Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Onsdag 8/2 – Cupfest till midweek-runda!
Topptipset

TIPS: Topptipset Onsdag 8/2 – Cupfest till midweek-runda!

Publicerat 2023-02-06 21:40

Med sex av åtta cupmatcher bland utbudet på onsdagen är det en riktigt trevlig kupong som bjuds som en försmak inför helgen. Flera rejält streckade favoriter ökar såklart chanserna till hög utdelning bland de åtta utvalda som egentligen bara har en på pappret helt jämn match på förhand. Således är det läge att täcka in i alla fall tre av de stora favoriterna och hoppas på skräll, med tre gånger insatsen dessutom för att krydda det lite extra. Lycka till! 

Spelstopp: 19:59 onsdag 8 februari


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Manchester United – Leeds 1
2 Sunderland – Fulham 2
3 Marseille – PSG 1 X
4 Al Ahly – Real Madrid 1 X 2
5 Bochum – Dortmund 1 X 2
6 Viseu – Porto 2
7 Feyenoord – NEC Nijmegen 1
8 FC Winterthur – Servette 1 X 2

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Marseille – PSG

Som Frankrikes två största och mest dekorerade klubbar är det ingen slump att Marseille och PSG hyser en stor rivalitet. Le Classique brukar sällan misslyckas att leva upp till förväntningarna vad gäller inramning, intensitet och känsloyttringar. Att det är ettan mot tvåan i Ligue 1 som också ställs mot varandra gör inte matchen mindre i proportion heller!

Inte för att det behövs men för att skruva upp temperaturen ytterligare är det en repris av finalen 2015-2016 som PSG vann, i en cup som de vanligen prenumererar på. Men som vi såg ifjol är kanske inte Coupe de France särskilt högt prioriterat i Paris och med stundande Champions League finns det onekligen alla möjligheter för Marseille.


Skrällpotential: Bochum

Bayern München visade ingen nåd förra veckan när de ställdes mot ett Mainz de haft problem med i bortaspelet. Kan Dortmund, som fått upp ångan nu igen, göra samma sak? Självklart. Å andra sidan gästar de ett Bochum som börjat hitta rätt och som faktiskt vunnit fem raka hemmamatcher däribland mot topplagen Union Berlin och Eintracht Frankfurt.

Med en kvartsfinalplats i potten och hemmafördelen i åtanke lär det knappast saknas motivation i Bochum, som också gärna tar revansch på solklara 0-3 från lagens förra möte i ligan i november. Samtidigt ska minnas att Dortmund åkte ut i detta skede av DFB Pokal i fjol mot St Pauli från andradivisionen vilket gör detta till en spännande skrällchans!


Omgångens säkra: Manchester United

Hemma på Old Trafford har Manchester United knappt satt en fot fel den här säsongen. Med minst två mål gjorda i 12 av de 13 senaste hemmamatcherna ett tydligt styrkebesked. I och med toppduons poängtapp i helgen har också United fått kontakt och har såklart inte gett upp hoppet om att toppa ligan när säsongen ska summeras till våren.

Ska det gå vägen måste trepoängarna fortsätta sättas in på kontot och är det något som Erik ten Hags lag lyckats med de senaste månaderna är det just det. Mot ett formsvagt Leeds som inte trivs särskilt bra på resande fot finns inget annat än tre poäng på kartan i detta första möte av två den här veckan.


svenska spel


Utvalt system – 54 rader

1. Manchester United – Leeds1

Att Leeds bara lyckats hålla nollan fyra gånger den här säsongen är en av anledningarna till att klubben nu gjort sig av med Jesse Marsch. Detta med klubben på hal is efter sju raka utan seger och som inte det vore nog är bäste målskytten Rodrigo borta resten av säsongen. Något som kommer göra det oerhört svårt att räcka till mot ett formstarkt United som har alla verktyg för att lämna den här matchen med samtliga poäng.

2. Sunderland – Fulham2

Det är dags för omspel i FA-cupen efter att den här duon lämnat Craven Cottage med 1-1 på resultattavlan och en jämn tillställning förra veckan. Med Fulham bekväma i mitten av Premier League lär de dock inte lämna något åt slumpen den här gången och därmed skaffa sig bättre kontroll på händelserna här bortaplan till trots. Hemmalaget ställde upp med en ung elva i förra mötet och med The Black Cats nära playoff-platserna i ligan är detsamma att vänta nu med fokus på ligaspelet i första hand.

3. Marseille – PSG1X

Tabelltvåan Marseille åkte på en något överraskande 1-3 förlust mot Nice helgen som var, men inte är det omöjligt att de hade den här matchen i blickfånget redan då. Matcherna mot PSG brukar vara höjdpunkten på säsongen och med Kylian Mbappé out har L’OM alla möjligheter att till sist besegra sin ärkerival – som inte vill riskera några skador på exempelvis Neymar eller Leo Messi inför Bayern München nästa vecka.

4. Al Ahly – Real Madrid1X2

VM för klubblag är visserligen fortfarande inte den prestigefyllda titel som FIFA vill få det att verka som. Samtidigt är det en titel man gärna räknar om man som klubb redan har tre eller fyra titlar från föregående säsong. Real Madrid är välmeriterade i det här sammanhanget men efter förlusten mot Mallorca i ligan senast och Champions League på ingång; hur står det egentligen till med motivationen här? Jag ställer mig tveksam och streckar därför upp med samtliga tecken trots historiken av de europeiska lagen i denna ’turnering’.

5. Bochum – Dortmund1X2

På förhand finns det inte särskilt mycket som talar för Bochum, eller snarare emot Dortmund, i alla fall inte vid en första anblick. Dortmund är fin målform nu och med Sebastian Haller tillbaka blir de gulsvarta att räkna med framöver. Så även här mot ett Bochum som förlorat flest matcher släppt in flest mål av alla i Bundesliga hittills. Men, cupspel som det är och med hemmafördel och Dortmunds uttåg i fjol i åtanke erbjuder 1X ändå bra värde – och rensar rejält bland alla hoppfulla kuponger som går för 8 rätt! Varför inte krydda det hela lite extra med ett gratisbet i form av någon av alla bettingsbonusar som finns därute?

6. Viseu – Porto2

Efter att redan ha säkrat Ligacupen i och med finalsegern mot Sporting, med 3-0 mot just Viseu i semin, tar Porto sikte på samtliga inhemska titlar den här säsongen. De har visserligen ett försprång att hämta upp i ligan och Champions League stundar nästa vecka, men även om det roteras något här ska det ändå skilja tillräckligt mycket i kvalitet för att tvåan ska vara odiskutabel. Precis som senast lagen möttes!

7. Feyenoord – NEC Nijmegen1

Som Hollands bästa lag för tillfället håller Feyenoord på att ta tillbaka ligatiteln från Ajax och PSV för första gången sedan 2016-2017. De har bara förlorat en match den här säsongen och har varit en dominant faktor hemma på de Kuip där de bl a slog just NEC för dryga två veckor sedan. Då gästerna har ett klent bortafacit hittills som exempelvis sett dem gå mållösa ur sju av de nio senaste på resande fot har jag full tilltro till att Feyenoord gör om samma bedrift ytterligare en gång – för nog bör de sikta på att ta cupen också?

8. FC Winterthur – Servette1X2

Schweiz brukar inte vara ett vanligt inslag på kupongen och tacka gudarna för det. Mellan jumbon Winterthur och fyran Servette skiljer det bara sju poäng och ytterligare två upp till tvåan St Gallen vilket säger det mesta om vad man behöver veta om Super League. Alla kan slå alla och så även dessa två. Nykomlingen Winterthur siktar väl på revansch från 0-1 senast lagen möttes och med tanke på gästernas tvivelaktiga form finns alla chanser att de får med sig något härifrån.


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |