Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Tisdag 28/6
Topptipset

TIPS: Topptipset Tisdag 28/6

Publicerat 2022-06-27 22:34

Nu har uppladdningen börjat på riktigt inför det kommande EM-slutspelet och våra blågula damer gör sig redo genom att bl a möta ett historiefyllt Brasilien. Utöver det väntar spännande Copa Libertadores natten till onsdagen och såklart också det fina halländska derbyt i Superettan på Örjans Vall. Mot 8 rätt!

Spelstopp: 18:29 tisdag 28 juni


svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Sverige – Brasilien

Nu är det uppladdning på allvar för våra svenska damer som ska göra om och göra rätt från den så hjärtskärande finalförlusten i OS. I EM är Sverige återigen en av favoriterna och det är rättmätigt dessutom, men det blir samtidigt ingen lätt uppgift att ta sig an Nederländerna i den första premiärmatchen.

Således har landslaget planerat väl vad gäller uppladdningen för även om Brasilien inte är den stormakt som dem än gång var på damsidan är det fortfarande ett väldigt kapabelt landslag. Evigt unga Formiga och Marta exempelvis är alltid ett hot och blir något särskilt att sätta tänderna i för den svenska centrallinjen. Öppen match att vänta?


Skrällpotential: Trelleborg

Så som säsongen gått för Trelleborg är det redan nu svårt att se dem ta sig upp och ha något att göra med direktplatserna till Allsvenskan. Mot ett tabelltoppande Halmstad som verkligen hittat rätt växel efter det dubbla poängtappet i premiären är det likafullt svårt att se TFF ha något att göra med slutsegern.

Å andra sidan är detta ett fint litet derby nere i Halland och gästerna har haft ett helt uppehåll på sig att ladda upp inför den här matchen. Något måste göras generellt med defensiven och om det är något som bör ha putsats på träningsplanen så är det just det defensiva arbetet, som mycket väl skulle kunna bära frukt på ett solstänkt Örjans Vall.


Omgångens säkra: Atletico Mineiro

Fjolårets brasilianska mästare Atletico Mineiro har visserligen inte varit riktigt samma dominant såhär långt vare sig i ligan eller Copa Libertadores. Men när det nu vankas åttondelsfinal och säsongen är ett dussintal seriematcher gammal verkar det onekligen som att AMG börjat växla upp.

Så även skyttekungen från 2021, brassen Hulk, som gjort fem av sina totalt sex mål den senaste månaden. Mot ett Emelec som harvar i den Ecuadorianska ligan för tillfället ska Atletico kunna ta med sig ett övertag till returen hemma i Brasilien. Inte minst då båda poängspelarna Hulk, som vilades helt senast i ligan, och Ademir sparats till den här matchen.


svenska spel


Utvalt system – 96 rader

1. Sverige – Brasilien1X

För den som följde OS blir detta ett kärt återseende av de svenska damlandslaget som kliver in i EM som en av favoriterna. Nu i uppladdningen handlar det om de sista detaljerna och att hålla matchtempot uppe vilket kan sätta sina spår i matchen, samtidigt som Sverige bör vara snäppet bättre än Brasilien. 1X räcker långt!

2. Halmstad – Trelleborg1X

Ett derby är alltid ett derby brukar det heta och det är bara att stämma in i den kören. Det mesta talar för att det är Halmstad som kommer gå segrandes ur den här matchen men dem har också favorittrycket på sig att leverera framför hemmasupporten. Något Trelleborg bör kunna dra nytta av om dem får till sin matchplan till 100%, vilket kommer krävas om det ska bli några poäng alls här. Krysset är dock det allra troligaste i så fall.

3. J-Södra – Örgryte1X2

På andra sidan tabellen i Superettan återfinns de forna allsvenska duon J-Södra och ÖIS som ingendera fått någon särskilt upplyftande start på året. Att gästerna fortfarande är segerlösa kan absolut spegla matchbilden där ingenting är värt att ta för givet. Alla tecken streckas således fort som attan.

4. Norrby – Östersund1X

Med tanke på fjolåret är det väl underligt hur pass sval säsongsinledning Norrby stått för, inte minst på hemmaplan vilket gör streckfördelningen intressant här. Allt pekar på en hemmaseger för Östersund har verkligen inte rosat marknaden men om det nu fortfarande är lite krampaktigt i Norrby, ja då är det väl läge att säkra upp med en gardering?

5. Lindome – GAIS2

Lämnar vi seriespelet hittar vi Svenska Cupen som är inne i sitt tidiga skede inför att gruppspelet nästa vinter ska sammanställas. Lilla formsvaga Lindome ska såklart inte ha något att säga till om här när betydligt större och tyngre GAIS, som ångar på bra i ettan, kommer på besök. Nä, ingen skräll här inte!

6. IFK Lidingö – Stockholm Internazionale12

Skräll däremot det kan absolut inträffa på Lidingö där två formsvaga lag med oklara ambitioner i cupspelet drabbar samman. Duon spelade i samma serie ifjol och då var det nyss uppflyttade Stockholm Internazionale som gick segrandes med knappa 2-1, något som kan ge visst revanschsug här och läge då gästerna också kommer med tung formkurva. Något lag kommer vilja detta betydligt mer än det andra så garderingen är ett måste!

7.  CS Emelec – Atletico Mineiro2

Åttondelsfinal i motsvarigheten till Champions League där gästande Atletico tog sig till semifinal förra året, utslagna av de blivande mästarna Palmeiras. Något som fungerar som fin tändvätska den här säsongen när pressen att ta hem ligatiteln är borta. Mot ett betydligt sämre Emelec ska avancemanget inte vara några bekymmer och till returmötet bör gästerna kunna lösa en tvåmålsledning. Hulk nätar väl?

8. Corinthians – Boca Juniors1X

Det blev bekanta ansikten i åttondelen då dessa två drabbade samman i gruppspelet där Corinthians drog det längsta strået dem emellan, även om Boca vann gruppen. Hemmalaget segrade här med 2-0 och med en framskjuten placering i såväl ligan som det inhemska cupspelet är det lika bra att sikta högt – och verkligen gå för det här för att ha något att spela på inför en tuff bortaretur på okända La Bombonera.


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |