Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Tisdag 13/12 – Finalisterna ska äntligen koras!
Topptipset

TIPS: Topptipset Tisdag 13/12 – Finalisterna ska äntligen koras!

Publicerat 2022-12-12 20:17

Med dubbla VM-semifinaler bland utbudet denna vecka var det ett lätt val vilken av dagarnas respektive kupong som erbjuder bäst spelvärde, en kupong som således sträcker sig över två dagar. Den inleds av supermötet mellan Leo Messis Argentina och Luka Modrics Kroatien medan hyperintressanta fajten mellan Frankrike och Marocko avslutar det hela på onsdagen. Åh, glömde jag nämna att två av matcherna från National League ställer till det rejält genom att de kommer lottas? Jisses vilken delikat kupong!

Spelstopp: 19:59 tisdag 13 december


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Argentina – Kroatien X
2 Frankrike – Marocko 1 X
3 Rio Ave – Farense 1 X 2
4 Aldershot – Boreham Wood 1
5 Barnet – Yeovil 1 X 2
6 Dag & Red – Eastleigh 1 X 2
7 Dorking – Maidstone 1 2
8 Scunthorpe – Woking 2

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Argentina – Kroatien

Det är utan tvekan två riktigt fina semifinaler som väntar borta i Qatar men om det är någon som kommer bli lite extra spännande är det troligen denna. Kroatiens 3-0 hjälpte till att skicka hem Argentina 2018 då den förlusten innebar eventuella världsmästaren Frankrike, ett Franrkike som slog just Kroatien i finalen – vilket det nu finns chans att det blir en repris av.

Leo Messi och övriga i Argentina vill såklart säga sitt om den saken och har sin egen revansch, utöver 0-3 förlusten senast lagen möttes, att utkräva. Detta efter finalförlusten 2014 som innebär att VM-bucklan fortsatt är det enda som Messi inte lyckats lägga vantarna på ännu. Efter Copa América-segern är titeltorkan bruten och det bäddar väl för att just Argentina ska gå hela vägen?


Skrällpotential:  Marocko

Lilla Marocko som knappt ingen hade förväntat sig ta sig förbi gruppspelet är nu bara en hårsmån ifrån att spela om världens mest åtrådda trofé. Sättet dem slagit ut såväl Portugal som Spanien och Belgien på vägen hit är imponerande och står givetvis i blickfånget när de regerande världsmästarna Frankrike står på andra sidan.

Alla vet hur svårt det är att försvara en titel på den internationella scenen och Frankrike var trots allt illa ute mot England i kvarten. Med ett enormt favorittryck och press på sig att ta sig vidare från den ’lätta’ semifinalen faktorer som tydligt jobbar emot dem finns chansen för Marocko att fortsätta skriva sin nu helt egna framgångshistoria. Hoppet lever så länge det står 0-0?


Omgångens säkra: Woking

Förlusten senast mot York till trots vore det ytterst överraskande om tabellfyran Woking återigen missar segerchansen med så pass stort bollinnehav. De möter visserligen ett Scunthorpe som likt York agerat på tränarsidan efter en längre tids dåliga resultat men då ingen ny manager är klar än är det svårt att se jumbon lyckas med samma bedrift.

Särskilt inte som Woking är på sin vakt nu efter förlusten senast och med sina toppambitioner såklart måste vinna den här typen av matcher. Hemmalaget Scunthorpe föll som bekant ur League Two ifjol men har varit på en stadig kurs nedåt med 13 förluster på 23 omgångar och ett snitt om två insläppta mål per match. Given bortaseger!


svenska spel


Utvalt system – 108 rader

1. Argentina – KroatienX
Så som Argentinas momentum går för stunden liksom Kroatiens fallenhet för att inte ge upp är det omöjligt att plocka ut en given favorit. En spännande och jämn match där båda lagen verkligen tror på avancemanget är således att vänta som mycket väl kan sluta med ett nytt straffavgörande. Kroatien brukar som bekant ta sig vidare efter ordinarie 90 minuter och med VM-finalen i potten är spikrysset ingen dum idé!

2. Frankrike – Marocko1X

Gång på gång lyckas Marocko gå emot oddsen och den stora anledningen ligger såklart i deras ramstarka defensiv. Bara ett mål har Sevilla-målvakten Bonou fått släppa förbi sig och det är givetvis något som är en av nycklarna till att Marocko ska kunna addera Frankrike till listan över storfavoriter som lämnat planen mållösa. Ett Frankrike som hittills släppt in mål i alla matcher och nog gör bäst i att inte ta för lätt på detta – titta bara på vad som hände Spanien och Portugal. Krysset räcker dock?

3. Rio Ave – Farense1X2

Portugisiska ligacupen. Visst får man säga att den turneringen ändå sakta men säkert växer för varje match som spelas? Den har i alla fall något just på den här typen av kuponger. Snålspelande Rio Ave kan såklart vinna detta hyfsat bekvämt precis som när lagen möttes ifjol, men Farense ger knappast bort detta utan en fajt. Motivation kan således slå ’klass’ här och när streckningen drar iväg åt vänster erbjuder X2 riktigt fint värde – och är värd en chansning!

4. Aldershot – Boreham Wood1

Med två raka segrar i ligan och två raka också i dubbelmötet med Boreham kommer Aldershot in som en fräck spik denna tisdagskväll. Hemmalaget besegrade Southend, strax över Boreham i tabellen, i sin senaste hemmamatch och har trots allt bara fem poäng upp till dagens motståndare. Att det ska skilja så pass mycket i oddssättningen förefaller således märkligt men ger samtidigt riktigt bra spikvärde.

5. Barnet – Yeovil1X2

Då matchen är inställd pga vädret och mer specifikt en frusen plan kommer denna att spelas vid ett senare tillfälle. Den lottas därmed enligt fördelningen 48-27-25 vilket är lite för jämn streckning för att chansgardera. Helgardering därför ett måste!

6. Dag & Red – Eastleigh1X2

Då matchen är inställd pga det kalla vädret kommer denna att spelas vid ett senare tillfälle. Den lottas därmed enligt fördelningen 45-26-29 vilket är lite för jämn streckning för att chansgardera. Helgardering därför ett måste!

7. Dorking – Maidstone12

Inte ens jumbon Scunthorpe, eller Torquay som också dem förlorat rekordmånga matcher hittills, har släppt in lika många mål som Dorking och Maidstone. Båda har passerat 50+ efter endast 21 omgångar vilket såklart är den enskilt största förklaringen till att dem hoovrar strax ovanför strecket. Båda lagen kommer från dubbla förluster där det blivit tre insläppta per match och då hemmalaget vann 4-2 senast lagen möttes, ja varför inte lita på att det blir hawaii-fotboll även denna gång?

8. Scunthorpe – Woking2

Trots förutsättningarna är det alltså fortfarande i skrivande stund riktigt högt odds på gästande Woking, som på alla tänkbara sätt bör vinna den här matchen. Något som gör det extra lockande att hitta en riktigt vass bettingbonus och maxa utdelningen – och ge lite extra krydda till den här kupongen! För visst tar väl Woking detta minst lika bekvämt som senast lagen möttes i augusti?


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |