Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Onsdag 6/7
Topptipset

TIPS: Topptipset Onsdag 6/7

Publicerat 2022-07-04 23:30

Sommaren är i full gång men fotbollen tar verkligen ingen semester. Det är fortfarande fullt ös runt om i världen där bl a Sydamerikas Copa Libertadores gör oss sällskap på kupongen, som dessutom ståtar med öppningsmatchen av damernas EM-slutspel. Lägg därtill de tidiga kvalomgångarna i det europeiska cupspelet och man förstår direkt att det blir att gardera för fullt denna midweek-runda!

Spelstopp: 17:59 onsdag 6 juli


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 England – Österrike 1
2 HJK Helsingfors – Rigas FC 1 X 2
3 Zrinjski Mostar – Sheriff Tiraspol X 2
4 NK Maribor – Shakter Soligorsk 1 X 2
5 Slovan Bratislava – Dinamo Batumi 1
6 Vikingur Göta – Europa FC 1
7 Colón de Santa Fe – Talleres de Córdoba 1 X
8 River Plate – Vélez Sarsfield  1 X 2

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: England – Österrike

Efter tre raka semifinaluttåg i stora mästerskap siktar värdnationen England på att göra vad herrlandslaget misslyckades med i sitt EM-slutspel förra året. Förberedelserna inför har gått helt enligt plan och VM-fyran, som föll mot Sverige i bronsmatchen 2019, ser alltjämt ut som en pigg joker i sammanhanget mycket tack vare den starka inhemska ligans frammarsch på senare år.

Fina 5-1 mot Nederländerna ramade in uppladdningen alldeles strålande och ett publiktätt Old Trafford förväntar sig mer av samma när Österrike kommer på besök. England ska tillsammans med Norge ta sig vidare från gruppen och nog kan det bli fråga om målskillnad när gruppsegern ska avgöras, så räkna med en ordentlig anstormning av värdlandet här.


Skrällpotential: Vélez Sarsfield

Med tanke på River Plates framfart de senaste säsongerna under hyllade managern Marcelo Gallardo var det få som väntade sig att åttondelsfinalen mot Vélez skulle sluta som den gjorde. Men det blev inte bara förlust med 0-1 utan även en förlust i underkant då segersiffrorna både kunde och borde varit betydligt större.

Med pressen på sig, knackig form och ett underläge att hämta upp är det långt ifrån säkert att River Plate lyckas vända på steken trots hemmaplan. Gästande Vélez visade sig vara nog så kapabla och hungriga senast vilket kan räcka hela vägen till avancemanget till kvartsfinalen.


Omgångens säkra: Slovan Bratislava

Slovakiska storklubben Slovan Bratislava har gott om erfarenhet från det europeiska cupspelet. Ifjol blev det visserligen respass i såväl Champions- som Europa League-kvalet men till gruppspelet i Conference League tog man sig ändock. Inget avancemang där heller men hemma i Bratislava visade dem alltjämt att dem är svårslagna även mot bättre europeiskt motstånd.

Således är det med ett tydligt favoritskap som välmeriterade Slovan Bratislava kliver in i det här dubbelmötet. Georgiska Dinamo Batumi har visserligen klättrat snabbt på sistone och georgisk fotboll, vilket Sveriges landslag är väl medvetna om, har tagit stora kliv de senaste åren. Här blir dock utmaningen lite för stor!


svenska spel


Utvalt system – 108 rader

1. England – Österrike1

Precis som oddssättarna föreslår ska det mycket till om Österrike ska lyckas hänga kvar i den här matchen. Det enda som talar för det är eventuella premiärnerver hos hemmalaget men nog ska Englands kvalitet avgöra till slut. Ellen White exempelvis har redan nått 50 landslagsmål trots sin ringa ålder och Chelseas Fran Kirby vet vi alla vad hon är kapabel till.

2. HJK Helsingfors – Rigas FC1X2

Vid en första anblick är det lätt att klicka fram ettan här sett till HJK:s historia och tidigare erfarenheter i Champions League-kvalet. För tillfället dock är dem allt annat än en formstark och stabil mästarklubb som äntrar första kvalomgången. Fyra raka utan seger och knappt avancemang i finska cupen skrämmer knappast slag på gästerna från Riga. Öppen match att vänta!

3. Zrinjski Mostar – Sheriff TiraspolX2

Det är mindre än 12 månader sedan som moldaviska sensationen Sherfiff åkte till Santiago Bernabéu och slog de blivande Champions League-mästarna Real Madrid. Nu är dem åter i kvalet för att ta sig till gruppspelet vilket inte blir någon lätt uppgift. Bosniska Mostar har exempelvis inte förlorat på 27 raka hemmamatcher och då detta är ett dubbelmöte är en gardering på sin plats.

4. NK Maribor – Shakter Soligorsk1X2

Ifjol åkte slovenska Maribor mot Hammarby i Conference League-kvalet men den här säsongen bör de nyblivna mästarna kunna göra bättre ifrån sig. Dem passade på att få ytterligare en match i benen inför denna vilket kan behövas då gästerna tenderar att spela en tempofylld fotboll som exempelvis möjliggjorde att dem försvarade den inhemska ligatiteln före BATE. Bra skrällpotential!

5. Slovan Bratislava – Dinamo Batumi1

Om utmaningen inte redan var svår så blev det ännu svårare när det stod klart att Dinamo inte får hjälp av stjärnskottet Khvicha Kvaratskhelia. Från och med juli anslöt yttern till Napoli och det är givetvis ett lite för stort avbräck för att kunna hantera såhär tätt inpå. Slagläge för hemmalaget således som trivs i dessa sammanhang och dessutom har spännande Ivan Šaponjić från Atlético Madrid att tillgå här!

6. Vikingur Göta – Europa FC1

Precis som när det vankas Nations League:s C- och D-division är man förlåten för att inte ha så särskilt god koll på vare sig lag eller spelare. Den här matchen är sannerligen inget undantag och en helgardering är väl egentligen att rekommendera om plånboken tillåter. Dock finns det en faktor här som är värd att beakta nämligen underlaget och om något ska konstgräset på Färöarna vara till hemmalagets stora fördel!

7.  Colón de Santa Fe – Talleres de Córdoba1X

Det blev både jämnt och tajt i första mötet där målchanserna satt långt inne och med en kvartsfinalplats på spel är det inte omöjligt att det blir en liknande matchbild även här. Dock borde de argentinska mästarna spela mer framåtlutat här precis som dem brukar hemma som genererat åtta av totalt tio matcher under 2022 som dem gjort minst två mål. Krysset först men gardera snabbt!

8. River Plate – Vélez Sarsfield1X2

Det råder inga tvivel om att River Plate alltjämt tillhör ett av Sydamerikas bästa lag, såväl överlag som på sin dag, men efter ett par framgångsrika säsonger på väg upp är dem just nu inne i en tyngre period. Att stjärnskottet Julián Àlvarez gör sin sista match för klubben tillför lite extra krydda i vad som kan bli en problematisk match för hemmalaget som hade en hel del tur på sin sida i det första mötet.


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |