysset gardera upp!

8. Wolfsburg – Arsenal WFC1X2

Det råder ingen tvekan om att Wolfsburg kliver in som favoriter här och troligen också vinner det här mötet i alla fall sju gånger av tio, något dem visat tidigare när lagen mötts. Men då det fortfarande står oavgjort och ett mål av motståndarna på den här nivån alltid riskerar att svänga matchbilden gillas Arsenals chanser här trots alls, detta då den engelska närmast sig den tyska damfotbollen på senare år.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |