Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Onsdag 9/11 – Tar sikte på andra raka!
Topptipset

TIPS: Topptipset Onsdag 9/11 – Tar sikte på andra raka!

Publicerat 2022-11-07 22:37

Efter förra onsdagens 8 rätt, om än med skral utdelning tyvärr, tar vi sikte på andra raka fullpoängaren. Det vankas återigen cupfotboll men den här gången inte i den mest åtråvärda av sammanhang men ändock en som möjliggör en och annan skräll. Vilket såklart gör den extra intressant och läge att spela ett mindre system men med en högre radinsats? 

Spelstopp: 20:29 onsdag 9 november


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Manchester City – Chelsea 1
2 Arsenal – Brighton 1 X 2
3 Newcastle – Crystal Palace 1
4 Nottingham Forest – Tottenham 2
5 West Ham – Blackburn 1
6 Wolves – Leeds 1 2
7 Southampton – Sheffield Wednesday 1 X 2
8 Inter – Bologna 1 X

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Manchester City – Chelsea

Det är visserligen en klen tröst i sammanhanget att Manchester City vunnit två raka inbördes möten mot Chelsea med tanke på vad som hände i Champions League-finalen för drygt 1,5 år sedan. Att The Citizens sedan plockade ligan i slutändan till stor del tack vare just dessa dubbla segrar är dock en viktig parameter.

Än viktigare i just det här sammanhanget är dock de problem som uppstått i Chelsea på tämligen kort tid, men som sett till hela situationen kring Thomas Tuchels avsked ändå är förståeligt. Idéfattigt, stillastående och slarvigt var alla ingredienser som Chelsea visade upp senast mot Arsenal och det är sannerligen anledning till viss oro – inte minst när dem nu ställs mot Ligacupens prenumerant. Slutresultatet en vägvisare för Graham Potter för resterande del av säsongen?


Skrällpotential: Brighton

En säsong där Arsenal slåss på samtliga fronter och på riktigt utmanar om titlar är det väl hög tid om något att försöka störa dem i den tävling som dem troligen prioriterar lägst. Ja så går i alla fall förhandssnacket kring den här matchen som gästernas nye manager Roberto De Zerbi säkerligen vill göra ett avtryck i – med ett starkt lag som bara har två matcher innan dem flesta får en paus.

Det kommer dock inte ske utan ansträngning för även om Arsenal roterar ett par positioner kommer dem inte bara lägga sig platt här med samtliga juniorer. Visst slår FA-cupen högre för The Gunners men som ett led i den vinnarkultur Mikel Arteta försöker bygga upp ska alla matcher försöka vinnas. Ett Arsenal som vill spela boll bör således passa Brighton väl och bäddar för en trevlig tillställning!


Omgångens säkra: Newcastle

Nio raka matcher utan förlust i ligan och fortsatt obesegrade hemma i på St James Park. Ja nog mår Newcastle bra för tillfället och avgrunden mellan var dem är nu, och då inte bara med tanke på ägarbytet och investeringarna som gjorts, jämfört med 1,5 år sedan är enormt. Något att titta på för exempelvis Crystal Palace som visat tendenser om än inte lika ofta att vara på väg åt rätt riktning.

Under Eddie Howe sätter Newcastle inte många fötter fel och sakta men säkert har det byggts upp något som ser ut att hålla över tid och bara bli bättre med rätt scouting och investeringar framöver. Med fullt förtroende från alla håll går det också att lita på att Howe tar rätt beslut också här vad gäller taktiskt upplägg och startelva, mot ett lag som vann sin bortamatch för säsongen senast på ett ganska slumpartat sätt.


svenska spel


Utvalt system – 36 rader

1. Manchester City – Chelsea1

Efter att i princip ha vunnit någon av de inhemska cuperna varje år det senaste decenniet är det inte konstigt att Manchester City också går in som solklara favoriter den här märkliga säsongen. Dem har truppen för att även med en roterad elva besegra samtliga lag på vägen till finalen och väl där göra som så många gånger förr. Ett formsvagt Chelsea utan mycket till idéer eller självförtroende just nu har således en omöjlig uppgift framför sig här på Etihad.

2. Arsenal – Brighton1X2

Med tanke på den säsong Arsenal har vore det väl vågat att inte plocka med möjligheten att dem vinner detta över 90 minuter. Det kan dock sitta långt inne och gå hela vägen till straffar, då det inte blir några omspel vid kryss, liksom faktiskt sluta med en välspelad match som gästerna faktiskt gör fler mål än dem i. Alla tecken bör därför löna sig väl, inte minst om startelvorna blir dem förväntade.

3. Newcastle – Crystal Palace1

Den fina säsongsstarten fortsätter för Newcastle som återigen fick riktigt bra offensiv utdelning senast. Med bara två matcher kvar innan VM-uppehållet är det bara att köra på hela vägen in för The Magpies som måste tro att detta är en titel dem kan plocka. Hemma på St James Park är dem starka och det lär fortsätta även här mot ett Palace som sällan lyckas lika bra på resande fot, eller för den delen brukar vara särskilt framgångsrika i det här sammanhanget. Given momentum-spik!

4. Nottingham Forest – Tottenham2

Med Dejan Kulusevski blev det lite bättre fart på Tottenhams anfallsspel och frågan är om inte Spurs hade kunnat vända matchen om svensken kommit in i ett tidigare skede. Nu tillbaka efter skada och synnerligen spelsugen blir det intressant att se vad han kan hitta på här mot ett fortsatt begränsat Nottingham som har fullt fokus på Premier League. Såhär fint spikvärde får man sällan så det är bara att plocka omgående.

5. West Ham – Blackburn1

Conference League och att slå sig in i topp-6 är måhända West Hams och David Moyes fokus den här säsongen, men en sån här speciell säsong och med den trupp The Hammers nu sitter på är det inte långsökt att dem borde sikta även på Ligacupen. Det är dock ingen garanti för att dem lyckas även om motståndet på pappret är överkomligt och dem dessutom har ett stundande derby, men tillräckligt mycket talar ändå för hemmalaget här.

6. Wolves – Leeds12

Två raka segrar har lyft lite av den press som Leeds och manager Jesse Marsch fortfarande i allra högsta grad känner av. Avancemang här skulle ge en stor hjälpande hand för att lätta på trycket ännu lite till, och sett till hemmalagets fortsatta bekymmer offensivt är tvåan allra mest trolig här och går först vid gardering. Gästernas defensiva förmåga är dock alltid i fokus och med ny manager i form av Julen Loptegui i Wolves kan det smälla precis som i helgen när Bournemouth satte tre bollar bakom Illan Meslier!

7. Southampton –  Sheffield Wednesday1X2

Tålamodet har varit stort i Southampton med Ralph Hasenhüttl men till slut gick det bara inte. Andra raka förlusten efter en ny klen match på offensiv tredjedel blev droppen när det samtidigt blev fyra bollar insläppt. En nystart väntar nu vilket kan ge en reaktion och på pappret bör göra det då det skiljer två divisioner mellan lagen. Sheffield kommer dock försöka göra match av detta och det gör det väldigt lockande med en än tydligare gardering från höger.

8. Inter – Bologna1X

Gör man inte mål på sina chanser kommer det kosta. Inters missade lägen i första halvleken i söndags mot Juventus blev ett ypperligt och smärtsamt exempel på det. Det gäller således att passa sig för att göra om samma misstag igen, både sett till hur den matchen utvecklade sig men också med tanke på hur det gick förra gången Bologna stod för motståndet i Serie A. Sett till gästernas fina form och seger senast mot Torino är det garderingsläge på Guiseppe Meazza – till riktigt fin skrällprocent.


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |