Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Tisdag 27/9
Topptipset

TIPS: Topptipset Tisdag 27/9

Publicerat 2022-09-26 22:16

Det sista av Nations League för det här året ska nu avhandlas som i mångt och mycket också blir det sista genrepet inför VM i november, i alla fall vad gäller i tävlingssammanhang. Vissa av lagen har ingenting att spela för när den sista matchdagen i gruppspelet nu väntar men för flera, däribland Sverige, är det skarpt läge. En möjlig degradering eller en plats i semifinalen för de flesta och så givetvis någon av kupongens åtta matcher som på pappret inte betyder någonting. En härlig mix helt enkelt!

Spelstopp: 20:44 tisdag 27 september


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Sverige – Slovenien 1 X 2
2 Norge – Serbien X 2
3 Portugal – Spanien 1 X
4 Schweiz – Tjeckien 1
5 Irland – Armenien 1
6 Ukraina – Skottland 1 X
7 Albanien – Island X 2
8 Grekland – Nordirland 1 X

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Sverige – Slovenien

Så var det dags för Sverige att runda av landslagsåret och det återstår att se på vilket sätt. Antingen lyckas Janne Andersson och hans landslag hålla sig kvar i B-divisionen vid seger eller så blir det degradering till C-divisionen vid alla andra resultat. Inte ett optimalt läge i den sista avgörande gruppspelsmatchen men likväl den sitsen Sverige själva satt sig i.

Landslagsåret har på många sätt varit en dyster historia och pricken över i:et vore ju onekligen att sluta sist i en grupp som lovade mer på förhand. Enda segern hittills var mot just Slovenien i en match med tämligen få ljusglimtar sett till dem förväntningar som VM-kvalet stundtals målade upp, men en match som Sverige likafullt kom segrandes ur. Löser Janne det även denna gång?


Skrällpotential: Island

Albanien brände chansen att vinna gruppen senast trots ledning och ett riktigt bra utgångsläge sett till alla nyckelspelare som saknades i Israel. Istället för en möjlighet att ha gruppsegern i egna händer i en direkt avgörande match här mot Island är bägge nationer nu helt avhängda inför en sista betydelselös gruppspelsomgång.

Detta öppnar såklart upp för att hemmaspelande Albanien blir rejält övervärderat och Island det motsatta. Visst har Island haft sina bekymmer och än har dem inte skapat något vidare avstånd till allt det negativa de två senaste åren. Men samtidigt finns det ingenting som säger att dem inte kan lämna Albanien med samtliga tre poäng och fortsätta visa en vilja att vända blad – och bygga en ny framgångssaga.


Omgångens säkra: Schweiz

Tack vare två mycket viktiga och likaså imponerande segrar trots oddsen emot sig är Schweiz än så länge kvar i A-divisionen. Allt står nu och väger inför den sista direkt avgörande rundan mot ett formsvagt Tjeckien som föll igenom totalt mot Portugal helgen som var.

Tjeckerna är piskat att gå framåt för segern här då oavgjort räcker för hemmanationen och det bör kunna spela deras omställningsfotboll rätt i händerna, även om det såklart blir tuffare utan avstängde stjärnbacken Manuel Akanji. Schweiz har dessutom revansch att utkräva från senast lagen möttes i somras vilket hjälper till med motivationen.


svenska spel


Utvalt system – 96 rader

1. Sverige – Slovenien1X2

Hoppet lär vara det sista som överger människan och i det här fallet när det handlar om svensk landslagsfotboll är det svårt att inte hålla med. Väldigt lite talar egentligen för att Sverige ska fixa det här sett till hur saker och ting har sett ut det senaste året och den uppenbara brist på självförtroende som råder, men om det är någon gång som denna spelargrupp ska kliva fram är det nu. Alla tecken ett måste?

2. Norge – SerbienX2

Serbien får givetvis räkna med en betydligt tuffare match i gruppfinalen mot Norge där Erling Hålands målsnitt håller i sig än senast mot Sverige. Det finns dock något som grumlar i Serbien som möjligen skulle kunna bli en joker i kommande VM. Helt klart är att dem i alla fall har den individuella spetsen att i ett kort mästerskap åstadkomma något. Alexandar Mitrovic är ett utropstecken och han går väl knappast mållös härifrån?

3. Portugal – Spanien1X

Nog är det här ett utgångsläge som förbundskapten Fernando Santos drömt om; en poäng i sista matchen räcker för avancemang till semin på bekostnad av en av landets främsta rivaler. Om det är något Portugal varit bekväma med under Santos ledning är det just att nöja sig med en poäng som utgångsposition och då det ska till mer än vad Spanien visat i Nations League hittills för att bräcka dem ska 1X räcka hela vägen.

4. Schweiz – Tjeckien1

Ett oavgjort resultat må räcka för Schweiz här men då det kommer bli en matchbild som passar dem och gästande Tjeckien inte direkt gjort sig själva rättvisa efter EM har hemmalaget alla chanser att avsluta gruppen med en tredje rak seger. Tjeckerna måste framåt men saknar kreativiteten för att luckra upp ett ramstarkt schweiziskt försvar som dock hade varit än mer svårforcerat med Akanji tillgänglig. Fint spikvärde ändock!

5. Irland – Armenien1

Det är revanschläge för Irland som har premiärförlusten mot just Armenien i somras att ”tacka” för att deras existens i B-divisionen nu hänger på hemmareturen i Dublin. Här måste dem dock gilla sina chanser mot ett formsvagt Armenien som inte klara sig på kryss utan måste vinna för att hänga kvar. Drömläge för Irland som måste kunna visa sitt rätta jag nu?

6. Ukraina – Skottland1X

För andra gången på kort tid ställs dessa två mot varandra och det är en på pappret riktigt spännande match. Duon möttes ju som bekant i VM-kvalets playoff där Ukraina gick vidare men skottarna fick sin revansch här i Nations League. Faktum kvarstår dock att Ukraina kniper gruppsegern vid seger här vilket inte är omöjligt sett till gästernas truppläge där skador och avstängningar på viktiga nyckelspelare stör.

7.  Albanien – IslandX2

Som vanligt när det ska spelas fotboll, landslagsfotboll i synnerhet, där det står något på spel är alltid luriga att ha att göra med på tipskupongen. Vem har egentligen bäst motivation för dagen och var kommer den i så fall ifrån? Oklart och ovisst som det är att svara på dessa frågor på förhand är det inte mycket annat att göra än att plocka med samtliga tecken – med utgångspunkt i krysset som absolut kan tänkas stå ensamt här.

8. Grekland – Nordirland1X

En historisk seger för Nordirland efter sen vändning hemma mot Kosovo senast var såklart ett steg i rätt riktning. Här är dock risken stor att dem åker på ett nytt nederlag som så många gånger förr i Nations League mot ett Grekland som föll senast mot Cypern. Det var grekernas första insläppta mål och poängtapp i en match dem borde löst ett kryss i åtminstone. Kommer en rekyl här trots att dem redan är klara?


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |