Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Söndag 26/6
Topptipset

TIPS: Topptipset Söndag 26/6

Publicerat 2022-06-23 23:30

Den allsvenska omstarten är efterlängtad och det är således inte konstigt att Svenska Spel valt att förlägga Stryktipset till söndagen för omväxlings skull då utbudet är bra mycket mindre intressant under lördagen. Det innebär att också Topptipset följer de åtta första matcherna på Stryktipset som utgörs av Allsvenskan, Superettan, Norrettan och norska Eliteserien. Som bäddat för en kanonsöndag!

Spelstopp: 14:59 söndag 26 juni


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Hammarby – Häcken 1 X
2 Degerfors – AIK 1
3 Mjällby – Norrköping 1 X 2
4 Sundsvall – Djurgården 1
5 Dalkurd – AFC Eskilstuna 1
6 Team TG – Sollentuna 2
7 Täby – IF Karlstad 2
8 Ham-Kam – Sarpsborg  1 X 2

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Täby – IF Karlstad

Undertecknad sa det förra veckan att nu är det tredje gången gillt för Karlstad på tipskupongen. Resultatet? Såklart bara 1-1 och en spik borta för tredje gången dessa första månader med svensk fotboll på talongen. Så nog är det med delade känslor som Karlstad synas denna vecka minst sagt.

Men, den här gången ska det väl ändå gå vägen? Täby har som bekant inte gjort mål på fyra raka matcher av vilka dem förlorat tre och totalt såhär långt har åtta förluster noterats efter 13 spelade omgångar. Ett läge så gott som något att studsa tillbaka för fjolårets tabellfyra Karlstad som kan mer än vad dem fått ut hittills.


Skrällpotential: Häcken

Sen när streckas en serieledare så pass lågt och med så pass hög oddssättning med en tredjedel av säsongen spelad? Kanske om det vore Everton mot Manchester City eller liknande men nu är det istället Häcken mot Hammarby. Två lag som är vana vid konstgräset och två lag som både blandat och gett hittills.

Hammarby har måhända visat lite mer spelmässigt överlag dessa inledande omgångar av Allsvenskan men resultatmässigt kan ingen mäta sig med Häcken, vars skyttekung Alexander Jeremejeff dessutom alltid har potential att vara tungan på vågen. Med tanke på vad Hammarby krämade ut i Värnamo precis före uppehållet ter sig deras favoritskap här än mer skevt!


Omgångens säkra: Sollentuna

Ett ungdomligt Sollentuna må gå på en och annan mina den här säsongen likt den i Gävle men dem kommer också ta sina poäng här och där mot lagen från den undre halvan. Ett av dessa är och kommer så vara för resten av den här säsongen Team TG som fortsatt har det kämpigt i botten av tabellen.

11 förluster på 13 matcher och -26 i målskillnad är såklart hädiska siffror men också ett tydligt tecken på att nykomlingen kommer få det oerhört svårt att hänga kvar i Norrettan. Gästande Sollentuna som tog en meriterande 6:e plats ifjol har ambition nog att klättra i tabellen och bör kunna resa hemåt med tre tämligen bekväma poäng.


svenska spel


Utvalt system – 108 rader

1. Hammarby – Häcken1X2

Hemmalaget kliver in som förhandsfavoriter här och det är något som borde kunna passa gästerna tämligen väl. Av det lagen presterat hittills skiljer inte särskilt mycket varpå gästande Häcken, med skyttekungen Jeremejeff spelsugen, absolut kan lämna Tele2 med samtliga poäng och rycka i toppen!

2. Degerfors – AIKX2

På pappret ska även detta sluta med seger för AIK som i så fall tar sin åttonde på de 12 inledande omgångarna. Men, det har precis varit ett uppehåll och den fysiska statusen är oklar på flera håll och då inte minst offensivt sett vilket kan speglas i matchbilden. Garderingskrysset kan således ge väldigt bra betalt här om AIK inte får igång sitt spel.

3. Mjällby – Norrköping1X2

Precis som i match 1 är det lite märkligt hur pass tydliga favoriter Norrköping är här mot ett lag som dels är erkänt bra hemma, men som också brukar göra saker och ting problematiskt för dem. Sett till gästernas defensiva bekymmer dessutom och fortsatta frågetecken under Rickard Norling streckas garderingen upp i ett tidigt skede!

4. Sundsvall – Djurgården2

När nu Djurgården, som släppt in minst mål av alla hittills, har tätkänning är det inte läge att gå emot dem när ett så pass frikostigt Sundsvall står för motståndet. Nykomlingen har släppt in flest mål såhär långt vilket rimmar illa med tanke på att Djurgården börjat få lite utdelning på sistone. 4-1 blev det senast DIF var här 2019 och något liknande är att vänta även nu. Victor Edvardsens första riktiga maxutdelning?

5. Dalkurd – AFC Eskilstuna1X2

Det brukar alltid räcka långt i de lägre serierna att göra mycket mål och för AFC, som spelade allsvenskt så sent som 2019, har så verkligen varit fallet hittills. Det bör också räcka till minst en poäng mot nykomlingen Dalkurd som släppte in flest mål av topp-4 i Norrettan ifjol, 22 fler än seriesegrarna BP exempelvis. Hemmalaget har också fått en tung inledning på Superettan men kan såklart sprattla till på ett sätt som gör det värt att plocka med även ettan!

6. Team TG – Sollentuna2

Nykomlingen TG verkar inte ha mycket att hämta i Division 1 och lär få det tufft att spräcka 15 poäng på säsongens 30 matcher om nuvarande form inte ser någon drastisk förändring. Sollentuna må vara ojämnt men har tillräckligt med ambition, fart och kvalitet för att vinna här utan större svårigheter.

7.  Täby – IF Karlstad2

Det finns i princip ingenting som talar för att Täby ska lämna planen denna eftermiddag med några poäng och hade det inte varit för att Karlstad svikit mer än en gång tidigare hade spiktvåan känts betydligt med odiskutabel. Men även om undertecknad vägrar gardera upp betyder inte att inte du som läsare kan eller bör göra det, för hur många har egentligen med hemmasegern här som ingen väntar sig?

8. Ham-Kam – SarpsborgX2

Endast två segrar hittills men samtidigt också bara två förluster har det blivit för nykomlingen Ham-Kam som sakta men säkert hittar sin väg i högstaserien igen. Nykomlingen flög som bekant raka vägen upp i Eliteserien efter en så gott som perfekt fjolårssäsong i Division 1 och gör nog rätt i att ta saker och ting något försiktigt. Gästande Sarpsborg kan således få problem att hämta samtliga tre poäng men ett kryss ska dem i alla fall mäkta med! 

svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |