Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Tisdag 16/8
Topptipset

TIPS: Topptipset Tisdag 16/8

Publicerat 2022-08-15 21:19

Ack detta Malmö som gång efter gång sviker på kupongen. Som en av två spikar som inte hittade hem, tillsammans med storlaget Fenerbahce, är det återigen en ytterst nära full pott. Den här veckan behöver man dock inte vänta på att ta revansch då det finns flera fina omgångar att titta närmare på, inte minst denna tisdagskväll då kvalet till Champions League och 4:e omgången av The Championship ska avhandlas. Dessutom med 250.000kr extra i potten vilket är en smaskig bonus!

Spelstopp: 20:44 tisdag 16 augusti


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Rangers – PSV 1 X 2
2 FC Köpenhamn – Trabzonspor 2
3 Bodö/Glimt – Dinamo Zagreb 1 X 2
4 Birmingham – Watford 2
5 Bristol City – Luton 1 X 2
6 Swansea – Millwall 1 X 2
7 Preston – Rotherham 1
8 QPR – Blackpool X

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Rangers – PSV

Även om PSV såklart är högre rankat och kliver in som favoriter i det här dubbelmötet ska man inte underskatta Rangers hemma på Ibrox i Glasgow. Som bekant vände dem 0-2 från första mötet i förra rundan till en rungande 3-2 seger totalt sett framför hemmafansen och det kommer spela roll även här. Frågan är bara hur stor?

Sett till vad målglada PSV redan hunnit uträtta under gamle storspelaren Ruud van Nistelrooy, bl a genom att slå ut Monaco i förra rundan, har dem såklart chansen att lämna Skottland med samtliga poäng. Men med offensivt spel brukar det kunna bli en del ytor bakåt och PSV håller inte nollan särskilt ofta trots allt, något som pekar mot en målrik tillställning som kan svänga en hel del.


Skrällpotential: Trabzonspor

Trots hård konkurrens var det slutligen ingen som kunde rå på Trabsonzpor förra säsongen i turkiska Süper Lig. Med Andreas Cornelius 15 ligamål bl a och ynka tre förluster över 38 omgångar ledde Trabzon ligan så gott som från start till mål, och ska nu göra avtryck i Champions League.

Något som ser högst överkomligt ut då ett ojämnt FCK står för motståndet i den sista kvalomgången innan gruppspelet tar vid. Gästande Trabzon har inlett säsongen ’perfekt’ med tre raka segrar utan att släppa in mål, med 4-0 över turkiska cupvinnaren Sivasspor särskilt utmärkande. Räds knappast uppgiften på Parken!


Omgångens säkra: Preston

Pigga nykomlingen Rotherham fick visserligen bra utdelning mot ett misstagsbetonat Reading i förra omgången av The Championship men här blir det något helt annat. Preston har bara släppt in ett mål hittills och kommer från två riktigt fina segrar som gett fansen all anledning att drömma om en säsong där The Lilywhites utmanar om playoff på riktigt.

Preston kommer som klara favoriter här då dem dels är ett etablerat lag på den övre halvan i ligan men också då dem sällan förlorar hemma på Deepdale. Blott fyra gånger fick dem lämna planen utan poäng hemma ifjol och får dem bara in första målet här bör detta kunna bli en tämligen bekväm seger.


svenska spel


Utvalt system – 81 rader

1. Rangers – PSV1X2

Trots att det är lätt att hålla PSV högre och troligen ser dem avancera till gruppspelet är det trots allt en viktigt detalj att Rangers får inleda dubbelmötet hemma. Det finns således inte mycket att göra än att plocka med samtliga tecken och hoppas på den utgång som i slutändan betalar bäst!

2. FC Köpenhamn – Trabzonspor2

Nog för att Köpenham och Victor Claesson visat glimtar av vad dem kan uträtta när saker och ting går deras väg, men om säsongsinledningen synliggjort något är det att FCK är alldeles för ojämna. Mot ett svårslaget och svårforcerat Trabzonspor som inte ger bort initiativet i första taget står hemmalaget inför sin tuffaste utmaning för året hittills. Cornelius, med sitt förflutna i FCK, avgör väl det hela?

3. Bodö/Glimt – Dinamo Zagreb1X2

De norska mästarna gjorde vad Malmö inte förmådde nämligen att fullkomligt springa över Zalgiris. 5-0 här i Norge i första mötet var ytterligare styrkebesked sett till vad Bodö kan uträtta hemma på konstgräset. Nu väntar dock tuffare motstånd då ett offensivt spetsigt Zagreb väntar i vad som kan bli ett riktigt målkalas. För inte håller väl något av lagen nollan här?

4. Birmingham – Watford2

Trots sin spets har Watford än så länge inte riktigt ’kommit igång’ i andradivisionen men har ändock fått riktigt bra utdelning. Här kommer deras kreativitet och tålamod ställas på sin spets då Birmingham, om än begränsat, inte ger sig i första taget väl medvetna om att dem slår ur underläge i nästan varje match. Tajt och målsnålt att vänta på St Andrews men gästerna bör ändå kunna hämta samtliga tre poäng.

5. Bristol City – Luton1X2

Sett till målstatistiken är det få lag i The Championship som axlar rollen som svängdörr så bra och så ofta som Bristol City. För varje fin aktion framåt och mål som görs släpps en lika vass chans till i andra änden vilket gör att en gardering alltid måste med. Så även idag när Luton, som också dem fortfarande jagar första segern i ligan, gästar Ashton Gate där hemmalaget tog en majoritet av poängen ifjol. Dramatik utlovas!

6. Swansea – Millwall1X2

Även om det tar emot att plocka med Millwall när dem spelar borta får detta ändå ses som en match som kan passa dem väldigt bra. Swansea kommer föra matchen men är, trots segern senast, inte att lita på framför mål varpå en chans i andra änden kan räcka oerhört långt. Till låga procent med extra pengar i potten kan således samtliga tecken betala riktigt bra!

7.  Preston – Rotherham1

Efter att ha fått matchen till skänks senast kunde Rotherham ta sin första seger tillbaka i andradivisionen. Dra dock inte för stora växlar av den segern när ett defensivt tajt och hemmatryggt Preston väntar. Ett Preston som inte vunnit på fem raka inbördes möten men som verkligen måste gilla sina chanser här nu när dem har momentum med sig, och nog kommer hemmalaget tryck på nykomlingen ju längre matchen står och väger.

8. QPR – BlackpoolX

Hade det inte varit så många spelare borta i båda lägren här hade såväl slutresultat som matchutveckling varit enklare att sia om. Hemmalagets sköra defensiv gör detta till rimliga poäng att sikta på för gästerna men Blackpool är samtidigt inte alls lika frejdiga i andra änden som QPR. Båda lagen nöjda med kryss?


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |