Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Onsdag 6/4
Topptipset

TIPS: Topptipset Onsdag 6/4

Publicerat 2022-04-04 23:15

Efter tisdagens inledande två Champions League-kvartsfinaler är det de återstående två som står i fokus på onsdagens kupong. Fjolårets mästare Chelsea tar sig an mesta mästarna Real Madrid i den ena medan de regerande Europa League-vinnarna från Villarreal har en tuff uppgift framför sig mot en av huvudfavoriterna Bayern München. Till detta tillkommer dryga 250.000 extra i potten för 8 rätt vilket såklart är en fin krydda!

Spelstopp: 20:29 onsdag 6 april


svenska spel


Match i fokus: Chelsea – Real Madrid

Även om Chelsea överraskande föll mot Brentford sedan i ligan, en sällsynt hemmaförlust dessutom, behöver man inte vara alltför orolig för deras form eller chanser i det här dubbelmötet. När det verkligen gäller dyker Chelsea upp inte minst i Champions League som dem som bekant tog hem ifjol under Thomas Tuchels första halvår i klubben – där 2-0 hemma mot just Real i semifinalreturen blev en viktig pusselbit.

Att Chelsea både kan och känner att dem bör slå Real hemma på Stamford Bridge får gälla som utgångsförutsättning här, inte minst med tanke på hur spanjorerna såg ut i 3,5 halvlekar mot PSG i åttondelen. Men ett reduceringsmål från ingenstans tände laget och fansen i precis rätt tid för att möjliggöra vändningen, något som dem inte kan räkna med i London trots att Karim Benzema är skadefri.


Skrällpotential: Middlesbrough

Fulham behöver bara fyra poäng till för att definitivt säkra uppflyttningen, men även om det inte matematiskt är klart ännu är The Cottagers försprång såklart ointagligt sett till att dem också har två matcher ytterligare tillgodo på tabelltrean Huddersfield. Seger framför hemmafansen mot Coventry på söndag är redan nu ett datum som ringats in i kalendern för att fira vilket öppnar för ett hemmastarkt Boro.

Middlesbrough har en av playoff-platserna i egna händer i det här skedet vilket bl a möjliggjorts tack vare åtta raka segrar hemma på Riverside. Sett till att Fulham inte varit alltför angelägna om att plocka tre poäng under tuffa förutsättningar på bortaplan den senaste tiden, med en poäng och ett mål från bortamatcherna mot Barnsley och West Brom, är det ett läge så gott som något att gå emot serieledarna!


Omgångens säkra: Nottingham Forest

Med 11 segrar av 16 möjliga och blott två förluster under 2022 såhär långt står det klart och tydligt fast att Nottingham Forest fortsatt håller en hög och stabil nivå för att ”endast” vara ett topp-8 lag i The Championship. Än lite mer så hemma på City Ground där endast serieledande Fulham, ett starkt Liverpool i FA-cupen och tabelltrean Huddersfield besegrat Nottingham på de 19 senaste hemmamatcherna från slutet av september.

Det är således läge för revansch för Forest som förlorade mot just Coventry i ligapremiären i somras vilket inledde deras katastrofala start på säsongen under Chris Hughton. Mot ett bortasvagt Coventry som bara lyckats besegra nykomlingarna och bottenlagen Bristol och Reading på resande fot ska ettan sitta tämligen säkert.


svenska spel


Utvalt system – 144 rader

1. Chelsea – Real Madrid1X

Med tanke på hur defensivt Real ställde upp sig i Paris i åttondelens första möte är det troligt att Carlo Ancelotti inleder försiktigt även här på Stamford Bridge. Chelsea är svårslagna och kan vara riktigt jobbiga att möta när dem väl är på humör och fokuserade, men när titeln närmar sig i en turnering som dem kan lägga i princip allt sitt fokus på är en stark hemmaprestation att vänta!

2. Villarreal – Bayern München2

Det är svårt att inte gilla Villarreal som har bra taktiska idéer, en stark lagsammanhållning och spetsspelare i flera lagdelar som på pappret absolut har här att göra även om ligaresultaten på vardera sida uppehållet säger annat. Sett till deras spelmässiga resultat tidigare i turneringen och Bayerns uppenbara högstanivå ligger tvåan nära till hands, vilket förstärks än mer av Villarreals ganska skrala facit mot toppklubbarna i La Liga.

3. Burnley – Everton1X2

Två dåliga lag som dessutom är i dålig form och fastnat i den absoluta botten av tabellen. Med rådande förutsättningar finns det inte mycket annat att göra än att plocka fram samtliga tecken här då det är i princip omöjligt att läsa av vad båda lagen kan tänkas plocka fram i det här läget. Everton har väl den individuella skickligheten att göra något av detta, men samtidigt är Burnley bättre disciplinerade och taktiskt drillade för den här typen av matcher.

4. Middlesbrough – Fulham1X

En poäng här och seger mot Coventry härnäst tar Fulham tillbaka till Premier League och med gott om matcher kvar att avgöra behöver inte de suveräna serieledarna plocka fram allt krut i en sån här match. Middlesbrough behöver också poäng men av andra anledningar och kan också sägas behöva dem bättre, vilket gör detta till en svårlöst uppgift för gästerna. Bra läge för skräll!

5. West Bromwich – Bournemouth12

Med tre segrar på de fyra senaste inklusive viktiga 3-0 mot Huddersfield ger onekligen intrycket av att Bournemouth plockat fram det där lilla extra precis när det gäller som mest. Samtidigt är dem sina egna värsta fiender vilket vari tydligt i flera matcher under vintern, även i den här typen av matcher mot ett hemmastarkt motstånd som nyligen slog serieledarna framföra hemmafansen. Alla tecken för den som har råd?

6. Nottingham Forest – Coventry1

Kupongens bästa spik står onekligen Nottingham för när Coventry, som behövt förlita sig på sena mål lite väl många gånger den här säsongen inklusive senast mot Blackburn, gästar svårbemästrade City Ground. Gästerna får efter den senaste tidens många poängtapp se sig avsågade i playoff-striden men Nottingham har å sin sida allt att spela för – där en seger tar dem tillbaka in i topp-6.

7. Dunfermline – Raith RoversX2

Nästjumbon Dunfermline har inte bara kryssat flest matcher i skotska andradivisionen såhär långt, dem har även tagit minst segrar och släppt in flest mål efter 31 omgångar. Bra slagläge således för Rovers som har gott momentum efter helgens cuptitel vilket varit efterlängtat sett till det tuffa spelschemat som varit den senaste tiden. Tuff match att vänta här dock mot svårspelat hemmalag?

8. Talleres de Cordoba – Universidad Catolica1X2

Det är sannerligen inte lätt att avläsa seriesystemen borta i Sydamerika varpå det är tidigt garderingsläge när argentinska Talleres, som haft en tung start på 2022 tar emot fjolårets chilenska mästarna Universidad Catolica. Gästerna kommer från en tung derbyseger senast och kan inte räknas bort även om hemmafavören är en faktor att ta med i resonemanget. Bra värde åt vänster!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |